СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

28 Януари, 2018
27 коментара

СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ 

         28 януари 2018 година. Общинската избирателна комисия се събира на спешно заседание по  уведомлението на председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов. Той иска комисията да вземе решение  ще остане ли инж. Пенка Ганева  общински съветник от ГЕРБ , след като е отсъствала шест пъти от сесии. Законът  за Местното самоуправление и местна администрация предвижда, ако е отсъствала  от три последователни заседания или общо в пет ,   без да е представила предварително писмен документ за отсъствието си, да спре да бъде съветник.

    На заседанието в 10 часа комисията се събра в залата на общинската администрация. Дойдоха  председателят – Костадин Атанасов, заместник- председателят – Петър Дишкелов, секретарят – Минка Рахова и членовете Теменужка Кривчева, Ангелина Петришка, Николай Марковски, Мартин Джинджев, Елена Драгневска, Васила Марина, Янко Янков.

    Както обикновено става в България, приказки много, действия – малко. Изказалите се бяха на различни мнения. Теменужка Кривчева направи най- дългото изказване, адвокат Петришка изобщо не се изказа, а Николай Марковски постъпи професионално и каза, че не могат да нарушат закона и той трябва да се спази. Изказа се и Мартин Джинджев, но най- точно, ясно и аргументирано беше изказването на заместник- председателя на ОИК – Петър Дишкелов. Според него инж. Ганева сама е напуснала, след като шест пъти не е била на заседания. А на част от членовете на Общинската избирателна комисия г-н Дишкелов изобщо не вярва, защото те ще послушат партията – майка.  Минка Рахова на заседанието предложи писмо, написано до Пенка Ганева, с което и обясняват, че в срок от три дни трябва да даде писмен документ за отсътвията си.

     Г-н Дишкелов като заместник- председател бе поканил на това заседание и председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов, който е написал уведомителното писмо до комисията по въпроса на общинската съветничка Ганева. Въпреки реагирането на председателя, че Султанов бил страна, Дишкелов остана твърдо на позицията си и председателят на Общинския съвет беше на заседанието.

     Писмото, предложено от секретаря – Минка Рахова беше  прието от всички, но има съмнения дали това писмо ще стигне до инж. Ганева, дали няма тя да е някъде по служба. Това ще обърка заседанието на комисията. Според Петър Дишкелов, за да се отзове Ганева от Общинския съвет, трябва квалифицирано мнозинство. 

                                                                   Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от До комисия
28 Януари, 2018 | 15:45
Напиши отговор
Оценка: -9  +4
Защо не поканиха и Ганева нали и тя е страна или пак наши и ваши къде е промяната къде е прозрачност къде е истината
Анонимен
#2 от Дишкелов
28 Януари, 2018 | 15:48
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
Това не е другарски съд
Анонимен
#3 от Жалка историйка
28 Януари, 2018 | 16:11
Напиши отговор
Оценка: -2  +13
Минке, жалко много жалко! Младо момиче, а се продаваш за едната кариера. Пълно падение. Дано Марковски следващия път да е на същото мнение, че тогава едно лично падение ще стане падение на цялата ви организация. За едното местенце, т.е. двете и на мама. Лицата на БСП. И какво да я канят Ганева, тя е представила каквото е представила. Това е. Няма такива процедури, закона е ясен и категоричен. Ганева е пътник и ако се стигне до съда, това ще покаже, че имаме или некомпетентна, или корумпирана ОИК. Друг извод няма. Разбрахте ли Рахови, поне не се излагане повече. Накрая кукловода ще си измие ръцете с вас. Един кощелак ви стига.
Анонимен
#4 от истината
28 Януари, 2018 | 17:08
Напиши отговор
Оценка: 0
https://oik1637.cik.bg/nmi13.03.2016/session
Анонимен
#5 от Пропуснато
28 Януари, 2018 | 17:19
Напиши отговор
Оценка: -1  +11
Янко Янков - член на Общинската избирателна комисия от квотата на НФСБ също се изказа. Според него законът важи за всички съветници, независимо от коя партия са.
Анонимен
#6 от До първи коментар
28 Януари, 2018 | 17:48
Напиши отговор
Оценка: -1  +14
Някой се е обадил отнякъде, защото иначе председателят на Общинската избирателна комисия нямаше да хукне от Бургас, за да дойде на днешното заседание. Той е тръгнал, защото е знаел, че гласът му е нужен. Кой подучи Минка да пише писма, след като знае, че има документ от Ганева за отсъствията и? Драги, когато се занимаваха как да изхвърлят от Общинския съвет инж. Ненко Костов, нито го повикаха на няколкото заседания, нито му дадоха три дни, за да го изслушат поне.Това, което са направили днес две партии, заедно с една коалициийка, която няма да я има в Общинския съвет на следващите избори, е не само срамно , но ми мирише на корупция.А корупция не значи само да ти дадат пари, а и да ти промият съвестта. Как ще спите тази нощ? Защо Марковски отстоя честно принципите на закона? Защото така се прави, когато искаш името ти да се носи честно в публичното пространство.
Анонимен
#7 от Ганева не е съветник!
28 Януари, 2018 | 19:19
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Минки, Гинки една сган! Ганева сама е напуснала Общинския съвет и никой, дори Минка и Гинка нямат право на коментар и тълкуване. Има ЗАКОН. Точка. Дали ще я викат или няма да я викат няма значение. Няма процедура по изслушване или други подобни. Просто тя не е съветник.
Анонимен
#8 от за незрящите
28 Януари, 2018 | 20:49
Напиши отговор
Оценка: +9
ЗМСМА- чл. 30, ал. (6) (Нова - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 154 от 1998 г., предишна ал. 5, изм. - ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 9 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 32 от 2011 г., в сила от 19.04.2011 г.) В тридневен срок от получаване на документите, удостоверяващи обстоятелствата по ал. 4, т. 3, 5, 6 и 10, общинската избирателна комисия уведомява общинския съветник, който може да направи писмено възражение пред комисията в тридневен срок от уведомяването му. В тридневен срок от изтичането на срока за възражение общинската избирателна комисия приема решение. Когато установи, че обстоятелствата за прекратяване на пълномощията са налице, общинската избирателна комисия прекратява пълномощията на общинския съветник и обявява
Анонимен
#9 от ???
28 Януари, 2018 | 21:19
Напиши отговор
Оценка: -4  +6
Какво стана, защо спряхте?? Защо не плюете пак Минка??Явно май само тя знае и спазва закона в тази пародия наречена ОИК!
Анонимен
#10 от факт
28 Януари, 2018 | 21:36
Напиши отговор
Оценка: -5  +6
Това заседание на ОИК не е спешно, а редовно, защото след приключване на изборите, заседанията на ОИК са за предсрочно прекратяване на пълномощията на общински съветник. На заседанията на комисията може да присъстват застъпници, представители на партии, коалиции или инициативни комитети, наблюдатели и представители на средствата за масово осведомяване, в случая г-н Султанов не е нито едно от тези лица и присъствието му на заседанието не беше регламентирано. Всичко написано в статията не отговаря на истината и предвид горния факта, че Тракия свят е вид средство за масово осведомяване на следващото заседание на ОИК може да присъства и да се надяваме, че ситуацията няма да бъде изопачена пак в нечия вреда!!!
Анонимен
#11 от Избирател
29 Януари, 2018 | 09:37
Напиши отговор
Оценка: -5  +3
До кога ще търпим нашите общински съветници Костов и Кукувски да водят личните си войни за наша сметка искам писмени обяснения какво са свършили иначе ще ги смятам за МИШКИ Госпожо Кирилова вземете интервю от всички съветници по отделно с факти не с общи приказки и тогава ние да ги питаме отидеде в общината вземете справка публикуваите я бъдете смела и обективна иначе ще останете в историята като субективен журналист и накрая аз съм гласувал за патриотите но се оказва че само гн Симеонов е мъжкар останалите всички са МИШКИ
Анонимен
#12 от Видол Г
29 Януари, 2018 | 10:26
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
Хвърли се боя бе Плъх Рошав така те наричам защото казваш че двмата са мишки мн си изнервен напиши си името ,каква сметка търсиш кой какви войни водил тук ти какво плащаш че е твоя сметка.Костов според мен е мъж в случая за който говориш кредитната мишка си личи и на ръст- Кукувски....
Анонимен
#13 от Член на ОИК Хисар
29 Януари, 2018 | 10:26
Напиши отговор
Оценка: +5
Ще си позволя да уточня някои детайли.Общинските съветници се събират един път месечно!!!! И затова им се плащат пари от българския данъкоплатец!!! На 17 януари тази-2018 година„председателят на Общинския Съвет„г-н Султанов обявява на общинско събрание„че г-жа Пенка Ганева е отсъствала безпричинно 6 пъти.На 23 януари тази година„въпросната госпожа му носи бележка от Областна управа Земеделие Пловдив„че е била възпрепятствана да бъде на сесиите на Общ.Съвет -Хисар.В закона е ясно написано„кой и кога може да отсъства от сесия!Изисква се писмено уведомление до Председателя на Общ.съвет„че на еди-коя с дата ще отсъстваш поради уважителни причини! Второ!!! Законът е направил така„че общинският съветник да е защитен от съответния си работодател!!!!Това значи„че когато се представи бележка„че лицето Х е бил на общинска сесия„никой не може да му държи сметка...Затова и общнските съветнци са пазени от ЗАКОНА!!! Г-жа Ганева просто е НАРУШИЛА ЗАКОНА ОТВСЯКЪДЕ!!!Ще си позволя един съвет към ПП ГЕРБ...На местно и национално ниво..Сайтът се чете и в София... Колеги...Колко пъти идваха национални телевизии заради далаверите на въпросната госпожа!?!? Дори дойдоха и заради любовника й „че е завлякъл със пари работниците си?????Отново наближават ИЗБОРИ....Надявам се„че ОИК -Хсар„ще вземе правилното решение и ще прекрати пълномощията на г-жа Пенка Ганева„и на нейно место ще бъде избран следващия от листата на ПП ГЕРБ !!!!!!!!! Но ....Ако колегите от ПП ГЕРБ проявят здрав политически разум„това може да бъде избегнато....Просто да й намекнат да си подаде оставката....
Анонимен
#14 от До члена
29 Януари, 2018 | 10:44
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
Май си забравил да си пиеш хапчето затова цялата комисия сте за смях едно решение не може да вземете без да питате
Анонимен
#15 от До всички
29 Януари, 2018 | 10:59
Напиши отговор
Оценка: +2
Не забравяйте, че т-н Султанов е и представител на коалиция. Така че си е в пълното право даже и според горния коментар да присъства на заседание на ОИК.
Анонимен
#16 от До Видол
29 Януари, 2018 | 11:19
Напиши отговор
Оценка: -4  +1
Ти си най голямата мишка искаш и с двамата да си добре да кяриш щом получава заплата от нашите данъци значи ние плащаме да работят за нас ВСИЧКИ И ЗА ТОВА ГИ НАРИЧАМ МИШКИ какво свършиха ако всичко каквото говори Костов е истина да направи една пресконференция да огласи фактите да иде в прокуратурата да застане с името си не да се крие зад ЮРИСТИТЕ НА НФСБХИСАРЯ и той стана зависим от партията пък се смее на другите че използват маши МИШКИ
Анонимен
#17 от до № 15
29 Януари, 2018 | 11:30
Напиши отговор
Оценка: +3
Ако е представител на коалиция, трябва да се представи в това качеството, а не като председател на Общинския съвет Хисар
Анонимен
#18 от Знаещ
29 Януари, 2018 | 11:35
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
Заседанията на Общинска Избирателна Комисия НЕ СА СЕКРЕТНИ ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..Всеки желаещ може да присъства !!!!Дори ако искат цялата община барабар със бабите и дядовците могат да дойдат.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонимен
#19 от ВАЛЮ
29 Януари, 2018 | 12:17
Напиши отговор
Оценка: -5  +1
Официалната справка гласи че освен Ганева и Костов е отсъствал ШЕСТ пъти които иска да доиде в общината да подаде молба и ще я получи
Анонимен
#20 от от незрящите
29 Януари, 2018 | 12:32
Напиши отговор
Оценка: +4
Недейте да жонглирате с текстове от закона. Същия чл.30,ал.4.,т.5. императивно казва:"когато, без да е уведомил писмено председателя на общинския съвет за неучастието си в заседанието на съвета по уважителни причини - служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участва в три поредни или в общо пет заседания на общинския съвет през годината". Законът е категоричен, дори да е по горните причини, трябва да има писмено уведомление, при това внесено предварително.Писмено, разбра ли, който и да си! Гатьо като е внесъл искането си до ОИК приложил ли е уведомления от г-жа Ганева или не и защо? Защото ги е укрил или защото няма такива? Това не се казва, защо? Тя какви документи е депозирала пред него, за да оправдае отсъствията си. Предполагам какви, но това след като видим възражението и и решението Ви. Следващата хипотеза-не участва в три поредни или в общо пет. Доколколкото разбрахме са общо шест. Добре сте я уведомили. Вие поне сте спазили закона. Да видим сега какво възражение ще подаде. Но след като няма твърдения и няма ангажирани доказателства, че общинската съветничка да е уведомила по какъвто и да е начин, вкл. и писмено Председателя на Общинския съвет за предстоящото си отсъствие от въпросните заседанията на съвета, нито да е заявила невъзможност за участие в тези заседания по уважителни причини, решението на ОИК следва да е еднозначно. Другото е проява на правен нихилизъм. Подкрепям № 11 донякъде, защото в общината не живеят само Костов и Куковски, а доста повече хора. А пък и живота не се върти само около тях.Доста неща се случват, за които така и не научаваме. Администрацията мълчи вече втора година и нищо не се знае за работата и. Така че, ако този сайт иска да живее, т.е. да се чете, нека да пише и за други неща.
Анонимен
#21 от Друго случва ли се в Хисаря
29 Януари, 2018 | 12:54
Напиши отговор
Оценка: -5  +3
В петък е трябвало да се проведе конкурс за началник на поликлиниката, провел ли се е, имало ли е кандидати, напишете нещо и за други въпроси, не нищете само Куковски, Костов, Ганева и т.н. Днес е имало обсъждане на културната програма за 2018, информирайте ни какво се случва
Анонимен
#22 от До21
29 Януари, 2018 | 13:36
Напиши отговор
Оценка: -2  +7
Сайта е частен
Анонимен
#23 от Квартал Миромир
29 Януари, 2018 | 18:59
Напиши отговор
Оценка: +7
Питайте д-р Недевски, той е общински съветник и член на комисията по избиране на управител на Медицинския център.Ако е за някоя с кого ходи, ще разпитате света, ама за сериозните работи, сдъвкано го искате. А за културната програма се обърнете към общинската съветничка Ива Вълчева. Тя е председател на комисията в Общинския съвет.
Анонимен
#24 от има, има, има
29 Януари, 2018 | 19:12
Напиши отговор
Оценка: +11
Друго случва ли се в Хисаря? Да, случва се. Има една заградена улица, има едни неизхвърлени тонове отпадъци от халета, има капково напояване, но има ли за него документи, има дела за стопанския двор в Старо Железаре, ще има предложение за име на улица, има завършени дела за промяна на Подробен устройствен план в Археологическия резерват, в които на една кметица е отменена заповедта, още искаш ли?
Анонимен
#25 от Ива и култура - ха,ха,ха
30 Януари, 2018 | 09:15
Напиши отговор
Оценка: -4  +9
отговор на #23 »
Ива Вълчева разбира от култура, колкото прасе от живопис! Виж да се крие по кишетата и да следи кой как гласува, съобразно директивата спусната от другаря бай Пено, това и е специалитет, гурме, един вид! В това е добра. Поръчков човек!
Анонимен
#26 от БСП
30 Януари, 2018 | 16:36
Напиши отговор
Оценка: -8  
Като стане Ива кмет няма така да я обиждате
Анонимен
#27 от 112233
01 Февруари, 2018 | 18:45
Напиши отговор
Оценка: +4
Чакаме заседанието на ОИК. Кога е то?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.