СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В ХИСАРЯ

15 Юни, 2016
33 коментара

Членовете на ОИК–Хисаря са получили съобщение по мобилните си телефони, което гласи:

 „ Колеги, в четвъртък 16.VI.2016 в 09.00 часа свиквам извънредно заседание на ОИК – Хисаря във връзка с изпълнението на МОТИВИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ПЛОВДИВ по административно дело 3344 от 2015 година – казуса Ненко Костов.”

Писмото няма подпис.

Какво се цели с това събиране на Общинската избирателна комисия? Свързахме се с юристи, които твърдят, че съобщението е смешно и не подхожда да бъде изпратено от един юрист. В резултат на МОТИВИТЕ- казаха те, се взема решение, определение и т. н. Но да заседава комисията по МОТИВИТЕ, това е не само несъстоятелно, а говори за ниска юридическа култура.

Ясно е като бял ден, че това е поръчка да бъдат манипулирани членовете на ОИК, част от които не са юристи. Явно е, че ГЕРБ и „Коалиция за Хисаря” не са се примирили с промените в Закона за местно самоуправление и местна администрация и с факта, че на  26 май 2016 г.  окончателно беше сложен край и на двете съдебни дела с новата законодателна промяна. По този начин в момента е без никакво значение какво  се е произнесъл  Административният  съд в Пловдив, тъй като новият текст на закона е изключително ясно изписан.

Според новата редакция на чл. 30, ал. 4, т. 2 Закона за местно самоуправление и местна администрация,  публикувана в Държавен вестник, бр. 39, законодателят ясно е казал кога пълномощията на общински съветник се прекратяват предсрочно – „когато след избирането му е осъден с влязла в сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, или на лишаване от право да заема държавна длъжност“. По този начин от  26 май с  тази промяна вече няма спор какво трябва да бъде законосъобразното решение на Общинската избирателна комисия - Хисаря, когато  на 16 юни 2016 година ще  проведе новото заседание,  което да реши съдбата на общинския съветник от НФСБ – инж. Ненко Костов. Законът вече няма място за тълкуване и според него пълномощия на общински съветник се прекратяват само и единствено, когато присъдата е била наложена и влязла в сила, след като лицето е било избрано за общински съветник.

     Свикването на Общинската избирателна комисия от председателя, който надяваме се е съобразил с поправката на  закона, има една цел – да реши съдбата на съветника Ненко Костов. Интересно ще бъде да чуем какво ще каже председателят на ОИК – адвокат Костадин Атанасов пред членовете си, от които петима са юристи. Законът ли ще бъде спазен, или партийните нареждания? Ще усетят ли членовете на комисията уловката?

    Един от членовете на Общинската избирателна комисия беше казал в едно интервю пред нас, че някои хора трябва да си скъсат юридическите дипломи. Утре ще разберем кои са те.

Заседанието на ОИК Хисаря приключи в 10.30 часа на 16 юни 2016 година с протокол, който отлага приемането на становище до приключване на второто дело на ПП ГЕРБ град Хисаря срещу общински съветник инж. Ненко Костов.

                                                                                                                 ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от юрист
15 Юни, 2016 | 16:02
Напиши отговор
Оценка: -5  +15
Ами как кои????? Адв.К.Атанасов, председател на ОИК Хисаря- никому неизвестния воин от Пловдив, и секретаря на ОИК Минка Рахова.Влезте в гуглето, напишете името на госпожицата на страницата на ВСС и ще видите на колко конкурси се е явила досега, и колко двойки е получила.Както се казва в оня виц...страх ме е да отида на лекар като се знам какъв инженер съм!! Аман от такива „професионалисти„..
Анонимен
#2 от предвидлив
15 Юни, 2016 | 16:08
Напиши отговор
Оценка: +16
Тези дни е облачно ,гърми и вали.Предполагам че председателя Костадин Атанасов не си е взел необходимото количество храна.Разбрахме че той се хранел с лъчи от слънцето!!!!!!По скоро трябва да свика служителите на 4-ти километър.Този Пеньо и тези калинки вече полудяха тотално.Лошото е, че се опитват да манипулират и млади, здраво мислещи девойки.Съветвам ги да разберат че след Пеньо и действията на калинките любимата ни партия губи позиции ,дистанцирайте се!!!!
Анонимен
#3 от проверка
15 Юни, 2016 | 16:27
Напиши отговор
Оценка: -3  +7
Ами проверих по начина по който посочихте и установих, че госпожицата няма по слаба оценка от 4.80!
Анонимен
#4 от знаещ
15 Юни, 2016 | 16:35
Напиши отговор
Оценка: +17
По времето на Пирянков, след като той им показа ,че няма да им върви по гайдата,разбирай Бойко и калинките.Те предприеха мръснишка война срещу него.Засипаха го от жалби, сигнали , провокации и проверки до прокуратура и институции. Саботираха всички негови действия.От къде са научени тези боклуци на тази мръсотия?Само Пено е този учител.Със сигурност ще намери каквото търси.
Анонимен
#5 от проверка 2
15 Юни, 2016 | 16:51
Напиши отговор
Оценка: -2  +8
до проверка 1......виж тук.....http://www.vss.justice.bg/root/f/upload/9/rez_23.10.pdf......и това ако не са двойки....
Анонимен
#6 от ха ха ха
15 Юни, 2016 | 16:58
Напиши отговор
Оценка: -2  +8
Е...... 2,50 и 3.00 все пак е различно от двойки.Интересно ми е как е спечелила конкурса в Горското.Мирише на Пено????
Анонимен
#7 от проверка 1
15 Юни, 2016 | 17:06
Напиши отговор
Оценка: -2  +5
Това е протокол от устен изпит за прокурор и съдия, но преди да се явиш на него ти трябва да си преминал успешно писмен изпит, за който се иска да имаш не по-малко от 4.50, а при моята проверка излезе, че тя се е явявала на тези конкурси всяка година и винаги е стигала до устен. Така че не е просто момичето.
Анонимен
#8 от до горния
15 Юни, 2016 | 17:33
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Не всяка година„ а по няколко пъти на година се явява на всички конкурси във съдебната система„ но не би! Както ти казваш не е просто момичето.Ако не беше партията кърмилница.....и тя и маминка и татинка щяха да берат тютюн на село.
Анонимен
#9 от &&&
15 Юни, 2016 | 17:59
Напиши отговор
Оценка: +12
Не се карайте заради Мина Рахова! До утре тя ще е прочела поправката в закона, която толкова ясно е описана в статията и ще се държи като юрист. Все пак няма да скъса дипломата си, която и трябва за бъдещи конкурси. Бъди разумна , Мина!
Анонимен
#10 от Видов ден
15 Юни, 2016 | 18:05
Напиши отговор
Оценка: +14
Според народните традиции днес е Видов ден. Само че заседанието е ден след Видов ден. Дали пък утре няма да дойде Видов ден за тези, които изтормозиха толкова народ, които не им пука от закони и наредби, които натикаха в кахъри толкова хора? Така казва народът - вървиш, вършиш нечестни работи, пък като дойде Видов ден....тежко ти!
Анонимен
#11 от Учени
15 Юни, 2016 | 19:16
Напиши отговор
Оценка: +11
Абе, кои бяха юристите в ОИК? Значи, този, председателя от ГЕРБ - Костадин Атанасов, Петър Дишкелов, Минка Рахова, Ангелина Петришка, Теменужка Кривчева и май че и този Марковски беше завършил право. Много учени в тази комисия, ха да видим що ще сторят по казуса Костов.
Анонимен
#12 от съвет към администратора от двойкаджийката
15 Юни, 2016 | 23:26
Напиши отговор
Оценка: -9  +6
Медиите са отговорни за коментарите онлайн, постанови решение на Европейския съд по правата на човека!!!В решението съдът постановява, че издателят има достатъчно възможности да контролира случващото се в неговата медия и затова може да бъде наказван, когато коментарите на трети страни накърняват достойнството на конкретен човек!!! Оттук нататък всеки хейтърски коментар, включително и в България, може да доведе до осъждане на медията, в която коментарът се е появил.
Анонимен
#13 от до горния коментар
16 Юни, 2016 | 01:00
Напиши отговор
Оценка: -3  +10
Много ТЪПО!!!! АМА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪПО!!! Ако, наистина разбираше от международно право и от условията приети от държавата ни, когато се присъединихме към ЕС, никога нямаше да напишеш тази глупост!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонимен
#14 от №№№
16 Юни, 2016 | 08:23
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
Не съм разбрал кога се е върнал комунизма, та да не може човек свободно да изрази мнението си. Публичните личности трябва да приемат и похвали и критики. Затова са публични. Дайте да осъдим целия град, как така ще говори свободно! Няма да съдят само Костов и Стаменов, я! Да живее комунистическия интернационал!
Анонимен
#15 от !
16 Юни, 2016 | 08:42
Напиши отговор
Оценка: -5  +6
отговор на #13 »
Европейският съд по правата на човека е орган към Съвета на Европа/не е институция на Европейския съюз/, юрисдикцията на който се разпространява върху всички държави-членки на Съвета на Европа, ратифицирали Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи и включва всички въпроси, отнасящи се до тълкуването и приемането на Конвенцията във връзка с международни дела и жалби на отделни лица.Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи е в сила от 1992 година в България, когато страната го ратифицира.
Анонимен
#16 от №–№
16 Юни, 2016 | 09:07
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
Като си толкова защитник на правата на човека, защо не защитиш човешките права на Ненко Костов? Направиха го на дъвка, а ти мълчиш. И не заплашвай! И не се обиждай, ами покажи с действията си на какво си способен. И чети национални сайтове да видиш там какво правят, пишат, обиждат, ругаят най- известните личности на България.
Анонимен
#17 от незапознат
16 Юни, 2016 | 10:32
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
Какво означава:"във връзка изпълнението на мотивите". Съдът взема своето решение и обявява мотивите за него. Какви мотиви ще изпълнява нашата мила ОИК? Изпълнява се единствено решението. Останалото е белетристика. Съдът взема до решението въз основа на мотиви,какво има да ги обсъждат тези кретени? (Е, не всички!) Да не би като вземете решение за изпълнение на мотивите да промените решението на съда. Боже, Боже, докъде я докарахме. Защо заблуждавате хората? Нашата ОИК ще въвежда нова практика, а може да вземе и тълкувателно решение, смях в залата! Какво разбират от тази материя една медицинска сестра, една учителка и останалата компания. Звучи малко като:Другарки и другари, дайте да се съберем и да обсъдим мотивите на Партията! Смешна история. Този председател с акъла ли си е или Пено така е наредил пак? Затова и голямата част от състава е определен лично от Пено Бойновски и инакомислещи не се допускат там. Тъпо, по-тъпо,най-тъпо, ОИК! Обърнахте всичко в цирк, за да уйдисвате на едни простаци на акъла.
Анонимен
#18 от @###@
16 Юни, 2016 | 10:32
Напиши отговор
Оценка: -4  +1
отговор на #16 »
И вие да не сте по-долни от "националните" сайтове, отразявате само "най-известните" в Хисар - Калинките и Бай Неч. Ако се равнявате по тези които "пишат, обиждат, ругаят...", по-добре сменете стила.
Анонимен
#19 от личи си
16 Юни, 2016 | 16:28
Напиши отговор
Оценка: -3  +5
По всичко личи че двойкаджийката е станала Пеновче,за майката отдавна знаем.Цял живот са се нагаждали по партийна линия.Колко време са се таили, че са писали писмо до ЦИК.Oпитали са да заблудят ЦИК,като са приложили вътре старо решение на ПАС, което се обжалва. Тинтикова,Петров и Гато също са крили,че има писмо от ЦИК.Дъха ми на долна провокация.Долни лицемери.В най-скоро време пенините и калинковите балони ще гръмнат.
Анонимен
#20 от nenko kostov
16 Юни, 2016 | 16:39
Напиши отговор
Оценка: +7
отговор на #18 »
На кой , с кого да се сравнявам, че минаваш всеки ден покрай мен, усмихваш се и ме поздравяваш,а като ме подминеш започваш да копаеш гроба ми.Прихванали сте най-долните черти на комунизма.
Анонимен
#21 от До личи си
16 Юни, 2016 | 17:53
Напиши отговор
Оценка: -10  +1
Какво общо има Председателят на Общ.съвет с ОИК.Има ли адресирани документи до него и от кого?Или просто трябва да го наклепаме и него.Ясно е дал да се разбере,че в интриги и междуличностни частни конфликти не участва,колкото и да им се иска да го вкарат в такива някои дребни душици.
Анонимен
#22 от до 21
16 Юни, 2016 | 20:06
Напиши отговор
Оценка: +12
Може ли председател на Общинския съвет да не вземе отношение към съветник от ръководения от него съвет? Кое е междуличностен частен конфликт? ГЕРБ и "Коалиция за Хисар" личности ли са? Това са цели партии! Абе, хора, какво ви става? Градът загива, вие защитавате един мъж, който е скрил, че е писал писмо до ЦИК и че има писмо от ЦИК. Я помислете кой ли друг би могъл да знае? При кого стоят документите на ОИК? Помня статията за изчезналия печат на ОИК. А помните ли вие кой го даде на председателя на ОИК? Стига с тия групировки! То е ясно кой на кого служи! Стига със страхливиците! Като се боят от лъвове, да не бяха влизали в джунглата, наречена община Хисаря.
Анонимен
#23 от Не дойде Видов ден
16 Юни, 2016 | 20:16
Напиши отговор
Оценка: +8
И днес не дойде Видов ден. 25 октомври 2015 - избори за местна власт. Избрани общински съветници, сред които и Ненко Костов. 16 юни 2016. Осем месеца две партии разиграват съдилищата в България. И Костов все е съветник. А днес - пародия в ОИК. Юристи. А как четете закона?
Анонимен
#24 от до 22
17 Юни, 2016 | 09:20
Напиши отговор
Оценка: +8
Кой е писал писмо до ЦИК ? В качеството си на какъв го е писал? Кой съхранява печата на ЦИК и къде?
Анонимен
#25 от до 22
17 Юни, 2016 | 09:30
Напиши отговор
Оценка: +8
Тези партии до Общинския съвет ли изпращат писма и жалби или до ОИК?
Анонимен
#26 от до 22
17 Юни, 2016 | 09:59
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
Има ли подпис на секретаря на ОИК в писмата до ЦИК..? ....другите членове на ОИК дали са знаели.....???
Анонимен
#27 от От 22
17 Юни, 2016 | 20:32
Напиши отговор
Оценка: +8
Кой писал писмо до ЦИК? Кой ли може да е, след като отговорът е до ОИК? Кой взе печата от Тинтикова и читателите я молиха 15 дни да каже къде е печатът на ОИК? И дори не разбрахме кога се върна. ГЕРБ и "Коалиция за Хисар" изпращат жалби до ЦИК, оспорват решение на ОИК и тръгват по съда. Когато ОИК трябваше да заседава през декември 2015 да остане ли Ненко Костов съветник, имаше две писма - до ОИК и до Общинския съвет. Дали секретарят е знаел и подписал ли е - питайте г-ца Рахова! Писмото е отишло в ЦИК на 9 май. От там разбах, че писмото не може да се входира, ако не е подписано от председател и секретар на ОИК, или от заместник- председател и секретар. Заместник - председателят Петър Дишкелов не е подписвал никакво писмо.А може би е занесено лично с някой джип?
Анонимен
#28 от ненко костов
18 Юни, 2016 | 13:35
Напиши отговор
Оценка: +4
Сценария е подготвян дълго и отдавна.Писмото е написано от Костадин Атанасов по поръчка на" Пенюю..." Б.Г, и калинките на 9 май.Изпратено е от членовете на ОИК-Хисаря- без Те да знаят.Сложени са подписите на К.Атанасов и секретаря Минка Рахова и печата на ОИК. Слънцеяда, като по голям юрист и с по- голямо самочувствие се опитал да заблуди ЦИК изпращайки стари решения,целейки да получи желания отговор от ЦИК,с които да заблуди тези членове на ОИК,които не са юристи.Писмото от ЦИК е пристигнало в Община Хисаря 10 дни преди самото заседание. Тайното оръжие, което трябвало да умъртви императора,стояло тихо и незабележимо дълго време при Валя Тинтикова и Петьо Петров.Подготвили са и втори сценарий за всеки случай,ако стане издънка с мнозинството. Всъщност така се е получило . Г_жа Петришка,която след запознаване с промяната на закона е сменила мнението си от предишния път. Чест и Почитания ,а Янко Янков ненадейно се върнал от Видин.Да допълня,че същият на 15 юни бил на зъболекар при доктор Мутовски и споделил че заминава за Видин за няколко дни.Вкарали са и малката- Мина Рахова в играта,защото без подпис на секретаря на ОИК, никои няма да прочете това писмо в ЦИК. Така се вкарват в коловоза млади хора с неоформен характер.Подлъгани един път да пристъпят закона вече цял живот остават слуги.Молим,пощадете младите! След като видели, че" боговете отново пазят императора"(мнозинството не се получава),за да прикрият опорочената вече девойка,тя става и казва:"Колеги ние сме длъжни да изчакаме,последното решение на съда"!!!.От цялата работа само не разбрах ролята на Г-ца Васила Марина,която до сега на всички заседания свързани с "императора" винаги е отсъствала, а на 16 юни е била плътно до секретаря на ОИК.Скъпи съграждани с този малък преразказ на събитията от 16 юни в Общината,а именно в Общинската Избирателна Комисия- Хисаря,искам да изостря вниманието ви ,за да знаете какво се случва и да ви благодаря за вашата подкрепа, да ви припомня да сте горди от това че допринесохте за смяната на управлението и модела"КОЙ" в гр.Хисаря. Само така с ваша подкрепа можем да променим града, иначе нищо друго не ни остава,овен да гледаме, мълчим и слушаме подчинено."Императора" все още е жив !Съжалявам,че не мога да изпълня някои от моите обещания,но се сблъсках с големи трудности,"калинките" са навсякъде.Не съм се отказал.
Анонимен
#29 от Кое е лицето Васила Марина
18 Юни, 2016 | 14:50
Напиши отговор
Оценка: -6  +3
Васила Марина-живее в блока срещу вратата на бившия кмет на Община Хисар Г-жа Ганева.На пръв поглед млад,работлив човек.Нищо лошо до тук.От тук нататък- 1.Получава заплата ,като член на ОИК Хисаря,предложена не знам от кои? 2.Подписва се на фиш като директор на Дневен център за възрастни хора-Старосел. 3.В свободното време работи като сервитьор на Винарска изба-Старосел.Нищо лично,но се питам как се справя на три работни места едновременно?????????????
Анонимен
#30 от чудно
18 Юни, 2016 | 21:20
Напиши отговор
Оценка: -4  +2
Е.... па тази е по опасна от Нено Жутката,он поне е бозал от две нянки.Тая па от три.В тази Община има концентрация в раздаването на заплати.
Анонимен
#31 от Бахти общината
19 Юни, 2016 | 20:22
Напиши отговор
Оценка: +4
Крайно време е да се изкара списък на хората които смучат по няколко заплати или хонорарчета от общината или други държавни постчета,а иначе все реват,че са им малки заплатите! Да оставят стаите с климатичетата пък да отидат при калинката на полето хем ще им плаща повече,хем малко фитнес,че някои дами бая са закъснели!
Анонимен
#32 от Да турим фактите на кантара
19 Юни, 2016 | 20:52
Напиши отговор
Оценка: +7
Тоя калинката ша дойде бая глупав бизнесмен! Взе,че се помисли за всеможещ и велик и реши да прави биоцентрала през главата на съседите бай Неч и Коста,и хоп дърво за 6 Мил.евро,рентата на хората 40кг,и хоп 80-100кг и т.н. и т.н.Всеки културен,интелигентен и не алчен бизнесмен със сигурност би избрал друга и по печеливша стратегия,ама явно тези качества при г-н Куковски липсват! Сега взел да съди бай Неч за 20 000лв и да пръска пари да го маха от общ.съвет,ще му пръднеш на оная работа! Наско,Наско кога ли ще ти уври кухата кратуна....пък и на ония гълфони покрай теб!!!!
Анонимен
#33 от Ааа
19 Юни, 2016 | 21:27
Напиши отговор
Оценка: +2
А басейнчето и ресторантчето до крепостната стена,и там дръвче.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.