КИТЕНСКИ – ВИНОВЕН ИЛИ НАКЛЕВЕТЕН?

24 Март, 2018
28 коментара

Image title

     Рангел Китенски е работил двадесет и осем години в полицията в Пловдив. На 26 юни 2017 година пристига в Хисаря и започва работа в звено „Паркинги” като става отговорник паркиране към общината. При него работят шест човека. Приема работата си от сърце. Помага с всичките  си знания и контакти ,  за да осъществят една идея на община Хисаря, тиражирана  от дълги години, тъй като се знае, че общината има крещяща нужда от приходи. Времето върви и никой от общината не прави проверка каква е работата на хората, докато на 6 март 2018 година той отива при главната касиерка, за да отчете продадените талони. Тогава получава телефонно обаждане, с което му съобщават да не дава парите, а да слезе долу в стаята си, защото ще му правят ревизия. Той слиза  и вижда Невена Ахмакова, Красимира Филчева, Мария Чавгова и Стойно Лилов, които са в комисията, определена със заповед на кмета – инж. Дойкова. Започват проверката.

    Китенски се държи спокойно и им съдейства с всичко, за да извършат своята проверка и ревизия. Проверяват наличните талони в касата. После отиват при работниците. Проверяват и там и след обед отново комисията идва на ревизия. Талоните и парите не излизат. Сега вече той е изненадан от резултата и отива при кмета на общината – инж. Пенка Дойкова. Там казва, че няма обяснение за случилото се и като материално - отговорно лице ще понесе отговорността си и ще внесе парите. 

Да, но няма пари и затова решава, че единственият начин да възстанови сумата от 2 хил. 400 лв., е да тегли паричен заем от банка ДСК. Отива при касиерката на общината, която води ведомостите за заплати, споделя с нея какво се е случило и тя му подготвя документите, необходими за заема. Те са подписани от заместник - кмета  - Тони Илиева, парите са изтеглени и възстановени в касата. Тогава някой проговаря и не пред кой да е, а пред средство за информация. Разказва цялата история,  авторите слагат едно бомбастично заглавие и то е достатъчно да се срине името на човека.

    На паркинга работят с талони от 18 – 19 юли 2017 година.

 • Къде стояха талоните, г-н Китенски?

 • Най- напред аз ги вземах от касиерката  Стефка Матеева. Беше ми дадена стая, в която нямаше каса, бравата не беше сменена и талоните се съхраняваха в обикновени шкафчета на едно бюро, без ключ. Не знам кой преди мен е ползвал тази стая и кой друг е имал ключ за нея. По мое време знам, че ключ има чистачката, но не мога да я обвиня в нищо. Говори се, че е изключително честна жена.

 • Така ли трябва да се съхраняват  талони на стойност 72 000 лв?

 • През цялото време съм искал да ми предоставят каса за съхраняването на талоните. Имаше една, която стоеше в коридора на общината. За нея се твърдеше, че никой няма ключ, не може да бъде отворена и е била ползвана от отдел „Гражданска защита” на общината. Като дългогодишен служител на МВР и поради задължението да съхранявам личното си оръжие в каси , аз имах вкъщи останали няколко касови ключа. Взех ги, пробвах и един от тях отвори касата.Тогава тя беше пренесена в моята стая и вече бях оборудван с каса за съхранение на талоните. Преди няколко месеца инж. Дойкова издаде заповед с шофьора да отидем в Плевен, за да вземем новия вид талони.Според описа те бяха на стойност от 30 000 лв. Талоните са с еднакъв цвят,  размер, изглеждат абсолютно еднакви , само в зеленото малко поле с малки цифри е написан техния номинал от 1, 5, 6  и 20 лв. , според времетраенето на престоя на колите.

 • Виждам , че талоните изглеждат абсолютно еднакви. А може ли поради недоглеждане да сте дали талони с по- голяма стойност, вместо с по- малка на вашите хора?

 • Не знам какво е станало. Не мога да си обясня.Възможно е да са ставали грешки, както и са се случвали такива. Мои служители по невнимание са продупчвали и давали талони от 20 лв. на клиент, който е платил и поискал талон от 1 лв. Поради това,че всички талони изглеждат абсолютно еднакви, е възможно и аз някой път да сгреша и сутрин, когато им раздавам талоните, някой да е получил талони от 20 лв., вместо от заприходените в тетрадката ми талони от 1 и 5 лв.Тук искам да отбележа, че не мога да обвиня никой от моите колеги, защото смятам, че ние сме екип от шест човека и аз разчитам на тяхната лоялност към мен. Аз смятам, че съм бил напълно лоялен спрямо тях, но не изключвам да са ставали НЕумишлени грешки.

 • Имали ли сте пререкания с граждани във връзка с паркирането?

 • Жалба не е подавана. Имаме разправии с местни хисарски бизнесмени, които не искат да плащат, макар че имат достатъчно пари. Получавал съм закани и заплахи от тях за уволнение на мои служители. За някои от тях съм чувал, че имат тъмно минало. Сега се сещам за един инцидент, на който аз не обърнах внимание преди около месец - два . Това се случи на паркинга в Хисаря, по време на моята работа. Намерих колата си отворена, а вътре се намираше чанта с талони, пари и една моя ценна вещ. Първо проверих дали ценната ми вещ и парите са  на мястото си и след като забелязах, че са там, и през ум не ми мина да проверя броя на талоните. Вечер парите и талоните нося в касата на общината. Колкото до случая със софиянката, на която и взели пари, макар че платила с есемес, тя не е дошла при мен, за да посочи кой от служителите е направил това, нито е падала жалба в общината, а си е направила труда да издири един новинарски сайт и е алармирала в него.

 • Кой подаде жалба в полицията, г-н Китенски?

 • А, това не знам.

 • Ами аз попитах началника на полицията – гн Радев и той ми каза, че на този въпрос няма да ми отговори. После попитах инж. Дойкова тя ли е подала жалба, тя отрече. Докато един човек с високо обществено положение ми каза, че полицията се самосезирала от информацията, поместена в сайт.

 • Аз научих, че привикват момчетата да ги разпитват от тях самите. Ако мен ме викнат, за сега не са ме повикали, ще ги попитам по чие нареждане привикват хората в полицията и защо правят това по телефона , а не с призовка.

 • Как се чувствате след всичко случило се до сега?

 • Първо, преди да разкажа за това,  искам да кажа, че в първия момент не осъзнавах какво се случва. Действах като един обикновен и честен човек, който е свикнал цял живот да носи отговорност. Затова, без да разсъждавам и да се замислям много , отидох, изтеглих пари на заем от банка ДСК и възстанових парите от липсващите  талони. От този момент нататък, след като минаха 24 часа, без да спя, започнах да мисля  как е възможно да се случи всичко това. След  новината, публикувана  в  сайт  със  заглавие „Рангел Китенски присвоил парите от платеното паркиране в синята зона на Хисаря”, се чувствам омърсен, оклеветен, предаден и съсипан. Авторът, обслужващ този сайт, и друг път си е позволявал да пише по мой адрес, във връзка с кандидатурата ми за кмет на село Ново Железаре. Всичко това ми изглежда на един добре замислен, подготвен дълго време заговор срещу мен.

 • ОБОБЩЕНИЕ: Този  случай предизвиква няколко въпроса.

 • Защо девет месеца от общината никой не е направил ревизия на звено „Паркинги”?

 • Защо талоните в стаята на Рангел Китенски са се държали в шкафове, след като е имало свободна каса?

 • Съвпадение ли е присъствието на двама изявени членове на СДС на сесия на Общинския съвет за първи път в мандата на Дойкова и подвикванията им да се  повдигне въпроса за проверката в звено „Паркинги”?

 • Защо след като според кмета на общината, проверката не е завършила, служител на общината изнесе информацията  за ревизията извън администрацията?

                                                                                                   Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Бакалов
24 Март, 2018 | 15:49
Напиши отговор
Оценка: -11  +6
Като изчезнат парите все нямат обяснение. Само Калинката ги е откраднал. В Хисаря има дежурен виновник.
Анонимен
#2 от Asenowgradski mangal
24 Март, 2018 | 18:04
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
Парите не са изчезнали, като парите за плащане на под изпълнителите на канализацията от фирмата на любимия на Ганева,а са възстановени в касата. Там цяло предаване се излъчи по НОВА, само, че Радев не се самосезира. Поръчки!!!!Дойкова не се потдавай,Пази си хората,че малко останаха.
Анонимен
#3 от шеф на военното разузнаване
24 Март, 2018 | 18:25
Напиши отговор
Оценка: +14
Проведохме спешни мерки, използвахме СРС и установихме че снимката е направена от лек автомобил МБ,собственост на един от двамата бивши служители уволнени от БКС. С тази снимка се издънихме и бяхме разкрити от нашите врагове.Задачата която беше поставена не се изпълни по плана.Преминаваме на план Б.-асеновградски мангал....
Анонимен
#4 от РЕДОВЕН ЧИТАТЕЛ НА ТОЗИ САЙТ
24 Март, 2018 | 18:43
Напиши отговор
Оценка: -14  +19
Принципен началник имаме в нашата полиция! Самосезирал се. Аз чета "Тракийски свят" от началото и толкова критични статии излязоха в него, как не се самосезира? Да беше се самосезирал как се взема общинска земя без търг и конкурс, как се гради без строителни книжа, как се взема цял стопански двор, как не се изпълнява решение на Министерството на околната среда за извозване на отпадъци от Черничево, как се вадят овошки посред нощ, как се карат през нощта крави от едно село на други, че идва проверка от МЗ, как е заградена улица, по която не може да мине нито полицейска кола, нито линейка, ако стане нещо.Да тревожат хората с разпити за някакви пари, които вече са върнати. А други да крадат милиони.
Анонимен
#5 от До Бакалов
24 Март, 2018 | 19:04
Напиши отговор
Оценка: -1  +21
отговор на #1 »
Преписки свързани с дежурния виновник в Хисаря: 9631/2000 ; 3530/2002 ; 7156/2004 ; 703/2005 ; 28/2006 ; 8893/2013 ; 4962/2015 ; 1888/2016 ; 8902/2016 ; 2089/2017 и още куп други , всичките прекратени с отказ да се образува дело. Голям чадър има над този 1.60 хвърчащ великан.
Анонимен
#6 от вярно ли е това
24 Март, 2018 | 19:13
Напиши отговор
Оценка: -1  +15
Калинката това дете с ангелско излъчване.тук само клевети се пишат.Та той няма година без преписка откакто е станал партиен член през 2000г.
Анонимен
#7 от ХИ ХИ бананова република
24 Март, 2018 | 19:19
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
Сега разбирам защо се е сродил с полицай и драпаше да го издига. Та чак до шеф на Икономическа-Пловдив го издигна и то само с помоща на един асеновградски мангал.
Анонимен
#8 от кмета
25 Март, 2018 | 10:17
Напиши отговор
Оценка: +7
Въпросът е Дойкова какво ще направи по- нататък.Животът е шарен, може да се обърнат нещата.
Анонимен
#9 от Бекирова
25 Март, 2018 | 10:45
Напиши отговор
Оценка: -8  +8
Щом липсват пари, значи има кражба. Трябва да има и виновен. Шефа е затова шеф за да упражнява контрол върху работата на подчинените. Дойкова няма какво много да прави освен да подаде сигнал. Тя не е разследващ орган. Нещо в организацията е недомислено. Тя цялата работа излезе ялова. А пък бай Неч е ясен, той си има враг, а врага му пък си има бай Неч. Единствената истина е че все пак е констатирана липса на пари.
Анонимен
#10 от Рена
25 Март, 2018 | 15:19
Напиши отговор
Оценка: -9  +8
Защо не си гледаше милиционерската пенсия, ами се хвана на работа? Какво е работил един милиционер? Кога е бил материално отговорно лице, че да разбира от отчетност? То не е като да работиш в КАТ или в общинска полиция и да търкаш стола по цял ден.Като е наклеветен защо е теглил заем да погаси липсата.Хайде стига сте ни правили на идиоти.Цялата работа излиза,кой ми сра в гащите?Значи има си в къщи ключове от каси и единия хоп става на каса, която се намира в общината.Много евтини сценарии.Кой каквото е забъркал да си го сърба.
Анонимен
#11 от jjoo
25 Март, 2018 | 18:14
Напиши отговор
Оценка: -2  +12
Тука е написано какво мисли хванатия, че му липсват пари. Защо не оставите Дойкова да си свърши работата? Ако иска , ще затвори устите на всички с действията си на кмет.И какво общо има бай Неч, кой му е врага, той врагове няма. Никой не е съдил за 20 хиляди лева, че го страх да седи на сесията като общински съветник. Да търсиш справедливост, не значи, че смяташ някого за враг. Това да не ти е преди десети ноември, като не си в БКП, значи не си наш човек.
Анонимен
#12 от свързано скалинката
25 Март, 2018 | 19:42
Напиши отговор
Оценка: -3  +13
На едно място калинката изревал.Аз жа зимам повече от вас, жа ми давате от вашти субсидии, щото аз съм на топа на остата като предсесдател на кооперацията,ако стани нящо мен жа вкарат в затвора.
Анонимен
#13 от Силвия
26 Март, 2018 | 15:33
Напиши отговор
Оценка: -9  +10
Родната “милиция” си търси изкупителни жертви да отчита дейност. Там където трябва да разследват реално подадени сигнали си затварят очите, а се самосезират от новина в сайт. Началник за пример си имаме да ни пази от крадци!!
Анонимен
#14 от КОЙ си
26 Март, 2018 | 19:10
Напиши отговор
Оценка: -12  +13
Как така шефът на полицията ще каже няма да ти отговоря кой подаде жалбата. Той за какво се смята. Всичко ясно, сякаш ще открива на кого е отрязана главата. Който е пипал, ще отговаря, ако не е пипал, ще отговарят тези, които не са му упражнявали контрол.
Анонимен
#15 от 123
26 Март, 2018 | 21:30
Напиши отговор
Оценка: +10
Тотално безхаберие от Общината-9 месеца без ревизия.Ясно е КОЙ е изнесъл информацията- да видим наказанието.Ясно е, че СА липсвали талони, но парите са внесени.Ясно е, че ще има наказание, ясно е и какво трябва да бъде за ПЪРВО провинение.НЕ е ясно как се самосезираха институциите и по редовния начин ли са призовани хората на разпит.Ако не са призовани както трябва, трябва да се сезира прокуратура и тя да разследва тях.И защо не се самосезираха по безброй други случай свързани с КОЙ?
Анонимен
#16 от Срамота
26 Март, 2018 | 22:10
Напиши отговор
Оценка: +21
Интересно че имаме зам.кмет - не знам си какъв одитор, не знам си какъв специалист била, а приходите от паркирането - да няма кой да ги проверява. Работата е "кой ми с*а в гащите"? Все едно липсват 2 милиона , а не 2000. И ако не ги намерят, общината ще фалира без тях. Големи писаници, голямо чудо - прах в очите на хората. Всичко е отвличане на вниманието от важните неща в града.
Анонимен
#17 от ffff
26 Март, 2018 | 22:34
Напиши отговор
Оценка: -4  +11
Той умело може да се мазни като селска девица.Всичко което е направил за мен е било предварително планирано.В общината е със специално внимание от хубавите жени на който умело им прави масали и те блейките вместо да му упражнават контрол му зяпат в устата и му слушат простотите.Пък и той е специален дали е човек на Гочо.Голяма препоръка голямо л--но.Е много рано се издъни.Гочо пак щеше да го препоръча за кмет на Ново Железаре.Сега хората от Н Железаре да мислят преди да гласуват.
Анонимен
#18 от предлагам спокойствие
26 Март, 2018 | 23:42
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
Предлагам калинкините хора да се спрат малко племеницата и тя .Близката му е прекалено малка и влиза в полизрението на разни комисии.Купува земи .получава субсидий.Спрете се малко.Успокойте топката.
Анонимен
#19 от акция на ГДБОП и ПРОКУРАТУРАТА в СОФИЯ
27 Март, 2018 | 00:00
Напиши отговор
Оценка: +10
Имоти на починали собственици без наследници ,собственик става Общината. Служителката В.П. която работеше в Общината сега се оказа, че очертава стотици декари ,съобщавам, за на Недялко сестрата, която преди разполагаше с пълната информация на" емлячният регистър ", а днес обслужва Стоян Стехов и се оказа крупна земеделка!!!! Има и бушон Иванка Гоцева от Стамболийски .ДАНС скоро ще ВЛИЗА в Общината. На всички КООПЕРАЦИИ В РЕГИОНА ще бъдат направени проверки.
Анонимен
#20 от Тано Тинтиков
27 Март, 2018 | 05:17
Напиши отговор
Оценка: -6  +4
Как всичко смет в тази община,и бизнесмени и общинари пьк и жителите само помияри,калинки,бай неч,бачката,гошо ,вьлко ,пенчо ,...................................изрод до изрод
Анонимен
#21 от е....е Тано
27 Март, 2018 | 12:42
Напиши отговор
Оценка: -3  +6
Бачо Тано, ми ти не си спал цялата нощ, за да направиш тази констатация и да избълваш в 5 сутринта тази мисъл и заключение.
Анонимен
#22 от сега
27 Март, 2018 | 19:35
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
Не излизайте от темата.Как може да не се упражнява контрол и отчетност на една дейност която ще носи печалба на общината.Момчетата като пчелички събират такси за да си защитят заплатите и да има приход за общината .Някой си тарикат смята.че селските номера ще му минат да но не.Дойкова не се отстъпвай.Не се поддавай на манипулации. Явно Гочо малко го познава.Проблема си е негов.
Анонимен
#23 от брат
28 Март, 2018 | 10:07
Напиши отговор
Оценка: +7
Мина сума ти време, а Дойкова нищо не прави. Кого чака? Хайде, де, ще се мръкне, докато се накани да накаже ли човека или не.
Анонимен
#24 от -.
28 Март, 2018 | 10:10
Напиши отговор
Оценка: -1  +4
Брат, разбрах от един познат, че Китенски не стоял със скръстени ръце.
Анонимен
#25 от щип-щип
28 Март, 2018 | 17:09
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
Какво значи скръстени ръце? Липсите са констатирани при него. Щип днес, щип утре и така насъбрали се. Явно не е стоял със скръстени ръце.
Анонимен
#26 от Здравей
29 Март, 2018 | 10:47
Напиши отговор
Оценка: +7
Хайде стиига с тоя Китенски, превърнахте го в най-големия проблeм на общината. Не виждаме, че този мандат е умрял отвсякъде и връща града с 20 години назад, вие Китински, та Китински. Не разбрахте ли, че това звено е създадено, за да се създаде работа на поредните наши хора. При това положение естествено, че ще се краде. Не виждате ли, че дори и с паркоместата се подхожда избирателно. Справки: Хотел Централ, ресторант Чинар, Хотел Чинар, ресторант Национал и разни други наши обекти. Извод: караме я някак си и чакаме да свърши мандата, както ние като избиратели и те като избрани, които се надяват на втори мандат с извинение.
Анонимен
#27 от Втори мандат няма да има
29 Март, 2018 | 13:15
Напиши отговор
Оценка: +4
отговор на #26 »
Дойкова няма търпение, да и свърши мандатът. Обаче същите, които командват нея и подопечните и, вече са готови за изборите. Набелязали са няколко послушника, единият от които ще стане кмет. Няколко бъдещи съветника от тези същите - сегашните, единият от които ще направят председател и готово. А от платеното паркиране могат много пари да дойдат, стига да си вършат работата назначените близки на властта. Идва лято и колони коли под хисарските чинари.
Анонимен
#28 от Mayfield Investment Trust Ltd
29 Май, 2018 | 21:43
Напиши отговор
Оценка: 0
Здравейте, Ние сме Mayfield Investment Trust Ltd, частна компания за отпускане на заеми, която дава възможност за изплащане на заеми на заинтригувани лица, които се нуждаят от финансова помощ за изплащане на дългове, да инвестират в бизнеса в размер на 3%. Ние предоставяме надеждна и бенефициентска помощ и ще желаем да предложим заем на заинтересовани клиенти. Свържете се с нас днес по имейл с информацията по-долу; Имейл: (startuploanfirm@gmail.com) на Ваше разположение Рекламен мениджър. Джон Дийн Майфийлд Инвестмънт Тръст ООД Номер на компанията: 00338670
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.