Ето как Путин отговори на НАТО.

08 Юли, 2016
0 коментара

Руският президент Владимир Путин увеличи щатната численост на въоръжените сили на 1 885 371 души, в т.ч. 1 милион военнослужещи. Президентският указ е публикуван в официалния портал за правна информация, предаде ТАСС. Съгласно документа, от 8 юли щатната численост на въоръжените сили на Руската федерация ще нарасне с 542 души. Броят на военнослужещите ще остане непроменен.

Руските въоръжени сили са създадени на 7 май 1992 година на основата на бившите въоръжени сили на СССР и тогава числеността е наброявала 2 880 000 души. Мобилизационният ресурс на Русия се оценява на 69 милиона души.

Путин, Меркел и Оланд обсъдиха украинската криза

Руският президент Владимир Путин, френският му колега Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха днес по телефона украинската криза и подчертаха необходимостта от политическо решение на конфликта в Донбас, съобщи Кремъл, цитиран от Ройтерс и БТА.

В телефонен разговор лидерите изразиха безпокойство от честите нарушения на примирието в Източна Украйна.

Путин поиска от колегите си от Германия и Франция "да въздействат по-активно на украинската страна" при планираните си срещи с украинския президент Петро Порошенко във Варшава.

Тримата лидери подчертаха, че е необходимо на Източна Украйна да бъде предоставен специален статут, да има конституционна реформа, амнистия и местни избори.

Путин обърна внимание в разговора на провокационния характер на действията на украинските войски в Югоизточна Украйна, посочи Кремъл, цитиран от ТАСС.

Той, Меркел и Оланд възлагат важна роля за осигуряване на примирието в Украйна на ефективната работа на наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

                                                       http://www.blitz.bg/news/article/426943

ЕТИКЕТИ: Русия.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.