ИДИОТИ.ООД са решили да дадат 63,5 млн. лева за нова модернизация на блоковете 5 и 6 в АЕЦ „Козлодуй“

Автор: Няма коментари Сподели:

ИДИОТИ.ООД са решили да дадат 63,5 млн. лева за нова модернизация на блоковете 5 и 6 в АЕЦ „Козлодуй“ на фалирата преди няколко години „Уестинхауз“. Само преди година Теменужка Петкова, министър на енергетиката подписа едни 6 млн. лв. за внос на гориво от Уестингхаус, като за по-сигурно сделката беше подписана в Лондон на терен и с условия, изгодни само за Уестингхауз. Събрани в едно изречение тези две събития означават само едно: „Уестингхауз“ ще пригоди двата реактора за горене на тяхното собствено гориво, което означава, че България оттук нататък завинаги се завързва за цената на горивото, която те решат да предложат.

Изобщо не става въпрос за диверсификация, а за чиста кражба. С този договор, подписан от продажника Борисов и неговия кабинет, подариха АЕЦ „Козлодуй“ на американците, които най-напред ще си избият „модернизацията“ през цената на горивото, което ще ни доставят. А после ще вдигнат цената на тока от Козлодуй така, че да приключат и с икономиката ни, и с нас, като българи. 

АЕЦ „Козлодуй“ за 65 години експлоатация е ИЗПЛАТЕНА, но тя е най-ремонтираната централа в света през последните 30 години, за да може гнусните американски и европейски лешояди да ни вдигат тока до „средно-европейски“ равнища, че да не им правим дъмпинг. Цената на киловата от Козлодуй продължава да е със себестойност от 3 – 4 стотинки, но я продават на търговците по 80 ст. средно на борси и търговци. 

И въпреки, че я чупиха по всякакъв начин, за да вдигат тока и разни частни доставчици да се събуждат милионери от доставките на „ново“ оборудване втора ръка, АЕЦ „Козлодуй“ оставаше най-евтиният източник на енергия за българската индустрия. АЕЦ „Козлодуй“ е гръбнакът на българската енергетика и икономика, който Борисов и Теменужката му без бой предадоха на американците. Вероятно серщу тлъсти комисионни.

В понеделник БСП внася вот на недоверие заради водната криза и боклука. Но заради националното предателство със сделката с Уестингхауз и предаването на АЕЦ „Козлодуй“ в противните американски смукала, Борисов, Петкова и компания трябва да увиснат на въжето! В буквалния смисъл на думата.

                                                                                https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

СЪВЕТНИЦИТЕ ЩЕ ЗАСЕДАВАТ В ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

Следваща статия

България е на 111 място по свобода на словото в света!!!

Други интересни