СЪВЕТНИЦИТЕ ЩЕ ЗАСЕДАВАТ В ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

Автор: Няма коментари Сподели:

     Сесията ще започне в 13 часа във вторник в залата на общинската администрация.

    На миналата сесия Местната инициативна група поиска 75 хил. лв. от общинския бъджет. Сега се иска  да се уточни, че той ще бъде с падеж до 30 юни 2020 година от източник „Собствени приходи”.

    Ще бъдат предоставени два отчета – за спортната програма и за културния календар. От отчета за спорта става ясно, че са планирани  21 115 лв., а са изразходвани 6 396 лв. За 2020 година са предвидени за спорт 14 250 лв.

     87 мероприятия са изпълнени в областта на културата за миналата година, за които са похарчени 75 694 лв. За тази година за култура се предлага на съветниците да гласуват 100 хил. лв.

    В програмата за управление на общинската собственост, която периодично се актуализира, е уточнено, че приходите за концесия идват само от Старо Железаре от минералната вода и са 26 557лв. Приходите от продажба на земя са 54 111 лв. на сгради – 40 500 лв. Наем от имущество – 34 258 лв, наем от земя – 355 752 лв.

    Председателят на Общинския съвет Найден Павлов внася докладна той да членува в Националната асоциация на Общинските съвети в България и членският  внос за това да се плаща от бюджета на общината.

      Найден Павлов иска съветниците да приемат безхартиен модел на работа в Общинския съвет, което ще спести пари и ще бъде крачка към електронно гласуване от таблети. Обяснява, че трябва да  се закупят 22 таблети и  SIM карти за мобилен достъп до интернет.

    И още нещо от председателя. Правилникът за работа на Общинския съвет, взаимодействието му с комисиите и общинската администрация е готов и ще бъде предложен за приемане на  сесията на 21 януари.

   Кметът Пенка Ганева предлага на съветниците  заявление от АГ- ИНВЕСТ с управител Генади Петров за разрешение за комплексен проект за инвестиционна инициатива за план- схема и ТИП за улична канализация за захранване на УПИ III 1182 кв. 36 в Хисаря. Това е проeкт за ново проектитиране на улична канализация към обект надстрояване на сграда, построена до кота + 14.20, съгласно строително разрешение от 2007 година и промяна на статута – от апартаментен хотел в жилищна сграда.

     В общината е постъпило заявление от Атанас Куковски- председател на кооперация „Агрокомерс 98”, земеделски производител с регистрирани обекти за отглеждане на крави в Старосел, който иска маломерни имоти – частна общинска собственост- ливади за 2019 – 2020 година. Общинският съвет по предложение на кмета определя маломерни имоти от общинския поземлен фонд, които могат да се дадат под наем за една година без търг и конкурс. Приложен е списък с 27 такива имоти в Старосел и се предлага цената да бъде 20 лв. на декар. Да уточним, че Атанас Куковски е общински съветник и лидер на СДС в община Хисаря.

ТРАКИЙСКИ СВЯТ                          TRAKIAWORLD

  

Предишна статия

Такава е истината – жестока, към онези, които искат да я похитят!

Следваща статия

ИДИОТИ.ООД са решили да дадат 63,5 млн. лева за нова модернизация на блоковете 5 и 6 в АЕЦ „Козлодуй“

Други интересни