Адът слиза у нас до дни!

Автор: Няма коментари Сподели:

Нова гореща вълна ни чака, температурите ще се качат до 35-36 градуса до дни. В събота и неделя ще се радваме на много слънце и приятни летни температури. 

В неделя повече облаци ще има само край морето.През първата половина от следващата седмица ще се затопля още и температурите ще достигнат до 35 – 36 градуса.

През нощта ще преобладава ясно време. Утре ще е предимно слънчево. В следобедните часове над източните райони ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – юг-югоизточен вятър.

Максимални температури между 27° и 32°, София около 28°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд над северната част ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. 

Максимални температури на въздуха 26° – 29°, на морската вода: 25° – 27°.

Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Над планините също ще бъде предимно слънчево. По билата ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – 15°.

В неделя временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната, над Западна България ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от северозапад-север. 

През първите дни от следващата седмица ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде с източна компонента и температурите ще се повишават; във вторник максималните ще са между 30° и 35°.

И докато у нас се радваме на спокойно лято, то мощният тихоокеански тайфун Непартак връхлетя в петък Тайван. Училищата и офисите са затворени във всички градове на острова. 

Стотици полети са отложени, а много от влаковете не се движат. Хиляди местни жители бяха принудени да се евакуират. Вихрите в центъра на циклона достигат до 300 км/ч.

Непартак е първият азиатски тайфун през този сезон. В събота се очаква стихията да достигне Източен Китай.

                                        http://www.blitz.bg/news/article/426940

Предишна статия

Ето как Путин отговори на НАТО.

Следваща статия

Барак Обама. Статията е написана за „Файненшъл таймс“.

Други интересни