Летищата, от които се разкриват най-вдъхновяващите гледки!

23 Април, 2016
0 коментара

Автор: Мина Стойчева

Кацането на някои летища в света може да бъде истинска наслада за сетивата въпреки физическия дискомфорт. Причината е, че над тях се откриват невероятни гледки, които могат да ви оставят без дъх.

За да открият кои са аерогарите с най-красиви гледки, ог компанията за частни полети Private Fly са направила проучване сред 7500 свои клиенти. Business Insider публикува победителите в класацията:

10. Лондон Сити

Image title


За разлика от останалите летища, обслужващи Лондон, при кацането на тази аерогара се открива невероятна гледка към Темза, както и към прословутия квартал в столицата “Канари Уорф”.

9. Международно летище Лос Анджелис

Image title


Летейки над него човек може да види Тихия океан, небостъргачите в центъра на града и дори емблематичния надпис Hollywood.

8. Летище Сен Мартен, Карибите

Image title


Гледката при кацането на това летище е като от Рая – тюркоазено синя вода, ослепително блестящ пясък и плаж само на няколко метра под самолета.

7. Летище Донегал, Ирландия

Image title


Тази аерогара се намира на красивия бряг на Карикфин в северозападна Ирландия. От самолета се открива гледка към девствения плаж.

6. Летище Били Бишоп ТоронтоImage title


Намиращо се на остров в езерото Онтарио, от това летище се открива страхотна гледка към центъра на най-големия канадски град с емблематичния небостъргач Cи Ен Тауър.

5. Летище Саба, Карибите

Image title


Тази аерогара разполага с най-късата писта за граждански полети в света. Кацането на него обаче си заслужава, като от въздуха се вижда целият остров Саба, заобиколен от индигово синия океан.

4. Летище Бара, Шотландия

Image title


Тук самолетите се приземяват направо на брега, като преди това се плъзгат по водата.

3. Летище Куинстаун, Нова Зеландия

Image title


Гледката над тази аерогара изглежда като нарисувана и сякаш не от този свят с водите на Тасманийско море и острите заснежени върхове на Южните Алпи.

2. Летище Ница Лазурен бряг

Image title


Френската ривиера е красива и от високо с топлото синьо на Средиземно море и внушителните Алпи в далечината.

1. Международно летище Малта

Image title


Докато лети над острова, човек може да се наслади отново на приветливото Средиземно море, на близките острови Гозо и Комино, както и на интересната архитектура на самата Малта.

https://money.bg

Image title


ЕТИКЕТИ: Свят.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.