Росен Плевнелиев връчи отличията и се хвана на хоро с кметицата на Хисаря

Автор: Няма коментари Сподели:

Пловдивският ансамбъл “Седенчица” стана абсолютен балкански шампион на завършилия IV Балкански шампионат по фолкор “Евро фолк – Жива вода 2015” в Хисар.

Президентът Росен Плевнелиев връчи отличията и се хвана на хоро с кметицата на Хисар Пенка Ганева в летния театър.

Преди това той пляска на сладкогласните певици от Фолклорна група “Надежда Хвойнева” от Асеновград, Фолклорно трио „Авлига”от Дупница и танците на домакините от Танцов състав “Хисарски ритми”.

Плевнелиев изказа изключителното си задоволство от перфектна организация на толкова мащабно фолклорно събитие и поздрави президента на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали (ЕАФФ), г-н Калоян Николов, под чиято егида се провежда Шампионата, кметът на Хисар – инж. Пенка Ганева, всички читалищни дейци, самодейци и радетели за съхраняване на българщината и предаването й не само на бъдещите поколения, а и на Европа.

Той връчи на победителите в Шампионата – Ансамбъл „Седенчица” от Пловдив голямата награда – Гран при златен „Орфей”, титлата Абсолютен балкански шампион по фолклор и чек на стойност 1000 евро, осигурени от организаторите.

Фолклорният празник завърши с голямо българско хоро, на което се хванаха, редом с танцьорите от „Хисарски ритми” се хванаха кметът, президентът на ЕАФФ и държавният глава Росен Плевнелиев.

Предишна статия

Най-после се сетиха за пътя Старо Железаре – Ново Железаре

Следваща статия

Кражба от селскостопанска постройка край село Беловица

Други интересни