Заплата от 1 лев за общински съветник в община Хисаря!

05 Ноември, 2015
4 коментара

                                             А НИЕ?

   

Image title  Партията, победила на изборите в Кюстендил, е предложила съветниците и членовете на комисиите да вземат по  една стотинка заплата на месец. Около 170 хиляди лева на година са вземали общинските съветници. Затова сега  победителите вече са написали докладна, в която искат парите да отиват за социално слаби граждани. Дали ще мине тази докладна? Дали ще имат последователи кюстендилци?

     И в Хисаря предстои да си гласуват заплати. Да не забравяме, че някой стават общински съветници именно заради това. Не че толкова ги е грижа за хората. Предизборните обещания отшумяха и сега е времето на тайните срещи, на тайните договорки, на тайните сделки.

     Имаше една година, в която един съветник направи предложение съветниците в Общинския съвет да работят безплатно, но никой не го подкрепи. Колко пари ще си гласуват? Това ще стане ясно в по - късен етап. 

Пък и никой още не се е заклел, че ще работи в интерес на народа, че ще бъде честен и почтен и няма да използва общинските интереси за лични цели. Някои хора в миналия мандат доста пари получиха. Имаме  предвид председателя на Общинския съвет, който получаваше над 800 лв, заместник- председателя – над 700 лв.  и т. н. 

И само един пример имаме, когато съветникът Нено Мавров даваше заплатата си известно време за болно дете. И от миналия общински съвет бяха дадени пари за болно дете от заплатите на съветниците си, но това беше епизод.

     И така – за колко пари ще работят съветниците в Общинския съвет за едно заседание на месец? И само ако нещо спешно се наложи, се събират втори път, или минават на „така наречената” подписка. Най - лесния начин да  си събереш мнозинство, защото минаваш през този, който ти е удобен за дадената докладна.

     Ще видим, ще чуем, ще ви осведомим.

                                    Тракийски свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от Петров
05 Ноември, 2015 | 14:05
Напиши отговор
Оценка: -3  +10
Преди четири години предложих на П.Бойновски, общинските съветници да се откажат от възнагражденията си, но той не само, че ми отказа социалистически аргументирано, но си издейства и заместничка. Предложението ми е актуално и днес господа и другари съветници.
Анонимен
#2 от Петроний
05 Ноември, 2015 | 20:09
Напиши отговор
Оценка: -2  +8
Нали в кампанията всички казваха, че са успели хора, логично е да работят на ползу роду безплатно. Аман от пенобойновски номера. Четири години с неговата подопечна, която така и не се разбра що за птица е, си вземаха едни неприлични заплати, предвид местната действителност. Никой не чу и една думичка отчет от тези двамцата. Най-интересно ще се окаже логото на предишните избори: ПЕНКА ГАНЕВА ОТГОВАРЯ! Помните ли? Тя така и не отговори. Но хората и казаха: Пенке, като не отговаряш ти, ще ти отговорим ние! Сега била много сърдита. Нека, това е катарзис. Нека си пореват, сълзите пречистват. Както те разплакаха много хора, не е лошо и те да се пречистят. Кой е казал, че трябва да вземат един лев, може и съвсем без пари. Така или иначе ако видим в предишния мандат, колко хора се облажиха, може вместо да вземат, да връщат.
Анонимен
#3 от Поп Минчо
05 Ноември, 2015 | 20:17
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
След толкова години облажване, сега ще трябват най-малко четири на строг пост, братя и сестри! Особено за някои, които чак се залоиха!
Анонимен
#4 от Оракула от Делфи
15 Ноември, 2015 | 10:45
Напиши отговор
Оценка: +2
Доживяхме да видим и чуем събудени Хисарски души ," по-добре късно от колкото никога"5г.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.