Параклисът е направен до язовир „Алмалъка” до село Мътеница. Ненко Костов.

27 Октомври, 2015
3 коментара

                                   КОЙ ЩЕ ПОСМЕЕ ДА БУТНЕ ПАРАКЛИС?

                                                       Инж. Ненко Костов

    Image title

Параклисът е направен до язовир „Алмалъка” до село Мътеница на земята, която  владея, тъй като имам там собственост 14 дка. Той е почти довършен с изографисването от един господин от Златица, но сега ще го довърши едно момче от Хисаря. Има си хора, които идват, има оставени дарения без име. Оставят икони. Image title


Параклисът е направен по каноните на Българската православна църква. Имаше свещеник на първата копка, освети мястото със светена вода и шишето с водата и първият камък са зарити.

   


Image title


  Когато засегнах едни господа, че имат незаконен хотел близо до крепостната стена в Археологическия резерват и най- вече, когато минали и вече сегашни съветници пожелаха да вземат улицата на едни граждани, тогава те изпратиха пратеници до г-жа кандидатката за кмет - Ганева и до шефа на полицията да разясняват, че аз съм имал незаконен параклис. Image titleКакво значи незаконен параклис? Аз съм направил божия къщичка за хората и който няма страх от Бога и срам, може да отиде и да го бутне. Ако господ му прости, нека да живее. Този параклис е с отворени врати и аз го направих, защото в село Мътеница нямаше параклис.Image title


А сега разбрах, че един господин, скорошен зет в Хисаря, живеещ с една много известна госпожа – бивша кметица  на Хисаря, правил и той параклис в самото село.

   

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от Оракула от Делфи
28 Октомври, 2015 | 01:21
Напиши отговор
Оценка: -5  +8
Ганева и любовника и строят параклис , в Мътеница, само че с общински ,наши пари . Нер де не, Асеновград , нер де не, Мътеница , а в Хисаря строят къща , много е богата тази Ганева ,да строи къща в центъра на града ,до вчела беше на верисия в магазина , днеск се изживява като чорбаджийка на Хисаря.
Анонимен
#2 от Мария Петрова
28 Октомври, 2015 | 08:31
Напиши отговор
Оценка: -4  +4
Каква къща в центъра? Нали там е Археологически резерват?
Анонимен
#3 от Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus
28 Октомври, 2015 | 21:44
Напиши отговор
Оценка: -2  +7
Ама не знаете ли?В центъра,до тотото,където имаше останки от антична сграда, 1,2 века след като аз съм бил император,там била изградена луксозна за времето 3 ,4 век административна сграда.В нея е кипял усилен живот , живеели и работили хора , които имали други ценности и възгледи . Няколко пъти била опожарявана до основи , но след това винаги се намирали хора да я възстановят,докато дошла османската империя,тогава тя била забравена.По наше време едни археолози я разкрили и обявили за паметник на културата,разкрили основите,позачистили ги и оставили да чакат по-добри времена.Тогава дошъл демократа, сега реформатор,парадиращ с властта и че за него няма невъзможни неща.Изпрати археолози от София,обявиха,че няма нищо ценно,нахлу с багерите и изрина всичко,което природата не можа да унищожи 3000 години.Тука ще се строй къща.Стойте надалеч, че човека бил от високо ниво и ставало лошо.Така заплаши Хисарския Индиана Джонс.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.