ПРЕД ЗАСЕДАНИЕТО НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

07 Февруари, 2018
15 коментара

Според непотвърдена информация неочаквано ден преди заседанието на ОИК – Хисаря, Елена Налбантова – член на комисията от Реформаторския блок подаде оставка. 

 Припомняме, че Елена Налбантова отсъстваше, когато се гласуваше да се отнемат правомощията на общинския съветник инж. Ненко Костов. 

Не знаем как би постъпила тя, ако беше на заседанието, и дали би спазила Закона за местното самоуправление и местната администрация, в който в чл. 30 , ал. 2 пише: 

 „Пълномощията на общински съветник се прекратяват, когато СЛЕД ИЗБИРАНЕТО МУ е осъден с влязла в сила присъда за умишлено престъпление от общ характер, или на лишаване от право да заема държавна длъжност.” 

 Както е известно на обществеността, Костов е бил осъден от Куковски преди да има намерение да става общински съветник. 

 Въпреки, че законът така ясно посочва аргументите, „Коалиция за Хисар” с лидер инж. Атанас Куковски и ГЕРБ с лидер – инж. Бойко Гавраилов подадоха жалба до Административен съд – Пловдив. 

Някой посъветва ГЕРБ и те оттеглиха жалбата си, но жалбата на коалицията, представлявана от двама от ръководството, стигна до съда и той взе решение. 

Отхвърли я и  ги осъди да платят сума, която се натрупа през изтеклите месеци. 

 Дали Елена Налбантова напуска ОИК и кой ще бъде на нейното място, ще разберем на 8 фувруари 2018 година, когато е поредното заседание на Общинската избирателна комисия, която трябва да реши ще отнеме ли пълномощията на инж. Пенка Ганева – общински съветник от ГЕРБ.   

                                                                                    Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Ненко Костов-съветник от НФСБ
07 Февруари, 2018 | 15:30
Напиши отговор
Оценка: +8
Искам да изкажа моите най-искрени благодарности към г-жа Елена Налбантова,която, като член на ОИК-Хисаря,никога не допусна името й да бъде замесено в плазмодиеви игри!! Никога не допусна аморалността и партийната простотия наречена гласуване под натиск,да вземе надмощие над нейната чест и достойнство!Очаквам с интерес да видя, кое ПОСЛУШНО човече ще бъде поставено на нейно место и със засрамена главица, покорно ще вдига ръчичка,изпълнявайки заръките на един метър и шейсет хрърчащ „великан„....
Анонимен
#2 от шейретчето
07 Февруари, 2018 | 15:43
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
А ва,кой е тоа хвъчащ великан ва? Да не би да а Калинката? Докога ша кадрува таа шматка. Сега заради Ганева ша преобарнат и оик и законите, нали покрай нея забогатееа. Дръжте реформатори че падне ли Ганева няма веке работа за вас в Общината.
Анонимен
#3 от Пиленце двуфазно
07 Февруари, 2018 | 16:10
Напиши отговор
Оценка: -2  +2
Шейретче.....да ти имам речника „да ти имам....бетер хвърчащия инсект си...Даже си и по-гламав от него!!!
Анонимен
#4 от кой знае
07 Февруари, 2018 | 16:46
Напиши отговор
Оценка: +6
Принудили са я, най-вероятно! Кольо Марковски е побеснял, че Ганева така или иначе ще трябва да бъде освободена като съветник. Може и той да е новия член на ОИК от калинковата коалиция, кой знае? Цялата работа намирисва на мотаене на топката докато нещата заглъхнат.
Анонимен
#5 от Натиск, от къде?
07 Февруари, 2018 | 17:43
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
Помните ли как в този сайт имаше статия как Николай Марковски и Рангел Спасов бяха подали жалба в съда? Мина толкова време от тогава, но кой знае платили ли са парите, на които бяха осъдени, та дойде частен съдебен изпълнител. Та събраха членове на ОИК да ровят в чувалите , да търсят сметката на "Коалиция за Хисар", защото искаха да им запорират сметките. Сега сигурно са натрупани лихви, паричките са станали много и страх лозе пази, направо са принудили жената да напусне да не би утре да гласува честно. А честното не е в полза на Ганева.
Анонимен
#6 от Видол
07 Февруари, 2018 | 17:55
Напиши отговор
Оценка: +4
Какъв ,,Великан,, даже е престижно така да го наричате това малко-дребно-злобно-страхливо и подмолно КИСЕЛЕРСКО ДЖУДЖЕ.Ако нещо съм пропуснал за Пигмейчето ме извенете но това е моето мнение за Калинката....
Анонимен
#7 от наглост до безкрай
07 Февруари, 2018 | 18:01
Напиши отговор
Оценка: +6
Коя е тази" коалиция за Хисар"Ако тези боклуци калинката и Марковски излязат на избори под прикритието на някаква коалиция за Хисаря,за да могат да влязат във властта и да гласуват за собствените си облаги ще приканя местното население да ги линчува.Няма сесия на която да няма докладна свързана за тяхното облагодетелстване.Половината от страх,другата половина от зависимост,вършат престъпление след престъпление . На всички слуги искам да припомня съдбата на арх.Златков.
Анонимен
#8 от дойде ден на ОИК
08 Февруари, 2018 | 08:33
Напиши отговор
Оценка: +3
Осмият ден на февруари ще се запомни или с имената на честните или с имената на преданите на партиите си.
Анонимен
#9 от Иван Иванов
08 Февруари, 2018 | 09:43
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Защо никой не пише със истински имена Защо триете коментари които не са ви удобни Стига с тия калинки Пишете нещо реално Превърнали сте се в селски клюкарки
Анонимен
#10 от присъствал на делото
08 Февруари, 2018 | 10:25
Напиши отговор
Оценка: -2  +6
Иванов и ти си калинка. Нали по делото калинката заяви, че се е обадил на теб по личния телефон,а не на 112 и не е спрял патрулната кола, която минала с патрулната скорост, в момента в които Ненко е гонил Куковски и му се е заканвал с думи.Съдията по делото го попита дали сте лични приятели и откъде ти има телефона,заради което те привикаха като свидетел.Появи се сутринта рано преди заседанието с Дафчев да се молите на адв. Елдъров да не те разчеква с кръстосани разпити пред съдията.Селски бил сайта, ми не го чети, той не е за калинки.Ахората да разберат КОИ са калинките.
Анонимен
#11 от Пенка Ганева остава съветник
08 Февруари, 2018 | 15:01
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
отговор на #8 »
Осмият ден на февруари показа,че в Общинската избирателна комисия все пак са останали честни хора и те са: Петър Дишкелов,Мартин Джинджев, Николай Марковски/БСП/,Теменужка Кривчева и Янко Янков. Към тях може да причислите и Елена Налбантова, която според градската мълва е подала оставка под натиск. Останалите членове са: Атанасов, Минка Рахова,Ангелина Петришка,Васила Марина и Елена Драгневска. Това е драги,съграждани нивото на нашите избранници. На днешното си заседание комисията не можа да вземе решение 5 : 5. Жалко, Минке, жалко! Една госпожа умилително ни убеждаваше колко била честна госпожа Петришка. Права сте, госпожо! Кирилова, отразявай!
Анонимен
#12 от Ха така
08 Февруари, 2018 | 15:34
Напиши отговор
Оценка: +7
Хайде сега да видим кой от опозиционните лидери ще има топки да обжалва решението в съда! Другаря Пенчо Шапков-лицето на непримиримата и борбена Корнелия,обаче Минчето е на друго мнение, защо ли? Другаря Павлов Найден или пък Гатьо, или пък зелените, кои бяха те? А може би Коста Стаменов Фръков или Фърков, този мъж - символ на борбата срещу корупцията, обаче пък ГОРЕ НФСБ и ГЕРБ са в коалиция. Погледите ни са вперени в Пенчо. Скоро имаше вот на недоверие БСП срещу ГЕРБ. Корнелийо, сега е момента да се направиш на мъж! Удари по масата!
Анонимен
#13 от леле, мале
08 Февруари, 2018 | 22:30
Напиши отговор
Оценка: -8  +3
отговор на #11 »
Браво малката,обърка им сметките.Чудете се как хората на бачо Пено-Дишкела,Марковски,Мартинчо застанаха срещу Ганева?Голям въпрос ???Мислете ,мислете какво се промени-най-сигурните му хора го предадоха или това е играта ???Браво малката ,само ти следваш закона и никои не може да ти каже нищо-затова ги побъркваш.Ганева вече май не му трябва на бачо Пенко и на своите-изпята песен . Плюят те защото не си послушна,знаеш и не се продаваш,затова ги ядосваш,не могат да те контролират.Браво!
Анонимен
#14 от Боян
11 Февруари, 2018 | 21:58
Напиши отговор
Оценка: -8  +4
Боже, що за паразит си ти, да хвалиш едно недоразумение като Минка. Жалко за красивото и лице, зад него се крие полуграмотно девойче. На 100% съм сигурен , че тук прозира дългата ръка на Пено Бойновски. Този плазмодии пак е изпълзял от дупката си и върши подмолни и задкулисни ходове.
Анонимен
#15 от жалко
14 Февруари, 2018 | 15:00
Напиши отговор
Оценка: +1
Жалко ,за хубавото ти име!По времето на бачо ти Пено щеше да си "доносник ",но и сега не си по-различен...Дано да си млад ,неопитен човек иначе е още по-жалко...
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.