ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ, С БЪЛГАРСКА РОЗА

Автор: Няма коментари Сподели:

Денят на просветата, културата и славянската писменост ще се слее с празника на розата в село Красново. Жителите ще бъдат в центъра на селото в 16 часа на 24 май 2019 година, когато започва тържеството. Общината даде 500 лв. за този ден, а колкото пари не достигнат, ще ги даде лично кметът на селото – Цвятко Истилянов. Поради липса на желание  красновските момичета да участват в конкурса, царица на розата няма да бъде избрана. Но дъх на рози ще се носи навсякъде, защото ароматните листенца на красновската роза ще се разпръснат върху присъстващите на празника. Учениците от училище „Христо Ботев” ще направят това, дефилирайки из селото.

    Жените от фолклорната група при читалище „Отец Паисий” ще пеят стари красновски песни, а танцьорите ще повдигнат настроението, преди да започнат да свирят музикантите от оркестър „Млади тракийци”.

    И както става на празник, ще има палатка за стотици хора и дори резервна, ако завали дъжд. А празник без бира и кебапчета не става, затова идете на 24 май в Красново, за да се отпуснете и повеселите!

        

                                                                                             Тракийски свят

Предишна статия

Десислава Иванчева: Спасихме от мафията 175 млн. лв.

Следваща статия

Н О В И Н И ОТ ХИСАРЯ

Други интересни