НЕДОРАЗУМЕНИЕ ИЛИ ПРЕДНАМЕРЕНОСТ?

16 Октомври, 2018
13 коментара

На извънредната сесия на Общинския съвет бившият председател на Общинския съвет – Гатьо Султанов задава въпрос на кмета на общината – инж. Пенка Дойкова: Наясно ли са в общинската администрация, че кметът на Красново - Цвятко Истилянов е маркирал дървета от държавния фонд? 

Дойкова потвърждава това, а инж. Вълко Макавеев предлага кметът сам да даде обяснения. Г-н Истилянов определя действията си като недоразумение.Това е причината да потърся отговор на зададения от Султанов въпрос и ето какво каза пред мен кметът на Красново:

 Той е загрижен, че цялото село се отопля с дърва с изключение на двама души. Отваря картата и открива, че имот № 188031 в местността „Цумпалово селище” и имот № 197030 в местността „Дончови круши” са отразени като мери и пасища. Там пише още : вид собственост – община Хисаря, категория пета, собственик – кметство Красново. Тогава издава разрешително на социално слаби хора от селото, за да преживеят зимата, както се изрази той. 

Маркирани са 30 / тридесет / дървета, но секачите отрязали 60 / шестдесет/. В този момент ги засичат със специализираната техника за проследяване от Държавно горско стопанство – Хисар, конфискуват дървата и правят констативен протокол, че се добива дървесина от държавния фонд. Става въпрос за 55 / петдесет и пет/ кубика дърва, които са задържани в складовете на Държавно горско стопанство – Хисар. 

 За да получа още информация, разговарях с директора на Държавно горско стопанство- Хисар – инж. Добрин Иванов. Той потвърди, че г-н Истилянов е издал разрешително за отрязване на дърветата, но няма право на това, тъй като може да се разпорежда само с дърва от общинските гори. 

Служителите на Държавно горско стопанство - Хисар са засекли нарушителите с GPS, направили са констативен протокол и са предали случая в Районно управление на МВР – Хисаря. Полицията работи активно по този случай – потвърди началникът на РУП на МВР – Камен Радев. 

                                                                                     ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Минчо Попов
17 Октомври, 2018 | 05:59
Напиши отговор
Оценка: -5  +4
Гатя тук вече стъпи на криво какво те чака гнусно тролче само лаеш за личен интерес мерзавец профисионален си вече браво
Анонимен
#2 от Кмет Горски
17 Октомври, 2018 | 08:56
Напиши отговор
Оценка: +8
Забравихте ли Иван Жутев и Иван Бабаджанов колко дървета бастисаха в Старосел и Красново под крилото на Герб ? Уж давали дърва на бедните, а бедните били Китин, Бербера и Тепеджийски. В Красново дървата кмета ги давал на циганите да гласуват за бойко и калинката. И сега не вярвам да е по различно. Селския кмет дава дърва първо на своите хора, после на циганите и ако остане на някоя бабичка. Есенно време дървата са голям изборен коз за всеки кмет. Сега горските и полицията да си свършат работата и да му вземат маркировката на този кмет.
Анонимен
#3 от Какво стана
17 Октомври, 2018 | 09:04
Напиши отговор
Оценка: -2  +5
Интересно защо точно Гатю повдига въпроса с незаконната сеч ? Нали красновския кмет е от червените ? Нали назначи протежето му в отдел общинска собственост ? И защо точно в общинска собственост? Много въпроси, а още няма отговори.
Анонимен
#4 от Рано е..........
17 Октомври, 2018 | 09:18
Напиши отговор
Оценка: +8
Добре, че от сайта са попитали и кмета, и директора и шефа на полицията, за да е точно написаното. Нека оставим полицията да работи. А че в Красново се използват циганите, това го знаем от ония стотина гласа, които не достигнаха на Пирянков да стане кмет втори мандат. Тогава до 9 и половина довеждаха в Красново цигани, та да гласуват за Ганева. А сесиите са за това, да се задават въпроси от съветниците. Иначе нямаше да знаем за този случай.
Анонимен
#5 от читател
17 Октомври, 2018 | 10:57
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
С едната разлика, че само кмета мисли за хора в селото. Иначе е много лесно да се коментира...
Анонимен
#6 от До г-жа Кирилова
17 Октомври, 2018 | 11:02
Напиши отговор
Оценка: +4
Г-жо Кирилова, наистина ли директорът на горското е казал, че кметът на Красново може да се разпорежда само с дърва от общинските гори ? Нали общината абдикира от управлението на общинските гори ? Кметовете вече могат ли да дават дърва от общинските гори ? Защото зимата почти дойде, а хората още нямат дърва. Благодаря.
Анонимен
#7 от Ирина Кирилова
17 Октомври, 2018 | 17:25
Напиши отговор
Оценка: 0
Да, така ми отговори.
Анонимен
#8 от ee..e
17 Октомври, 2018 | 20:50
Напиши отговор
Оценка: +3
Прост селски кмет ,ма и малко умен. Раздавал дърва на бедните сигани.Разббрал е, че циганите ще избират кметовете в близките години, па и депутатите па и президенто,че избират сигането.
Анонимен
#9 от Господари на ефира
17 Октомври, 2018 | 21:02
Напиши отговор
Оценка: +7
Калинката още преди няколко години изтопори в листите 2-3 мангала за да вземе техните гласове.Сега с ШИВАЧА НАЗНАЧАВАТ ЦИГАНИ ЗА ПОЛИЦАЙ ПА РАЗПРАВЯТ ,ЧЕ ТЕ С КАЛИНКАТА ИМ УРЕЖДАЛИ МЕСТАТА ЗА НЕЗАКОННИТЕ КЪЩИ.ГОВОРИ СЕ, ЧЕ ПАРОЛАТА ПРИ ПАТРУЛКИТЕ БИЛА: НИЕ РАБОТИМ ПРИ КАЛИНКИТЕ!!!ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БУСОВЕ ,КАМИОНИ ПОД НОЖА .ДА СЕ СПИРАТ,ДА СЕ СВАЛЯТ НОМЕРА, АКТОВЕ ,ГЛОБИ.САМО КАЛИНКИТЕ ДА СЕ ДВИЖАТ ПО ПЪТИЩАТА С ТРАКТОРИ И КАМИОНИ БЕЗ НЕОБХОДИМИТЕ РАЗРЕШЕНИЯ.
Анонимен
#10 от Тано Тинтиков
18 Октомври, 2018 | 02:20
Напиши отговор
Оценка: +7
Калинката има влияние в МВР техниката и работниците са му нередовни но си има чадьрче дьжд не го вали,за другите градушка по тиквите,това е Бьлгария за сьжаление,Боко тиквата си има мекерета по общини ,затова Кочо мочо от Кюселери напусна града на кораб в италия кой остават в града ???????
Анонимен
#11 от Дървата
18 Октомври, 2018 | 09:04
Напиши отговор
Оценка: +5
Като могат да дават дърва от общинските гори, защо кметовете и най вече кметицата не дават на хората да си греят семействата ? Как така в Красново може а в Черничево или Михилци примерно не може. Ами хората в Хисара. Тука само за калинката приказвате, а за отопление през зимата кога - по Коледа ли. Нас калинката не ни грее. Общината да си свърши работата и да не остава хората на студено.
Анонимен
#12 от аде
18 Октомври, 2018 | 19:04
Напиши отговор
Оценка: +3
Нали тука бяха писали, че общинското горско предприятие е отишло на кино, но имало за 100 хил. лв. дърва в склада. Продадоха ли ги? И като са болни горите, защо не отсекат болните дървета, та да се топлят хората?
Анонимен
#13 от читателчето
19 Октомври, 2018 | 09:27
Напиши отговор
Оценка: +3
Ха-ха, добре, че са засечени с GPS, а не по донос.... Смешници
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.