СЪВЕТНИЦИТЕ ЩЕ ЗАСЕДАВАТ В ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

18 Януари, 2020
9 коментара

     Сесията ще започне в 13 часа във вторник в залата на общинската администрация.

    На миналата сесия Местната инициативна група поиска 75 хил. лв. от общинския бъджет. Сега се иска  да се уточни, че той ще бъде с падеж до 30 юни 2020 година от източник „Собствени приходи”.

    Ще бъдат предоставени два отчета – за спортната програма и за културния календар. От отчета за спорта става ясно, че са планирани  21 115 лв., а са изразходвани 6 396 лв. За 2020 година са предвидени за спорт 14 250 лв.

     87 мероприятия са изпълнени в областта на културата за миналата година, за които са похарчени 75 694 лв. За тази година за култура се предлага на съветниците да гласуват 100 хил. лв.

    В програмата за управление на общинската собственост, която периодично се актуализира, е уточнено, че приходите за концесия идват само от Старо Железаре от минералната вода и са 26 557лв. Приходите от продажба на земя са 54 111 лв. на сгради – 40 500 лв. Наем от имущество – 34 258 лв, наем от земя – 355 752 лв.

    Председателят на Общинския съвет Найден Павлов внася докладна той да членува в Националната асоциация на Общинските съвети в България и членският  внос за това да се плаща от бюджета на общината.

      Найден Павлов иска съветниците да приемат безхартиен модел на работа в Общинския съвет, което ще спести пари и ще бъде крачка към електронно гласуване от таблети. Обяснява, че трябва да  се закупят 22 таблети и  SIM карти за мобилен достъп до интернет.

    И още нещо от председателя. Правилникът за работа на Общинския съвет, взаимодействието му с комисиите и общинската администрация е готов и ще бъде предложен за приемане на  сесията на 21 януари.

   Кметът Пенка Ганева предлага на съветниците  заявление от АГ- ИНВЕСТ с управител Генади Петров за разрешение за комплексен проект за инвестиционна инициатива за план- схема и ТИП за улична канализация за захранване на УПИ III 1182 кв. 36 в Хисаря. Това е проeкт за ново проектитиране на улична канализация към обект надстрояване на сграда, построена до кота + 14.20, съгласно строително разрешение от 2007 година и промяна на статута – от апартаментен хотел в жилищна сграда.

     В общината е постъпило заявление от Атанас Куковски- председател на кооперация „Агрокомерс 98”, земеделски производител с регистрирани обекти за отглеждане на крави в Старосел, който иска маломерни имоти – частна общинска собственост- ливади за 2019 – 2020 година. Общинският съвет по предложение на кмета определя маломерни имоти от общинския поземлен фонд, които могат да се дадат под наем за една година без търг и конкурс. Приложен е списък с 27 такива имоти в Старосел и се предлага цената да бъде 20 лв. на декар. Да уточним, че Атанас Куковски е общински съветник и лидер на СДС в община Хисаря.

ТРАКИЙСКИ СВЯТ                          TRAKIAWORLD

  

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Нова идея
18 Януари, 2020 | 10:19
Напиши отговор
Оценка: -1  +25
Е, няма сесия, в която да не се помогне на калинките
Анонимен
#2 от Отиде си Нено Мавров
21 Януари, 2020 | 12:38
Напиши отговор
Оценка: -9  +22
Бог да прости Нено Мавров и мир на праха му!
Анонимен
#3 от Ирина Кирилова
21 Януари, 2020 | 19:21
Напиши отговор
Оценка: -10  +34
Ако г-н Нено Мавров ме гледа от оня свят, да знае, че му благодаря за уважението към мен, за положителните оценки, които имаше към моята журналистика, за финансовата помощ за кабелно радио, за участията му в политическите диспути, когато беше кандидат за кмет на община Хисаря и аз работих и в кабелна телевизия Хисар, за поканите за тържества и разрешението му да снимаме в имението му, за това, че не ме забрави и ми се обаждаше, за да казва какво чете в "Тракийски свят". Той беше и два пъти кандидат за кмет на село Старосел, беше общински съветник,а сега вече го няма, но ще бъде запомнен като общественик. Бог да те прости, г-н Мавров! Дано вечният ти сън бъде спокоен!
Анонимен
#4 от Спи, народе!
28 Януари, 2020 | 12:04
Напиши отговор
Оценка: +16
Пусто, без център, жълта трева, никакви хора, недовършени сгради от години - това видях във вашия град. Напълно сте му изпуснали края. Добре, че една приятелка ми каза да използвам баня "Русалка" - чудесна вода. Дано не я дадете и нея на някой главатар.
Анонимен
#5 от Пенсионер
28 Януари, 2020 | 12:11
Напиши отговор
Оценка: -2  +12
Още един стар кадър на работа в общината - господина Нено Жутев. Бившият секретар на общината по времето на мандата на Ганева сега ще оправя гражданската защита през новия и мандат.
Анонимен
#6 от ??????????
29 Януари, 2020 | 10:11
Напиши отговор
Оценка: +10
Каква гражданска защита ,какви пет лева !!!!!!!На тоя некадърник му намериха място ,да се чуди човек защо ,или знае нещо и ги е страх !!!!!!!!!!!
Анонимен
#7 от Безбожие
29 Януари, 2020 | 17:06
Напиши отговор
Оценка: -1  +17
Да сложиш минуси на написаното за човек, който вече го няма на този свят, е израз не само на омраза към човека, но и безбожие. Защото не знаем кой кого ще срещне там, горе и какво изобщо ни чака в другото измерение. Смирете се! Тоя комунизъм ни отне човешкия облик. Преди поне имахме страх от властта, а сега трябва да имаме страх от възмездието.
Анонимен
#8 от кмета
29 Януари, 2020 | 17:14
Напиши отговор
Оценка: +7
махна А.М. сложи Иван Жутев, Бабаджанов си отиде, сложи Нено Жутев, зам. кметът по поръчка на ГЕРб, ами сега как да се отърве от секретаря като не може да го гледа? Май удари на дърво.
Анонимен
#9 от Ами НМ
30 Януари, 2020 | 19:28
Напиши отговор
Оценка: +7
Ами Н. Мраковски в БКС и него Ганева го сложи след изборите.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.