Заплата от 1 лев за общински съветник в община Хисаря!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                             А НИЕ?

   

Image title

  Партията, победила на изборите в Кюстендил, е предложила съветниците и членовете на комисиите да вземат по  една стотинка заплата на месец. Около 170 хиляди лева на година са вземали общинските съветници. Затова сега  победителите вече са написали докладна, в която искат парите да отиват за социално слаби граждани. Дали ще мине тази докладна? Дали ще имат последователи кюстендилци?

     И в Хисаря предстои да си гласуват заплати. Да не забравяме, че някой стават общински съветници именно заради това. Не че толкова ги е грижа за хората. Предизборните обещания отшумяха и сега е времето на тайните срещи, на тайните договорки, на тайните сделки.

     Имаше една година, в която един съветник направи предложение съветниците в Общинския съвет да работят безплатно, но никой не го подкрепи. Колко пари ще си гласуват? Това ще стане ясно в по – късен етап. 

Пък и никой още не се е заклел, че ще работи в интерес на народа, че ще бъде честен и почтен и няма да използва общинските интереси за лични цели. Някои хора в миналия мандат доста пари получиха. Имаме  предвид председателя на Общинския съвет, който получаваше над 800 лв, заместник- председателя – над 700 лв.  и т. н. 

И само един пример имаме, когато съветникът Нено Мавров даваше заплатата си известно време за болно дете. И от миналия общински съвет бяха дадени пари за болно дете от заплатите на съветниците си, но това беше епизод.

     И така – за колко пари ще работят съветниците в Общинския съвет за едно заседание на месец? И само ако нещо спешно се наложи, се събират втори път, или минават на „така наречената” подписка. Най – лесния начин да  си събереш мнозинство, защото минаваш през този, който ти е удобен за дадената докладна.

     Ще видим, ще чуем, ще ви осведомим.

                                    Тракийски свят

Предишна статия

Явно нашите читатели не разбират!

Следваща статия

А дали е така, кой ще ми каже!!! Аз вървя по света, пея си даже! Община Хисаря.

Други интересни