На 31 януари изтичат годишните винетки за 2017 година

Автор: Няма коментари Сподели:

Източник: БГНЕС

На 31 януари, сряда, изтича валидността на годишните винетки за 2017 г. Стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта.

От тях 372 броя са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на “Български пощи”, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове, съобщи пресцентърът на Агенцията за “Пътна инфраструктура”.

През 2018 г. – за трета поредна година, цените на всички винетки за леки автомобили са непроменени. Годишната е 97 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв. За първи път има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лв. Тя ще позволи на хората, които карат автомобилите си предимно през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят постоянно в страната, да използват по-краткосрочен стикер. 

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й и ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник, то той ще важи до 2 март 2019 г. 

Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.

https://frognews.bg/novini/31-ianuari-iztichat-godishnite-vinetki-2017-godina.html

Предишна статия

СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

Следваща статия

Какво всъщност търсеше Борисов в Лихтенщайн?

Други интересни