Водата и кравите в Хисаря...

17 Октомври, 2016
29 коментара

                                        Н  О  В  И  Н  И

                                     НАЛЕЙТЕ СИ ВОДА!

    ДИЗЕНФЕКЦИЯ НА ТРЪБИТЕ, ПО КОИТО ТЕЧЕ ВОДАТА НА ГРАДА И КВАРТАЛИТЕ ЩЕ ИМА НА 18, 19 И 20 ОКТОМВРИ 2016 ГОДИНА.

    Водата ще бъде хлорирана и това е нещо традиционна в работата на Водоснабдяване и Канализация. Този път хлорът ще е повече – предупреждават от В.и К. Водата няма да бъде годна за пиене. Иначе водата няма да спре нито в Хисаря, нито в кварталите Момина баня, Веригово и Миромир. Просто три дни не пийте от вашите чешми силно хлорираната вода.

                                                      ОЧАКВАН РЕЗУЛТАТ

     Както  обявихме, със заповед на кмета на общината – инж. Пенка Дойкова беше обявен конкурс за началник на Устройство на територията, строителство и инфраструктура в община Хисаря.

     Най - напред се провериха документите на кандидатите и до конкурса беше допусната само инж. Димитрина Кьорлинска.

    На първия етап на конкурса пред комисията с председател Тони Илиева – заместник- кмет на общината, инж. Кьорлинска трябваше да реши писмен тест. Комисията прецени, че  може да я допусне до втория етап на конкурса – интервю.

В 14 часа на 13 октомври 2016 година тя се яви на интервюто пред комисията в състав: Тони Илиева – заместник- кмет на община Хисаря, секретаря на община Хисаря – Петко Петров, адвокат Елена Кожухарова – юрист на общината ,  инж. Цонка Войводинова и завеждащата „Човешки ресурси” - Гергана Матеева.  Инж. Кьорлинска отговори на всички въпроси и комисията прецени, че тя може да  стане началник на Устройство на територията, строителство и инфраструктура в община Хисаря. Заповедта за назначаването на инж. Кьорлинска ще бъде подписана от инж. Дойкова тези дни.

  

                                                   КЪДЕ СА КРАВИТЕ?

     Стопанин от село Мътеница отглежда голямо стадо крави. Една нощ десет от кравите му изчезват. Притеснен, човекът започва да обикаля региона с надежда  да ги открие. Намира ги в землището  между Черничево и Горна Махала  във ферма на известен в община Хисаря предприемач, за когото всички знаят, че отглежда крави, има право на пасища и получава субсидии. И пак стигаме до въпроса не е ли време полицията да разрови случая и да открие как десет крави бяха прекарани от едното до другото  място.

                                                                                                                            Тракийски Свят 

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Наблюдател
17 Октомври, 2016 | 13:35
Напиши отговор
Оценка: -13  +17
Секретар кебапчия - избран в скалъпен за него конкурс и бивша продавачка на сирене сега главен специалист човешки ресурси провеждат конкурс и изпитват кандидат с инженерна специалност в също скалъпен конкурс.Община Хисаря-най хубавата община!
Анонимен
#2 от Кръстевич
17 Октомври, 2016 | 13:39
Напиши отговор
Оценка: -15  +4
Стига с тези глупости не знам на кого слугувате но ставате смешни много ясно че ще е Димито не разбрах само на кого е Петко.
Анонимен
#3 от успокойте се !
17 Октомври, 2016 | 14:50
Напиши отговор
Оценка: -12  +15
И последното реваншистко назначение вече е факт. Честито на Кьорлинска ! Вече нещо шава зад завесите, а ще се разбере какво е то, само след малко повече от три години. Вие сте търпеливи - да не ви пука. И не знам, какво ви бърка "бившата продавачка на сирене" ? В случая само е била ням свидетел. Даже не е за завиждане - вероятно би било обидно да си в такава роля. И защо случаят с кравите на готвача не е в отделна статия ? Не стига, че пишете от дъжд на вятър, ами претупвате работата ! Направете малко разследване (30 мин.на Централ парк ще са достатъчни), пък ни разкажете - Наско ли е бил с гегата, подвиквал ли е на добичетата като герой на Йовков или Елин Пелин... От къде са натирили говедата - дали както обикновено, са били в нарушение или са си били в определеното пасище, за което готвача си е платил ? Много важни подробност, които един уважаващ себе си журналист, не би спестил на читателите...
Анонимен
#4 от **
17 Октомври, 2016 | 15:08
Напиши отговор
Оценка: +19
И би отишъл на съд. Полицията не иска да се самосезира, вие искате истината от журналистите. Та вие с вашия анализ сте написали статията.
Анонимен
#5 от СЕЛЯНИН ОТ МЪТЕНИЦА
17 Октомври, 2016 | 15:13
Напиши отговор
Оценка: -2  +21
Аз чух, че собственикът е уплашен като разбрал на кого е фермата, в която намерил кравите си, и не искал да се пишат подробности.
Анонимен
#6 от ама не така
17 Октомври, 2016 | 15:23
Напиши отговор
Оценка: -1  +18
За водата е добре, че ни предупреждавате, че я спират. За Кьорлинска - то се знаеше, че ще е тя. За кравите, дето изчезнали....то не може да се водят с юларче. Качени са на специален превоз, така поне съм виждал. И то ще е било не посред бял ден, а по нощите. А кои работят по нощите? Кога изнесоха всичко от склада на фуражния завод? Кога извадиха осем декара овошки? Така че г-н "успокойте се", като интелигентен човек сте разбрал това, което и аз разбрах.
Анонимен
#7 от до кога?!?
17 Октомври, 2016 | 15:36
Напиши отговор
Оценка: -12  +3
"...на територията на град Хисаря и кварталите, на 18, 19 и 20 октомври 2016г. ВОДАТА в гр. Хисаря и кварталите, няма да бъде годна за пиене!!!" - тия квартали не са ли част от град Хисаря?!? Странна работа, все едно чета Пловдив и кварталите Смирненски и Коматево, или София и кварталите Младост и Обеля. Или пишете просто град Хисаря или си изброявайте кварталите, ако се отнася конкретно за някой от тях, а не за територията на целия град. http://hisar.bg/hisar/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0/
Анонимен
#8 от +????????????????????????????
17 Октомври, 2016 | 16:52
Напиши отговор
Оценка: -2  +15
Напишат ви за поразена овощна градина - не ви интерисува. Напишат ви за Калфин, че идва, бил ренегат. Напишат ви за съд на известен бизнесмен - страх ви е да коментирате. Напишат ви, че Костов бил оправдан, вие нарекохте журналистката продажна. Сега пък защо било писано кварталите. Ами квартали са. Затова се казват Момина баня, Веригово и Миромир. Ха хапнете едно успокоително, напсувайте сайта и спете спокойно.Е, мама му стара, какво искате? Сигурно не харесвате сайта, че не се пъха в леглата на хората. Няма да стане.
Анонимен
#9 от полицай
17 Октомври, 2016 | 17:20
Напиши отговор
Оценка: -1  +16
Кравите на готвача отдавна са на луканки,по съвет на негов близък полицай си премълча,изпи студената вода.После бяха телетата на параджията на общината и на него полицията му обясни че нямало да излезе нищо,дойде ред на Кочанката 10 телета извозвани по тъмни доби по черни пътища с бял джип пикап и ремарке за коне ,полицията пак нищо не вижда.Или не иска да виждат.Казват че били безпристрастни,спирали всичко наред,да ама не,действат избирателно.Чудя се как всички слугуват на тези калинки.Къде е държавата,къде е полицията да дойде да си прибере боклуците?
Анонимен
#10 от до полицай
17 Октомври, 2016 | 18:29
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Много сериозни работи си написал. Те са за пълно разследване от прокуратурата. Но родната хисарска полиция сега има важна задача - да проверява личните карти на циганите. А защо не разследват - нямало подадена жалба.
Анонимен
#11 от 000
17 Октомври, 2016 | 18:58
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
Има централна градска част и квартали. Даже данъците и таксите се определят по това разделение. Вместо да търсиш бълхата в юргана, виж кравите кой ги задигна. Напиши името на известния предприемач.
Анонимен
#12 от следящ сайта
18 Октомври, 2016 | 08:08
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
Наскоро из коментарите имаше един редовен писател,който постоянно повтаряше-Айде дружно да изринем боклука.Да идем в Общината да ги поринем.Търсеше вината в новото управление.Не скъпи съгражданино.Първо трябва да поринем всички "калинки".После да се изгонят всички полицай и служители,които ги крият и толерират и накрая да дадем на народен съд прокурорите с политически и бизнес интереси.
Анонимен
#13 от прокуратор
18 Октомври, 2016 | 08:59
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
Имаше период, в който Пловдивската прокуратура се самосезираше от медиите.Толкова работа има Хисарската полиция. Общината при Пена сложи камери за 50 бона,само че те са специални.Не могат да прихващат и заснемат калинки, особено джипове,нито убийци по пътищата.Сложени са да се използват за трупане на компромати, срещу различните от власт имащите.Работи се през ноща-изнесоха се доказателствата от "фуражния завод",изкорениха градината ,която трябваше да посети вещото лице,за да определи какви дръвчета са били засадени,прекарват нощно време крави с марки и без марки. Само институциите мълчат и не виждат,защото треперят за умрелите си заплати.Жалък живот.
Анонимен
#14 от Отворко
18 Октомври, 2016 | 09:03
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
отговор на #12 »
Не е възпитано, неграмотен човек да дава акъл и то с такъв ретрограден изказ. Миналият ден жители на кв."Момина баня" станаха свидетели на ужасяващ инцидент, който не беше отразен тук. Две кучета за малко да разкъсат малко момиче ! Детето е в болница. Кучетата са били пуснати свободно по улиците, а от общината изглежда са забравили, че има наредба, в която си пише, какво е разрешено и забранено при отглеждането на кучета. Общината пак се явява само страничен наблюдател. Защо ?
Анонимен
#15 от Питайте в общината
18 Октомври, 2016 | 09:09
Напиши отговор
Оценка: -6  +3
отговор на #7 »
кой ги пише тези съобщения ! ? И си правете изводи, колко е умен/умна. Не е онова, компютърджийчето.
Анонимен
#16 от ами време е
18 Октомври, 2016 | 10:15
Напиши отговор
Оценка: -2  +26
По-добре би било трите дописки да бъдат публикувани поотделно, така хем ще има повече новини, хем хората ще се информират за това, което ги интересува по-добре. Водата си мирише и без да е хлорирана, така че нищо опасно няма за свикналите ни с хлора организми. Съвсем различен е въпроса или по-скоро проблема с назначенията в общината. Ето, с назначаването на Кьорлинска се изпълниха двете предизборни договорки с Пирянков, а те са Петров - секретар, Кьорлинска - началник ТСУ. Разбрахте ли сега кой на кого е човек. Матеева е човек от приятелския кръг на Денкова. Детето не е виновно, че са го взели в общината.Все някой трябва да я върши тази работа.Как я върши си е тяхна работа,защото тя е Личен състав на администрацията.Тя да си се спасява.Циркът с назначенията вече е към финала си.Втори мандат е ясно, че няма да има, затова нека си назначават, поне следващия кмет да има с какво да се оправдава и кого да гони.Въртележката си се върти, а общината спи.Кебапчията да си влиза в ролята, да вземе да пообиколи и да се запознае с обстановката в града, защото е нетърпимо.То не може само от къщи в кафенето, уж на работа и обратно. А полицията какво чака и не се самосезира? Сигурно чака Бойко Борисов да дава жълти картони и на малките началници.Внуче на име Г.П. кара пияно из града, удря се в паркирано МПС, бяга от ПТП и разправя как дядо щял да го оправи. Ало, РПУ-то вярно ли е?Вгледали сме се в калинките и забравяме, че в града има и доста друг боклук за поринване.Ако бяха само кравари, чушкари, жътвари и други твари, ама не са! Доста гад се навъди напоследък. Време е, ама спим!
Анонимен
#17 от АБВ
18 Октомври, 2016 | 11:17
Напиши отговор
Оценка: -2  +14
Днес 18.10. се провежда сесия на Общинския съвет ,но нито на сайта нито тук има информация за дневния ред.Онзи льольо Гатенцето и той много се пери в началото-то не бяха руски инвеститори,живи предавания и т.н.И той си взима заплатката от 800 лв и си кротува.Блока вече го санираха сега да вземе да поработи.
Анонимен
#18 от ЮЯ
18 Октомври, 2016 | 13:02
Напиши отговор
Оценка: -7  +2
Ето дневния ред на сесията http://hisar.bg/hisar/%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B4/ Служителите в Общината не спят, а следят интернет сайтовете ;)
Анонимен
#19 от где
18 Октомври, 2016 | 13:08
Напиши отговор
Оценка: +11
Сега ако си публикуват и решенията взети през този мандат равни няма да имат. Че те са по-важни от дневния ред.
Анонимен
#20 от Служителите
18 Октомври, 2016 | 13:22
Напиши отговор
Оценка: +11
отговор на #18 »
Като няма какво да правят по цял ден са в интернет пространството. Що за тъпа гордост -"служителите не спят, а следят интернет сайтовете" ? - защото сякаш е написано от служител / ка на общината, нали ? Това ли ви е работата - да висите в интернет, а кучета да хапят деца по улиците !?
Анонимен
#21 от ^^..
18 Октомври, 2016 | 16:29
Напиши отговор
Оценка: +14
В началото изпращаха дневния ред и докладните по електронната поща на всеки съветник. Спряха. В началото пуснаха в сайта на общината две решения. Спряха. ЮЯ пише, че дневният ред го има в сайта на общината. Кога е пуснат като трябва да получаваме материалите седем дни преди заседанието? То е вярно, че при всеки кмет по 2-3-4 докладни се даваха в деня на сесията, ама сега лошо става. Това да не е тайно общество, та да не казваме на хората какво правим?
Анонимен
#22 от от сайта
18 Октомври, 2016 | 16:36
Напиши отговор
Оценка: +7
Да, можеше да пусна новините една по една, но реших да ги напиша на едно място. Явно, че друг път дори и да е къса, новината трябва да я пиша отделно. Защото коментарите биха били повече. Иначе коментарът ви е чудесен"Ами време е" Пълна хисарска картинка. Пишете още!
Анонимен
#23 от 24часа
18 Октомври, 2016 | 21:45
Напиши отговор
Оценка: -17  +13
Като имате предвид кой е спонсора на сайта, трябва да ви е ясно че този сайт е изпълнен с много злоба и омраза . Ненко Костов и Коста Стаменов са едни от най омразните и злобни хора в цялата община, това са едни долни и мръсни твари, готови на всичко да натоварят всички хора с техните проблеми. Хората им се смеят и ги подиграват, те си мислят че са пример на обществото....
Анонимен
#24 от 168 часа
18 Октомври, 2016 | 22:52
Напиши отговор
Оценка: -11  +24
Според мен по долни и мръсни хора от" калинката "и дядо му в Хисаря няма.След тях слагам онова педалче "мекито" Единия цял ден ходи, търси и притиска хората да лъжат в негова полза,а другия върви по града и плюе по първия си братовчед Стаменов и се опитва да изкара крадливия си зет светец и бизнесмен.Ей,чекай че забравих за случайно преминаващия свидетел,този пък и сина си продаде за пари.Страни хора ей....големи боклуци.....
Анонимен
#25 от агровестник
19 Октомври, 2016 | 00:08
Напиши отговор
Оценка: +8
А бе мен къде ме забравихте.И аз съм от тази Община,купих си къща в Мътеница.Имам толкова земя,ерген съм...!От къде на къде бай Неч и Коста са най долните твари или пък калинката и дядо му?И аз искам да съм между боклуците,пък що да не и на челно място,толкова мръсотия съм избълвал.В Калояново ме водиха за първенец по п.........и номера.
Анонимен
#26 от Ташко
19 Октомври, 2016 | 05:42
Напиши отговор
Оценка: +7
Е заради такива като вас, не мога да се оженя, затова съм ерген. И защо всеки път като стане въпрос за мръсотия, мене ме спрягате, аз ли съм най големия мръсник. Да ми ядете дупето , хахаха нека ви..
Анонимен
#27 от отврат
19 Октомври, 2016 | 12:13
Напиши отговор
Оценка: +7
Не знам с какво "хлорират" водата, но правя разлика между миризмата на хлор и фенол. Този път профилактиката е с нещо различно от хлор и е добре навреме да ни предупреждавате да се запасяваме с противогази и защитни костюми!!!
Анонимен
#28 от дрън-дрън
19 Октомври, 2016 | 17:45
Напиши отговор
Оценка: -2  +25
Новата кметица и съюзниците и дойдоха с мотото за новия морал. Ако погледне човек ще види, че един нов морал според тях се състои в нагласени конкурси, приятелски назначения, пълно информационно затъмнение,демонстрации на празно самочувствие,реваншизъм,некомпетентност,мързел и в крайна сметка един задраскан мандат.Гатьо-матьо, обещания, дрън-дрън! Вие ме изберете, пък аз ще си я карам както си знам.Какъв ли отчет ще си направи кметицата за едногодишното управление?Какви ли постижения неземни ще отчете?Ако някой си спомня обещанията да вземе да ги опише,че да има какво да сравняваме.Както обаче изглежда, ние си плащаме данъците за да си взема администрацията заплатите и дотук. На населението се гледа като на банда недоволни простаци, които само искат,искат,искат, а бедната администрация страда, страда,страда.Страда за дърво!Ще ги изтърпим още три години.Друг избор имаме ли?
Анонимен
#29 от ЛЮК ИЗПОЛЗВАЙ СИЛАТА
19 Октомври, 2016 | 21:04
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
Четете за Хисарските братя Галеви в FROGNEWS.BG Мале е.. и тези боклуци твърдят че Бай Неч и Коста Стаменов били най големите боклуци.Васко старшината,Пена Ганева,калинките,зад всичко това стои един, Асеновградски мангал и едно бившо Карловско депутатче.Чакай че забравих черничевския бек.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.