СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ 

         28 януари 2018 година. Общинската избирателна комисия се събира на спешно заседание по  уведомлението на председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов. Той иска комисията да вземе решение  ще остане ли инж. Пенка Ганева  общински съветник от ГЕРБ , след като е отсъствала шест пъти от сесии. Законът  за Местното самоуправление и местна администрация предвижда, ако е отсъствала  от три последователни заседания или общо в пет ,   без да е представила предварително писмен документ за отсъствието си, да спре да бъде съветник.

    На заседанието в 10 часа комисията се събра в залата на общинската администрация. Дойдоха  председателят – Костадин Атанасов, заместник- председателят – Петър Дишкелов, секретарят – Минка Рахова и членовете Теменужка Кривчева, Ангелина Петришка, Николай Марковски, Мартин Джинджев, Елена Драгневска, Васила Марина, Янко Янков.

    Както обикновено става в България, приказки много, действия – малко. Изказалите се бяха на различни мнения. Теменужка Кривчева направи най- дългото изказване, адвокат Петришка изобщо не се изказа, а Николай Марковски постъпи професионално и каза, че не могат да нарушат закона и той трябва да се спази. Изказа се и Мартин Джинджев, но най- точно, ясно и аргументирано беше изказването на заместник- председателя на ОИК – Петър Дишкелов. Според него инж. Ганева сама е напуснала, след като шест пъти не е била на заседания. А на част от членовете на Общинската избирателна комисия г-н Дишкелов изобщо не вярва, защото те ще послушат партията – майка.  Минка Рахова на заседанието предложи писмо, написано до Пенка Ганева, с което и обясняват, че в срок от три дни трябва да даде писмен документ за отсътвията си.

     Г-н Дишкелов като заместник- председател бе поканил на това заседание и председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов, който е написал уведомителното писмо до комисията по въпроса на общинската съветничка Ганева. Въпреки реагирането на председателя, че Султанов бил страна, Дишкелов остана твърдо на позицията си и председателят на Общинския съвет беше на заседанието.

     Писмото, предложено от секретаря – Минка Рахова беше  прието от всички, но има съмнения дали това писмо ще стигне до инж. Ганева, дали няма тя да е някъде по служба. Това ще обърка заседанието на комисията. Според Петър Дишкелов, за да се отзове Ганева от Общинския съвет, трябва квалифицирано мнозинство. 

                                                                   Тракийски Cвят

Предишна статия

Как лечиться вылечиться и жить?

Следваща статия

На 31 януари изтичат годишните винетки за 2017 година

Други интересни