ОБЩИНА ХИСАРЯ НЯМА ПРИЕТ БЮДЖЕТ

28 Февруари, 2018
20 коментара

    Областният управител на област Пловдив е изпратил писмо  на 21 февруари 2018 година до председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов и копие до кмета на общината – инж. Пенка Дойкова, в което констатира незаконосъобразност при приемането на бюджета на община Хисаря. Той оспорва решение № 454 от 6 февруари 2018 година, взето с протокол № 53. Намерено е противоречеие с материално- правните разпоредби, разписани в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Общинският съвет е трябвало да приеме бюджета с десет гласа, а не с девет, както е отразено в протокола. Законът иска повече от половината от общия брой съветници да са гласували за бюджета. Поради нечетния брой съветници в Общинския съвет – Хисаря, областният управител е изпратил указателно писмо още на 10 октомври 2017 година, на което е отговорено от общината на следващия ден.

    На сесията на 6 февруари за приемането на бюджета гласуваха инж. Вълко Макавеев, инж. Георги Пирянков, инж. Ненко Костов, Митко Нейчев, инж. Атанас Куковски, Борис Витев, Гатьо Султанов, д-р Недевски, Васил Пендев. Против приемането гласуваха инж. Бойко Гавраилов, инж. Пенка Ганева, д-р Александър Александров, Стоян Найденов, инж. Пенка Рахова, Ива Вълчева, Мария Мустакова, Пенчо Шапков.

    Областният управител дава 14 дневен срок решението да бъде отменено  и да се вземе правилно решение. Инж. Дойкова – кмет на община Хисаря е написала докладна до председателя на Общинския съвет да насрочи заседание, за да бъде разгледано отново решението за бюджета. Председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов свиква съветниците на заседание на 6 март 2018 година от 18 часа.

                                                                                       Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Е...
28 Февруари, 2018 | 17:08
Напиши отговор
Оценка: +20
Е, няма оправия в този Общински съвет. Прочетете заради кого не е приет бюджета. Пак ГЕРБ и БСП гласували еднакво.
Анонимен
#2 от BG
28 Февруари, 2018 | 18:23
Напиши отговор
Оценка: +22
Един ден Г-н Гавраилов се изказа, че партия БСП са му кръжока. А бе, Пено как не намери един истински мъж да изберете за председател на тази столетница. Всеки път падам от смях с постъпките на твоите ученици.
Анонимен
#3 от Срам, Корнелийо, срам!
01 Март, 2018 | 09:06
Напиши отговор
Оценка: +19
ГЕРБойко И БСПено са във вечен съюз. Абе няма ли най-накрая Курнелия да разбере какви ги вършат Пенчо Шапков, Пенка Рахова, Ива Вълчева, Мария Мустакова и това долнопробно котило, наречено общинско ръководство на БСП в Хисаря. Толкова корумпирани хора сякаш, че не е имало в общината. Дойкова ще кара на 1/12 от миналогодишния бюджет до приемане на новия, но срамът ще остане за БСП, които заради дребните си игрички обричат общината на мизерия. Социална партия, глупости!
Анонимен
#4 от няма я
01 Март, 2018 | 09:59
Напиши отговор
Оценка: +18
Няма я Кристина Иванова да дойде да им снима на тези жалки смешници изцепките и как се правят че служат на хората.Никога не съм подозирал какво се случва в един Общински съвет.Как е възможно един КМЕТ да внесе Доклана Записка с наредбата за данъци и такса смет в която точка 2 гласи,ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:Предприятия построени 2013 година извън населеното място Хисар,създали над 30 работни места да плащат, само една пета от данък сграда и такса смет.Изразено грубо в цифри гласи така,ако трябва да плащаш 20 000 хил лева, то значи да плащаш 4000 хил лева. Представете си само на въпроса на председателя на ОБщинският съвет, кои са тези фирми,зададен 2 пъти, какъв беше отговора????????? Фирмите на Калинката и Кощилаков. Мислите оставям за вас КОЙ за КАКВО е в Общината. Друг път ще разкажа една друга история.
Анонимен
#5 от 9900
01 Март, 2018 | 10:10
Напиши отговор
Оценка: +14
То тука бяха писали за това, А тая Кристина не е ли К.Г.
Анонимен
#6 от Това са ТЕ
01 Март, 2018 | 10:12
Напиши отговор
Оценка: +17
Фабрикантите на Община Хисаря.Получили всичко от Общината, единият поиска да му се опростят 75000 лева данъци и такса смет, а другия тайно се надяваше решението да мине и чрез промяна в наредбата да не плаща данъци и такси.Чел съм за Фабриканти в Историята, направили Болници, дарили пари за Университети,ама такива жалки и смешни фабриканти не съм виждал,като тези двамата.Те трябва да се срамуват от исканията си или избирателите да ги изринат.
Анонимен
#7 от така ви се пада
01 Март, 2018 | 10:52
Напиши отговор
Оценка: +21
Отново става въпрос за Данчо Кощилаков - Бедния и за Атанас Петров Куковски - Калинката! Само техните фабрики отговарят на това условие! Това е! Всичко в полза на Бедния и Калинката. Около тях се върти всичко! Пък се чудите на трайния съюз между БСП,ГЕРБ и онази коалиция. Промяна и Зелените са само фигуранти. Пък и химна да им свири на безобразията. Наглеци!
Анонимен
#8 от Крушовица
01 Март, 2018 | 16:03
Напиши отговор
Оценка: +18
Цитат от Гинка Върбакова: "Политици от една партия попитаха как може 42-годишната Гинка от Стамболийски да си купи ЧЕЗ. Бих върнала с въпроса - как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи "Техноимпекс"?" Партията е БСП, а младата дама от село Крушовица е лицето Корнелия Нинова. Какво да чакаме от тукаините и мекерета. Пенчо и Марийка от Старо железаре, Пена от Старосел, Ивчето от Миромир, Пено от Веригово и останалите от групата от други дестинации.
Анонимен
#9 от jjjjj
01 Март, 2018 | 20:14
Напиши отговор
Оценка: +16
Не от Стамболийски, а от Пазарджик - каза жената. Пенчо, кажи на трио "ПИМ", което стои до тебе да не провали този път бюджета на общината, иначе отиваш в Крушовица. Сериозно.
Анонимен
#10 от Долни провокатори
02 Март, 2018 | 08:31
Напиши отговор
Оценка: +13
Дойкова, какво се въртиш покрай тези боклуци калинките.Примера със арх. Златков не ти ли стига.Колко пъти искаш да те съботират.Играят си с теб. Единият път калинката те залъгва , а Бойко и БСП те бъзикат, после Бойко ти обещава нещо, а калинките с Пена и БСП те бъзикат. Вземи тоя Вълко и се огледайте какво се случва покрай вас,че мандатчето изтече дребни жалки комисионерчета.И сега вършат престъпления ,а вие мълчите.
Анонимен
#11 от Дрън
02 Март, 2018 | 09:11
Напиши отговор
Оценка: -1  +15
Пенчо е петата колона в БСП. Той е човекът на ГЕРБ, заедно с горецитираното трио ПИМ. Забележете, те първо чакат да видят как гласуват ГЕРБ и едва тогава вдигат ръка.
Анонимен
#12 от do bsp
02 Март, 2018 | 09:23
Напиши отговор
Оценка: -1  +14
Ами каква е Корнелийка? Става и си тръгва от комисия на Народното събрание, сякаш е на гости в леля си. Никакво уважение към институцията. Така правят децата - като сърдит Митко. Казаха и за Техноинпекс, не и хареса и хоп- вън. Да си събере емоциите тази жена, да си пийне нещо успокояващо и да влиза в Парламента. Пък като нищо не и харесва, да си отиде. Та и нашите от БСП. Стоят, ама напук и гледат ония от ГЕРБ кога ще си дадат знак как да гласуват. Изглежда Пендев не беше смушен миналия път. Стегнете се, защото без бюджет общината не може да работи. Няма да стане ваш човек кмет. С опрощаването на кощелаковите данъци, с неприемането на бюджета, с даването на Пупове на общински земи, падате все по- надолу.
Анонимен
#13 от радио фустанела
02 Март, 2018 | 09:58
Напиши отговор
Оценка: -1  +20
Мъри Пено, БСП-то ни поздравило с баба Марта и благодарило на слушателя си. Ми ше благодари я, той нали читателя им е само един, мъри! Пък и за бюджета пишат. И кво пишат, как ни оставиха да мизеруваме нас, пък те за Данчо Бедния само мислят. Пък се оплакват че били само четири гласа. Ми как ма,Пено, да са четири, нали те са с онея ГЕРБ и с калинките? То човек само да знае да брои и ще види, че са повече от четири. Мъри, знаеш ле каква се песен пее вече: "Снощи минах покрай тях, лампичката светеше. БСПенчо мислеше: Как ли ще гласувам днес? Как ли ще гласувам днес, както каже Ганева!". Мъри как така, както каже Ганева? Не ли както каже Нинова? Каква Нинова, мъри Пено? Наш Пенчо инструкциите ги получава от хотел "Централ", не от Позитаното. Ниновата само реве като данак против ГЕРБ, ама иначе за нащи гламари си трае. Пък и те, мъри, все се оплакват, че не ги разбирали, че не ги обичали, че ги овиквали? Ми те за обичане ли са, като уж са едни, пък те други! Уж мислели за нас, пък гласуват само за техните хора. Ту за Данчо, та за Калинчо, сегъ пък за Ганева Пена. Кво да ги обичам тез фурнаджийски лопати. Ай, остани си със здраве и ще ги следим ние тея народни синове и дъщери.
Анонимен
#14 от ''
02 Март, 2018 | 12:48
Напиши отговор
Оценка: +12
А, така радио Фустанела! Добре си ги наредило. Ми кат са ваште, съберете събрание, па ги напердашете с думи поне.
Анонимен
#15 от фустанелка
02 Март, 2018 | 14:37
Напиши отговор
Оценка: +10
Както е казал един велик българин: "Дела трябват, дела!" Бой трябва за тези гадове, як бой!
Анонимен
#16 от до 15 фустанелка
02 Март, 2018 | 17:45
Напиши отговор
Оценка: +9
Освен як бой„требе i малко задна прашка на боклуцiте....
Анонимен
#17 от само бой
06 Март, 2018 | 09:31
Напиши отговор
Оценка: +4
отговор на #16 »
Ти пък сега, ще вземе да им хареса, че после няма отърване. Оня ден един казал на Корнелия да се оттегли от политиката, защото с интриги не се прави държава, а бардак! За местното БСП се отнася с пълна сила!
Анонимен
#18 от Спите
06 Март, 2018 | 21:36
Напиши отговор
Оценка: -7  
Иринке, вече има бюджет.
Анонимен
#19 от приятел на сайта
07 Март, 2018 | 08:56
Напиши отговор
Оценка: +3
Ами успокой се като има бюджет. Че искаш интересно написана статия, това го знам, но няма да е тогава, когато искаш ти.
Анонимен
#20 от информирайте ни де
07 Март, 2018 | 11:26
Напиши отговор
Оценка: -3  +4
Бабината ви трънкина! Нали сте информационен сайт! Информирайте ни веднага след събитието. Нали бюджета е основното за всяка една община. Като я пуснете вече ще е стара новина и само ще предизвика отново злоба сред четящите сайта. Кой какво казал, кой как гласувал и защо. Всичко на принципа една жена каза. Интересно написана статия? Важното е да отразява действителността и да няма правописни грешки.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.