ТЕЖКИ ВРЕМЕНА

18 Април, 2021
7 коментара

Защо е създадена партията „ Има такъв народ“, която един политолог нарече политическа фирма? Според Росен Плевнелиев, тя е създадена с инженерен проект – да прокара закони, които ще дадат по - големи правомощия на президента.
Като човек, бил пет години президент на тази страна, той каза, че правомощията са напълно достатъчни, но както някога Бареков влезе в Парламента, за да обърка всичко, така и Трифонов има поръчка кои закони да прокара, докато останалите депутати са в еуфория. И след като и от БСП решиха да подкрепят Радев, от Демократична България са готови на същото, „героят на деня е Радев, а не Бойко Борисов“ – каза Плевнелиев.

А ето извадки от участието на Недялко Недялков – собственик на агенция „Пик“ в предаване на една телевизия:

...“Отива му на това Народно събрание Мика Зайкова. Тези нови партизани ги обединява Бойко Борисов. То ще продължи дотогава, докато подменят всичко. Изключително съм отчаян за българщината. Народът отхвърли един работещ модел и го замени с разпаднала се несъстоятелна чалга. Тези хора идват от света на сенките. Избраха ги не само младите, а и хората без памет, хората без отговорност... Сега е време да се изплашим. Те искат не промяна на модела, а лов на вещици е целта на новия етикет. Стотици хиляди хора ще останат на улицата, стотици хиляди деца ще останат необразовани. Ще видите какво значи чистка, какво значи мракобесие. Чувствам се уплашен за бизнеса си, уплашен за хората, които работят при мен, уплашен съм за семейството си. Зад това задкулисие стои
Румен Радев с прокремълски проект. ГЕРБ нямаше автентичен поглед в историята назад и проникновение напред. Отровената медийна атмосфера беше подценена. Два милиона сега ще дадат за активирането на залата на Народното събрание. Още едно проявление на новото ОФ-е, след като си отмъстят на Бойко Борисов и осъществят лова на вещици, ще бъде приемането на Истанбулската конвенция. Ще легитимират еднополовите бракове, осиновяването на деца от тях, онаследяването...“

Аз какво бих могла да допълня, освен това, че грешките на новите народни представители започнаха още на втория ден. Заслепени от омразата към министър - председателя, те приеха едно напълно неиздържано в юридическо отношение решение – гласуваха оставката на правителството. Според преподавател по конституционно право, това не е трябвало да става. Това се прави, когато бъде съставено ново правителство. И сега какво става? Извикаха следващите да се закълнат, че заемат местата на избраните за народни представители министри. Според решението на Народното събрание, министрите са освободени от работа – следователно те си отиват там, където са избрани – в Народното събрание. И...нов смях. Те трябва да се закълнат, а онези от втория ден да си отидат. Председателката на Народното събрание - юрист, заместник - председателят Татяна Дончева – юрист, Мая Манолова – юрист, Корнелия Нинова – юрист... Хайде, онези юристи от ГЕРБ мълчаха нарочно, за да видят докъде се простират знанията на новите. А вие, госпожи, как ще се оправяте сега? Чухте ли, че това решение отива в Конституционния съд?

А иначе министър - председателят ще отиде в сряда в пленарната зала.

- Те ме викат не за плана, планът е в Народното събрание. Те искат/уважавам институцията Народно събрание/ Народен съд. И се обърна към народните представители от „Има такъв народ“, БСП, ДПС, Демократична България и Изправи се ! Мутри вън!:

-Ние вече не сме ви нужни. Време е да управлявате. Управлявайте!

Сега да погледнем към община Хисаря! Ако наистина има чистка, както казва Недялко Недялков, това никак не е добре за г-жа Ганева, кмет на ГЕРБ. Това означава пренебрежение към всички кметове, избрани с тази листа. Тежки времена настават.

                                                                                               Ирина Кирилова за Тракийски Свят                       

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от :)
18 Април, 2021 | 23:33
Напиши отговор
Оценка: -24  +27
Вие оправихте кмета на Калояново, та сте тръгнали и хисарския кмет да мислите
Анонимен
#2 от Срам!
19 Април, 2021 | 11:24
Напиши отговор
Оценка: -26  +27
Кирилова, не Ви ли е срам, да цитирате емблемата на кафявата преса - Нядялко Недялков ?
Анонимен
#3 от ПИК?
19 Април, 2021 | 11:59
Напиши отговор
Оценка: +18
Ех, Недялкоооо, хубаво ви беше кога лапахте! И като дойде време да се види кой какви ги дробил, да наричате правосъдието "лов на вещици".
Анонимен
#4 от Редовен читател
20 Април, 2021 | 08:43
Напиши отговор
Оценка: +17
Четете и другите статии. Академик Петър Иванов е точно на различното мнение на Недялков. Дори по- страшно предлага той.
Анонимен
#5 от Ей,
20 Април, 2021 | 12:02
Напиши отговор
Оценка: -5  +11
Накараха Б. Борисов да му махнат абоката и с патерици да излезе, за да каже имената на тези, които ще са в правителстото на ГЕРБ. Те в сряда сигурно ще искат да го видят в инвалидна количка в парламента.
Анонимен
#6 от Птам
24 Април, 2021 | 20:26
Напиши отговор
Оценка: -11  +7
Тоя летеца на какъв се прави, бе? Не било посочно в конституцията кога да даде втория мандат. Какви ги кроят с чалгаджията+ да не чака мутрте да идат в ДБ, та даде мандат на тях?
Анонимен
#7 от Няма такъв народ
25 Април, 2021 | 17:19
Напиши отговор
Оценка: -2  +5
Да, няма! Минаха двадесет дни от изборите, а Сл.Тр. мълчи. Нито какво ще прави, нито защо е на второ място, нито защо се увеличават стоките, нито ще лежи ли цял ден или ще ходи на работа. Да, няма такъв народ. Един поет беше написал: Не човек, а желязо. Тихо живият казал: Не аз съм Сл. Тр. Не разбираш ли, че колкото мълчиш, толкова повече отваряш широк път на Б.Б. назад?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.