НОВА ИСТОРИЯ СЪС СТАРИ ГЕРОИ

29 Ноември, 2017
27 коментара

    Днес – 29 ноември 2017 година в западната част на града пристигна голям жълт багер за разчистване на частен имот. Идването на машината е свързано с така познатите имена на двама общински съветници и с така познатия на всички хотел, изграден в Археологическия резерват на Хисаря.

    Съседите на въпросните собственици са изненадани,  защото не са подготвени за това, не са водени с тях разговори, които биха могли да решат проблема кротко и тихо. Един от тях набира телефон 112, за да повика полиция. Полицаите идват,  виждат какво става и отиват в общината. Заедно с инж. Димитрина Кьорлинска те се връщат  до хотела.

     Съседката  ни разказа, че мрежата  е махната, с електрожен отрязват железните колове и винкелите на асмата. Хвърлят железата до крепостната стена. На другия съсед е махнат покрива на бараката.

     Около два часа след обед, освен багер, на мястото имаше и камион, на който се товареха строителните отпадъци. Разтревожени в общината, че съседите на  познатите съветници тръгнаха към Пловдив, за да подадат жалби в прокуратурата, хукнаха заедно с единия собственик да успокояват хората. Те им напомниха, че са им изпратили писма, в които пише, че мястото ще се разчиства. Съседите, които считат, че хотелът на прочутите на обществото хора е незаконен, смятат да изчакат прокурорската проверка. Според тях  постройките в това място са техни и имат претенции за собственост. В същото време собствениците на хотела са твърдо убедени, че  мястото е тяхно.

      Ние разполагаме със снимки от случките днес, но няма да ги покажем, поради жалбите на гражданите в прокуратурата.

     Напомняме, че собствениците на хотела искаха да направят  преди две години там басейн, но не получиха разрешение от  министъра на регионалното развитие за изработване на Подробен устройствен план. Единият от тях дори сподели пред пловдивско издание, че това било резултат на човешка завист.  Допускаме, че намеренията за басейн изглежда са подновени. Така, ако това стане, известните собственици ще бъдат вторите след римляните,  направили си басейн в Археологическия резерват. Дали пък не са започнали да се вживяват  като императори от Диоклецианополис?

                                                                            Тркийски Cвят

ЕТИКЕТИ: BG;

Коментари

Анонимен
#1 от Отговорност
29 Ноември, 2017 | 22:15
Напиши отговор
Оценка: +41
Крайно време е да се потърси отговорност от лицето Митко Маджаров за безобразията в резервата. Той никога нищо не знае, нищо не е чул и нищо не е видял.
Анонимен
#2 от pakli
30 Ноември, 2017 | 09:26
Напиши отговор
Оценка: -2  +32
Защо в нашия град стават нередни неща, свързани все с едни и същи имена?Не мога да разбера те ли командват града, или има управляваща партия на зелените? Ама като си помисля кога изникна този хотел, я помислете кой какъв беше тогава?
Анонимен
#3 от До 2
30 Ноември, 2017 | 09:35
Напиши отговор
Оценка: -34  +5
отговор на #2 »
МАКАВЕЕВЦИ И ПИРЯНКОВЦИ А АЗ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ВСИЧКО Е ЗАКОННО ТАКА ЧЕ ДА НЕ СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО ТОВА ЧЕ НА НАС НЕ НИ ХАРЕСВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЩОМ Е ЗАКОННО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ
Анонимен
#4 от А на снимката горе?
30 Ноември, 2017 | 13:35
Напиши отговор
Оценка: +35
Горе публикуваната снимка пък недвусмислено показва как някои хора имат Римската стена за частна собственост. Гараж от 21 век, "залепен " за многовековната стена... Това с разрешение на Министъра на регионалното развитие ли е направено? Или е така по европейски "проект " ?
Анонимен
#5 от Вервайте, дами и господа!
30 Ноември, 2017 | 16:03
Напиши отговор
Оценка: +36
Най-компетентен по въпроса за гаражната западна порта на крепостта е отново лицето директор доцент доктор Митко Маджаров. Никакъв регионален министър!Първата инстанция винаги е местния археологически корифей. Той избира кой да проучва терена, той пише до министъра на културата и в крайна сметка какво да пише в доклада на археолога, който поради липса на други археолози в музея пак е той. Нали разбрахте сега.Калинките ако вземат да строят басейн ще се срещнат отново с човека с титлите, както и всички инвеститори преди, по време и след това.Той е първата и последна любов на всички инвеститори. И трябва да знаете и да сте убедени, че всичко е абсолютно законно.Поне щом така ви се казва! Вервайте, вервайте и далече ще стигнете!
Анонимен
#6 от Ми
30 Ноември, 2017 | 19:40
Напиши отговор
Оценка: +32
За съжаление в България е така корупцията е на първо място
Анонимен
#7 от Знаещ
30 Ноември, 2017 | 19:41
Напиши отговор
Оценка: -1  +37
Ако всичко е законно, защо има дело в Административен съд - Пловдив, загубено от "БИ Къмпъни" - фирмата на Куковски, Бойко Гавраилов, Стоян Колев Бонев, Стоян Димитров Христев, Петко Кисьов с управители - Атанас Куковски и Бойко Гавраилов? Защо общината и "Би къмпъни" обжалват във Върховния административен съд и губят делото? Помните ли кой беше кмет 2013 година? Знаете ли какво е направила тя? Гадайте, пък аз да чета документите, които имам.
Анонимен
#8 от Пено Бойновски
30 Ноември, 2017 | 19:51
Напиши отговор
Оценка: -1  +33
А, да видя ся Пенка Дойкова, дето се прави на много честна и обжалва решението на Общинския съвет за на Данчо таксите за смет, да я видя дето бута гаражи, магазини и др. незаконни сгради. Искам да видя как ще се разпореди с незаконния хотел на БИ КЪМПАНИ-КАЛИНКИТЕ, ще има ли смелостта да издаде заповед за премахването му м,,,,,,да,,,,, като тя е била фирмата надзор и е следяла за документите. Искам да видя всичките престъпници които умишлено не видяха липсата на разрешение и одобрение на ПУПА за хотел в резервата. Вълко, Дойкова, Гошо, Ганева, всичките слуги на калинките омазани във собствената си мръсотия. Сега тичащи да защитават калинките, маскирани че служат на обществото. И Ние чакаме от тези хора да разкрият далаверите, да помагат на гражданите ,да защитават интересите на хората.Боже прости ни глупостта. Продадоха на КАЛИНКИТЕ публичната ни Общинска собственост незаконно.Хора събудете се.
Анонимен
#10 от Ми
30 Ноември, 2017 | 20:23
Напиши отговор
Оценка: -1  +30
А има ли съгласие на съседите за този ПУБ ? ? ?
Анонимен
#11 от Ми
01 Декември, 2017 | 07:28
Напиши отговор
Оценка: -1  +28
Незнам тези хорица как живеят там това остава за цял живот ! Това е психически тормоз ! ! !
Анонимен
#12 от Минчо Дюлгярски
01 Декември, 2017 | 08:32
Напиши отговор
Оценка: -1  +28
Населението е бедно и оскотяло подмазват се на калинките за една кора хляб и ти си правят каквото си поискат няма кой да ги спре бедните нямат смелост да ги спрат така че не очаквайте промяна
Анонимен
#13 от съсед
01 Декември, 2017 | 08:37
Напиши отговор
Оценка: -1  +33
Няма разрешение на съседите.
Анонимен
#14 от До всички
01 Декември, 2017 | 13:41
Напиши отговор
Оценка: +20
Какво стана с Кощилака вижте че по селата нямаме дърва работници от синята зона си вадят по 20 лв на ден в общината Х пари разходите за заплатите ХХ пари Кръстевич цяло лято без вода вие ни занимавате с вашите калинки отидете в общината вижте всичко е приготвено от времето на Макавеев питам кога ще ни докарат дърва събраха ни парите за да се оправи бюджета а дърва на куково лято работа на сайта е да поставят въпроса на всички а не само калинките тяхната песен е изпята
Анонимен
#15 от komentar
01 Декември, 2017 | 19:42
Напиши отговор
Оценка: +31
Дали пак господари на ефира да не направят едно разследване след като Ахчииева не успя
Анонимен
#16 от Комшия
01 Декември, 2017 | 21:03
Напиши отговор
Оценка: -1  +22
Е ми да време е вече
Анонимен
#17 от Комшия
01 Декември, 2017 | 21:43
Напиши отговор
Оценка: +27
Момичето се е борила за бащиния та си, а багера е срутил всичко за секунди. Тия хорица господ да и ме на помощ.
Анонимен
#18 от До потарпевшите
02 Декември, 2017 | 11:15
Напиши отговор
Оценка: +29
Извикаите медиите Нова,БТВ да показат как местните бизнесмени подпомагани и прикривани от общината по незаконен начин трупат пари на гарба на обикновенните хора.Като малчим им купуваме поредното БМВ или ставаме спонсори за следващата екзотична дестинация.
Анонимен
#19 от радиостанция Фустанела бесепела
02 Декември, 2017 | 21:27
Напиши отговор
Оценка: -2  +30
Мър Корнелийо, мър тоз твоя прицидател в Исара бил много щедър, ма! Аз теглиф един заем от таа банка дек той работи ОББ, да зема да му кажа да ми го опрости, ма! Той бил такова убаво момче, ей го на опрости на Кощилака Данчо данък, оти да не опрости и моя заем. Щом ти, Корнелке, ги аресваш тез работи дето твой Пенчо ги върши из Исара, оти пък и шефовете му в банката да ги не аресат. Я какъв е левент и убавец! Гледа бачо му Пено в очите и праи кот той каже. Ей го на сега си мълчи, че тез убосници калинки ли бея, кърлежи ли тормозат цял град и им са хили щот нъли са партия навсякъде. Корнелийо, туй убавото момче земи си го прибери в София, много е умно и добре слушка и всичко си изяжда, каквот му дадат, белким ни отървеш от него. Можеш да го туриш за сарък пред Позитаното да ти вее месаля.Той само за това стая, зер. Вечно твоя, Фустанела
Анонимен
#20 от Оракула от Делфи
04 Декември, 2017 | 21:43
Напиши отговор
Оценка: +19
Да бе мирно седяло , не би чудо видяло ... Нали тези" богати шматки", щели да сложат бариера, на влизане в град Хисаря и да казвали, кой ще влиза в града и кой не. Ако продължават, по този начин ,да мародерстват над жителите на Община Хисаря, можем в най-скоро време да видим забрана за влизане на полицай и прокурори" за да не пречат на раследването".
Анонимен
#21 от Eeee
05 Декември, 2017 | 16:06
Напиши отговор
Оценка: +19
Тази Калинка няма мира сигурно сан не го лови да мисли и крои паклените си планове.Как може да си толкова долен човек ГОЛЕМ си Калинка ГОЛЕМ
Анонимен
#22 от мало крушево
05 Декември, 2017 | 19:20
Напиши отговор
Оценка: +13
Мало Крушево, на Бойко Гавраилов крепостта. Все пак там имаше повече гласове отколкото в Хисаря.
Анонимен
#23 от Kalinka
05 Декември, 2017 | 21:07
Напиши отговор
Оценка: +13
Бойчо Гаврилов с единият крак е в кауша да стяга анусчето
Анонимен
#24 от Хххххххх
06 Декември, 2017 | 14:29
Напиши отговор
Оценка: +9
Срамота!!! Оказа се, че простите селяни от мало крушево имат повече ум и смелост от нас- гражданите.
Анонимен
#25 от Мало Крушево
06 Декември, 2017 | 15:01
Напиши отговор
Оценка: +5
Ние не сме прости прости сте Вие Това е за първи път да нямаме дърва ние срамота с нашите пари оправихме бюджета на общината
Анонимен
#26 от "Простите" селяни от Мало Крушево
06 Декември, 2017 | 17:45
Напиши отговор
Оценка: +7
отговор на #24 »
Защо не си напишеш името, "градски" ? Как може, един простак от дълбоката провинция да нарича жителите на с.Мало Крушево прости селяни ?!? Всички вече се убедиха, че вие - "гражданите" от Веригово, Момина баня и Миромир нямате нито ум, нито смелост ! Неколцина посредствени селяндури с лъскави обувки, са ви се качили на главите, а вие си траете. Да не би, да ви харесва това ?
Анонимен
#27 от Един от ПРОСТИТЕ
06 Декември, 2017 | 17:53
Напиши отговор
Оценка: +5
Прости, селяни..... Можем да ги обиждаме колкото си искаме, но това няма да промени факта, че когато е трябвало са мислили- имат човек до тях, който да ги поведе и да защити интересите им. А ние какво....
Анонимен
#28 от Мало Крушево
07 Декември, 2017 | 11:48
Напиши отговор
Оценка: -10  +5
Вие граждани ни избрахте това недоразумение за общински кмет да ви лъже да обещава да не изпълнява сега чакаме да вдигне данъците за да платят на Пирянков младши по голяма заплата
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.