Затуй спирам дотук с далаверите по пандемията, и отивам в мазата да си отворя един компот…

Автор: Няма коментари Сподели:

Вече знаем за едни 75 милиона евро, дето ги открадна гербаджийска колекторска фирма за събиране на задължения.

Знаем и как хора с коли и яхти за десетки милиони нагло се възползват от европейските помощи за дребния бизнес и за бедните, заявявайки, че заплатите и пенсиите трябвало рязко да се намалят заради карантината.
Домусът взе пари даже и за смешния футболен тим “Лудогорец”!
Знаем, че не знаем къде отидоха сума ти милиарди евро заеми на правителството на Баце, Господ здраве да му дава.

Даже военният пенсионер Радев с огромния си персонал в Президентството (12 секретари, десетки съветници, 10 дирекции и звена, 3 кабинета, 5 комисии, 5 съвета, шофьори, секретарки, охрана, чистачки и др., абе има-няма 1000 души, с общо към десетина милиона годишно за издръжка) набра фатмашка храброст и поиска публично обявяване на харчовете на заемите и въобще на разходите по пандемията, без да помисли за съкращаване на своя си раздут и ненужен персонал.

В този контекст нека кажа, че и другата сграда на “Дондуков” 2 се издържа с бая пари, с около 100 милиона лева годишно.
А пък държавните ни служители у нас са 440 000 бройки, 8 пъти повече от стандартите по белия свят (Нидерландия с 18 милиона население има 22 000 държавни служители).
Далаверата на депутатите от пандемията е, че без да работят, си вземат по около 10 000 лева месечна заплата, без другите далавери, комисиони, рушвети, подаръци и т.н., и някои пропътуват с луксозни коли по 60 000 километра годишно, 2 обиколки на Земята по нашия паралел, за наша сметка.

Красивата министърка на туризма щяла да го подпомага горкия туризъм като измислила чадърите и шезлонгите по морето да станели безплатни.
Досега, както знаем, те струваха 30-40-50 лева, даже и ако ги ползваш един час, а освен това задръстваха целите плажове, без свободно място за тези, които не могат да си позволят безбожно високите цени, каквито няма никъде по света.

Далаверата е, че това, както каза красавицата със 116-те милиона от спестени зскуски, ще е за сметка на… намаляване на концесиите на олигарсите, т.е. те, нейните хора, ще плащат по-малко, или няма да плащат никак, а пак ще печелят от плажовете, и това ще е за сметка на държавния бюджет, в него няма да влизат пари от концесии, и ще е в ущърб и за сметка на всички български граждани, на всички баламурници-данъкоплатци.
С една дума, братя, ние пак ще плащаме задължителните безбожни цени на чадърите и шезлонгите, но вече чрез бюджета. Хитро нали?

Друга далавера е в натиска на милионерите хотелиери и ресторантьори да се намали ДДС от 20% на 5%, което фактически означава чудовищно увеличаване (с цели 15%) и на без това огромните им нечестни печалби. Например, ако нощуването на един човек за една вечер е 100 лева, тази цена пак ще остане 100 лева, но хотелиерът ще увеличи печалбата си с 15 лева, с които ще ощети държавния бюджет, защото тези 15 лева той няма да ги внесе като ДДС. 

Умножавайте милиони туристи по месеци курортен сезон и т.н., за да видите за какви милиарди от бюджета става въпрос.
При това евентуално намаление на ДДС всички цени ще си останат същите, а може и да се вдигнат, каквито са традициите на мафията у нас, и олигарсите в бранша ще реализират други нови печалби, пак за сметка на държавния бюджет, т.е. за сметка на всички нас, бедните граждани некрадци, дето събираме капачки за лечение на болните български деца, тъй като постъпленията в държавната хазна драстично ще намалеят. 

Може и да няма достатъчно милиони за изтребителите и подводниците на агент Иван, Господ здраве да му дава и на него! 

                                        Ко правим тогаз?

Другите баш далавери са в изхарчването на парите за средствата за борбата с коронавируса, те са милиарди, ама на тях никой не може да им хване края, най-малко аз, грешният.
Затуй спирам дотук с далаверите по пандемията, и отивам в мазата да си отворя един компот.
Чао!

                                                                       Акад Петър Иванов                  https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Когато си на върха на стълбата не виждаш, че вулкана долу започва да клокочи!

Следваща статия

Не е важно колко патрона имаш, а колко точно стреляш…

Други интересни