НОВА ИСТОРИЯ СЪС СТАРИ ГЕРОИ

Автор: Няма коментари Сподели:

    Днес – 29 ноември 2017 година в западната част на града пристигна голям жълт багер за разчистване на частен имот. Идването на машината е свързано с така познатите имена на двама общински съветници и с така познатия на всички хотел, изграден в Археологическия резерват на Хисаря.

    Съседите на въпросните собственици са изненадани,  защото не са подготвени за това, не са водени с тях разговори, които биха могли да решат проблема кротко и тихо. Един от тях набира телефон 112, за да повика полиция. Полицаите идват,  виждат какво става и отиват в общината. Заедно с инж. Димитрина Кьорлинска те се връщат  до хотела.

     Съседката  ни разказа, че мрежата  е махната, с електрожен отрязват железните колове и винкелите на асмата. Хвърлят железата до крепостната стена. На другия съсед е махнат покрива на бараката.

     Около два часа след обед, освен багер, на мястото имаше и камион, на който се товареха строителните отпадъци. Разтревожени в общината, че съседите на  познатите съветници тръгнаха към Пловдив, за да подадат жалби в прокуратурата, хукнаха заедно с единия собственик да успокояват хората. Те им напомниха, че са им изпратили писма, в които пише, че мястото ще се разчиства. Съседите, които считат, че хотелът на прочутите на обществото хора е незаконен, смятат да изчакат прокурорската проверка. Според тях  постройките в това място са техни и имат претенции за собственост. В същото време собствениците на хотела са твърдо убедени, че  мястото е тяхно.

      Ние разполагаме със снимки от случките днес, но няма да ги покажем, поради жалбите на гражданите в прокуратурата.

     Напомняме, че собствениците на хотела искаха да направят  преди две години там басейн, но не получиха разрешение от  министъра на регионалното развитие за изработване на Подробен устройствен план. Единият от тях дори сподели пред пловдивско издание, че това било резултат на човешка завист.  Допускаме, че намеренията за басейн изглежда са подновени. Така, ако това стане, известните собственици ще бъдат вторите след римляните,  направили си басейн в Археологическия резерват. Дали пък не са започнали да се вживяват  като императори от Диоклецианополис?

                                                                            Тркийски Cвят

Предишна статия

Что-то странное и жуткое происходит в мире…

Следваща статия

България продължава да оглавява класацията на най-бедните страни в ЕС…

Други интересни