Папата към медиите: Не позволявайте арогантността и злото да засенчат добротата!

01 Януари, 2016
0 коментара

Image title


„Медиите трябва да отделят повече внимание на положителните, вдъхновяващи истории за уравновесяването на превеса на доброто над злото, над насилието и омразата в света”, каза папа Франциск в своето обръщение към вярващите за края на годината, съобщава агенция Ройтерс.

Франциск събра около 10 000 поклонници на традиционната за края на годината тържествена вечерня, която се отслужва за благодарност в базиликата „Свети Петър“. В кратката си проповед папа Франциск заяви, че напускащата ни година е белязана от много трагедии.

„Имаше насилие, смърт, неизразимо страдание на толкова много невинни хора, бежанци, принудени да оставят своите страни, мъже, жени и деца, без жилища, храна или средства за издръжка“, каза той.

Папата добави, че имаше също „толкова много велики жестове на доброта“, в помощ на нуждаещите се, „дори и да не са показани по телевизионните новинарски програми, защото добрините не правят новини“. Франциск призова медиите да не позволяват на такива жестове на солидарност да бъдат „засенчени от арогантността на злото“.

Аржентинският папа, който отбеляза третата Нова година след избирането му през 2013 г., осъди „ненаситната жажда за власт и неоправдано насилие“, на които светът беше свидетел през 2015 година, без да дава примери. 

В коледното си обръщение от миналата седмица той призова света да се обедини, за да сложи край на зверствата на ислямистите, които според него причиняват огромни страдания в много страни. 

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/

ЕТИКЕТИ: Хармония;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.