ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ, С БЪЛГАРСКА РОЗА

21 Май, 2019
4 коментара

Денят на просветата, културата и славянската писменост ще се слее с празника на розата в село Красново. Жителите ще бъдат в центъра на селото в 16 часа на 24 май 2019 година, когато започва тържеството. Общината даде 500 лв. за този ден, а колкото пари не достигнат, ще ги даде лично кметът на селото – Цвятко Истилянов. Поради липса на желание  красновските момичета да участват в конкурса, царица на розата няма да бъде избрана. Но дъх на рози ще се носи навсякъде, защото ароматните листенца на красновската роза ще се разпръснат върху присъстващите на празника. Учениците от училище „Христо Ботев” ще направят това, дефилирайки из селото.

    Жените от фолклорната група при читалище „Отец Паисий” ще пеят стари красновски песни, а танцьорите ще повдигнат настроението, преди да започнат да свирят музикантите от оркестър „Млади тракийци”.

    И както става на празник, ще има палатка за стотици хора и дори резервна, ако завали дъжд. А празник без бира и кебапчета не става, затова идете на 24 май в Красново, за да се отпуснете и повеселите!

        

                                                                                             Тракийски свят

ЕТИКЕТИ:

Коментари

Анонимен
#1 от Весел празник, красновци!
22 Май, 2019 | 08:31
Напиши отговор
Оценка: +4
Буквите и розите заедно. Хубаво са го измислили
Анонимен
#2 от yyy
23 Май, 2019 | 16:06
Напиши отговор
Оценка: -5  
da otidat na bai Neno na iabalkite
Анонимен
#3 от До бедните и мълзеливите
24 Май, 2019 | 20:29
Напиши отговор
Оценка: +5
То че няма работници, няма, та е добре след празника да отидат да поработят някои хайлязи. Ама празника на розите какво общо има с Ненко Костов? Де е Хисаря, де е Старосел, де е Красново, дори Костов и кмета на Красново не са от една и съща партия. Не празник, не кебапчета, не бира, злато да дадат на някои хора, те ще си останат лоши.
Анонимен
#4 от учуден
28 Май, 2019 | 15:06
Напиши отговор
Оценка: 0
Ах, тези лоши красновци...много слаб интерес към празника !?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.