КАК СЕ КРАДЕ ЯЗОВИР?

20 Октомври, 2015
41 коментара

                    КАК СЕ КРАДЕ ЯЗОВИР?

                                         

                                                  Инж. Ненко Костов

     Още  през 2003 – 2004 година, когато аз помагах на г-жа Пенка Ганева да се направи Сдружение за напояване – Старосел, се опитахме да вкараме язовир „Алмалъка” в сдружението. Тогава се оказа, че язовирът се намира в землището на Мътеница и според тогавашните закони не можеше да влезе в сдружението. След като язовирът стоя две години без стопанин, аз разбрах, че има водопровод до ябълковата градина,  която  съм взел под аренда. Една година този язовир беше стопанисван от шефа на Ловно- рибарското дружество и един горски.  Видяха, че не могат да напълнят язовира с вода, тъй като каналите бяха запушени, и го оставиха така.

   Попитах как мога да стопанисвам този язовир и тогавашният кмет – инж. Вълко Макавеев го пусна на търг. Аз бях единственият, който се яви и взех язовира под наем за три години. Започнах работа по каналите с група роми и всички ми се надсмиваха, че чистим каналите на ръка. Но след една година каналите функционираха и всички казаха: „Евала на това момче!”

     Тогава се появиха хиените, които цял живот гледат от къде само да грабят и сега отново са тръгнали към властта. Те добро не могат да направят.

    След три години  аз пак се явих на търг и спечелих стопанисването на язовира за още три години. След като шест години аз ползвах язовира и направих там един малък рай, така наречените калинки започнаха да проявяват интерес към язовирите. Започна да се коментира в Разплащателна агенция, че ще се отпускат много пари за язовири, канали и води и съответно те се насочиха към язовирите. Наготово решиха да яхнат едно вече създадено сдружение, за да могат да използват субсидиите.

 Използвайки кмета на село Старосел и две – три жени, които са работили към кооперацията, манипулирайки подписи в старите списъци, те успяха чрез пълномощници да направят едно измислено събрание и да изберат Атанас Куковски за председател на сдружението. Целта беше една -  да контролират и управляват Сдружението за напояване.

     След това написаха едно писмо до Министъра на земеделието , че желаят да включат към сдружението и язовир „Алмалъка”, който се намира в землището на Мътеница. Точно по това време изтичаше и моят договор и г- жа Пенка Ганева услужливо не пусна язовир „Алмалъка” да се играе на търг. Така този язовир стои без стопанин една година. В ъщото време един човек, дошъл от София, за да създаде лозов масив в Мътеница, отиде и се върза директно на изпускателния  кран против всички правила. За да възстановя този кран, когато аз бях стопанин, дадох 5 хиляди лева.

 Интересно ми е как тези хора, които обещаваха, че ще дават вода на всеки и ще защитават интересите на населението,  позволиха на господина от София да се върже директно за крана. От този язовир се поливат 2 хиляди декара земя. Другите къде ще се вържат, как ще стане ползването на тази вода? Цялата идея е била мен да ме изгонят. Всеки знае колко опасно е  да се вържеш директно за крана. При едно бедствено положение какво би станало?

 Аз съм сезирал „Гражданска защита”, Областния управител и г-жа кметицата. Отговор от никъде не съм получил.

     С тези действия се опорочава цялата система. И тъй като аз съм човекът, който им знае всички действия,  те много се страхуват от мен. Затова искам да стана общински съветник – да се разровят архивите, да се видят решенията на Общинския съвет и тези хора да се спрат. Иначе...общината отива на зле.


Image title
Image title

Коментар от читател!

Защо Вуте да има два вола, рекъл Нане, по - добре аз да нямам нито един! Здраве и късмет на всички, превърнахте цветущата България за 25 години в пустиня! Къде беше Румъния тогава и къде сме ние сега? Срамота, българи! 

Интелект - нула, борба за власт! Вземате я властта, и вече 25 години не знаете какво да правите с нея! Празни села, затворени училища, всички дружно да си ходим, но къде ще отидем с този манталитет и чудеса от наглост и не професионализъм! 

Имайте капка съвест, и вижте какво се случва в милото ни Отечество!!! Успех!

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от Старосел
20 Октомври, 2015 | 16:24
Напиши отговор
Оценка: -5  +39
Стига сте се фантазирали....ако човек не Ви познава ще вземе да Ви повярва!!!! Срам нямате ли, бе ДЕБЕЛОКОЖИ животни!!!!!!
Анонимен
#2 от Старосел .
20 Октомври, 2015 | 16:39
Напиши отговор
Оценка: -34  +13
Срам трябва да имат други а не Нено! Евала на този човек.
Анонимен
#3 от гражданин
20 Октомври, 2015 | 16:43
Напиши отговор
Оценка: -9  +36
Стаменооооов, Костоооооов....нямате място в града, камоли в общинския съвет на Хисаря!!! Покажете някакви заченки на срам и се скрийте трайно!!!
Анонимен
#4 от Прокурор
20 Октомври, 2015 | 16:47
Напиши отговор
Оценка: -9  +37
Когато започнете да си плащате сметките за ток, тогава пак се пробвайте да влезете в градската управа! А до другите избори... кой знае? току виж някой е на топло! :)
Анонимен
#5 от ганева краде
20 Октомври, 2015 | 19:14
Напиши отговор
Оценка: -27  +19
Тези отгоре над мене,където се плюнчат през цялото време,бихте ли ми обяснили къде е фантазията в написаното?Трагедия е нашата хисарска община,начело с кметица,калинки и разни други вредни насекоми!
Анонимен
#6 от Местния шериф
20 Октомври, 2015 | 21:03
Напиши отговор
Оценка: -26  +10
На топло ще лежат Ганка пенкина и калонката мрьсни корумпирни копелета рекитьори убиици ганка уби мьжът си сьс служебния пистолет
Анонимен
#7 от Прокурор
20 Октомври, 2015 | 21:48
Напиши отговор
Оценка: -6  +18
Абе, "шериф", научи се да пишеш първо! Смешници!
Анонимен
#8 от Д.Стойков
20 Октомври, 2015 | 21:51
Напиши отговор
Оценка: -9  +34
Добър Вечер ,чета тук писаниците на гн.Костов и гн. Стаменов ,и не спирам да се питам нямат ли срам тези хора Единия все известен иманяр другия не успял бизнесмен (фалирал няколко пъти)и двамата борещи се за власт и неспирно оплюващи този или онзи.така ли ще управлявате господа ,изпълнени с завист и злоба. На кому е нужно такова управление на чело с двама аутсайдери ,който никога не са показали управленчески качества,не са осигорило едно законно работно място и пр.и пр.Не съм превържаник на никой от кандидатите за общински съветници ,но се възмутих от помията, която сипят тези господа (Стаменов и Костов) който в името на собственото си его и измислено чест а готови да очернят всеки изпречил им се на пътя.
Анонимен
#9 от ненко костов
20 Октомври, 2015 | 22:22
Напиши отговор
Оценка: -21  +17
до Прокурор . Щом сте Прокурор значи сте грамотен , освен ако не сте поредната калинка . Моля да прочетете РЕШЕНИЕ 1623 на ПЛОВДИВСКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД, Въззивно дело №1642 / 2015 г. , гражданска колегия от 16.10.2015 година . Там е обяснено кой на кого ще заплати сумата от 6087 лв и кой е крив , и кой е прав . Всички решения на пловдивския съд са публични и всеки може да влезе и да ги прочете . Решението е окончателно + ЕВН - ЕАД да заплати всички разноски по делата . Много се радвам , че това решение излиза точно на време , за да изчисти моето име , като фирма . А на господин Стойков искам да направя предупреждение , че лицето Н.В.К. е оправдано напълно от ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД - СОФИЯ и не фигурира никъде в регистрите на институциите , като иманяр , за което мога да му потърся отговорност . Господин Стойков бъркате кой на кого се е изпречил на пътя и кой от кого го е страх .
Анонимен
#10 от Amalia Rodrigues
20 Октомври, 2015 | 22:23
Напиши отговор
Оценка: -3  +3
Hisarburg Herald Tribune до всички настоящи и бъдещи УПРАВНИЦИ: CAETERA DESUNT /ОСТАНАЛОТО ЛИПСВА/ Циклопът счита за уродство второто око. Презирайки летящите, с възторг пълзят влечугите. Изменникът не би живял и час, ако не вярва, че изменници са другите. Свинята мисли кочината си за храм, за Дева себе си, Исус е нерезът. И ако ти не коленичиш да се молиш там – ще бъдеш обвинен във ерес. Тъй всяка земна твар на този свят живей. И кой каквото ще да прави – спокойно спи, защото съвестта като лакей ни казва, че сме прави. Стефан Цанев
Анонимен
#11 от В. Иванов
20 Октомври, 2015 | 22:29
Напиши отговор
Оценка: -19  +17
Има жестоко настъпени щом се започна с платените коментатори и жестоките нападки. Всички разбираме много добре каква мафия са управляващите и сега треперят някой да не им обърка сметките. Останете със здраве!
Анонимен
#12 от ненко костов
20 Октомври, 2015 | 23:00
Напиши отговор
Оценка: -17  +17
Д.Стойков,една разумна журналистка,ме посъветва да не влизам в обяснителен режим,но обществото трябва да знае,тъй като вие често повдигате този въпрос,дори и под други имена,постоянно питате за моите работници и техните осигуровки.За последните 15 год. през ЕТ"Ненко Видолов-7Н" са минали над 150 човека напълно осигурени.Не забравяйте че няколко пъти каня Бойко Гавраилов да обясни,от къде е,кой е баща му,майка му,къде е работил,как се засели в Хисаря,баба му,дядо му,жена му?
Анонимен
#13 от Краса
20 Октомври, 2015 | 23:50
Напиши отговор
Оценка: -11  +9
Стойков,какви са тези свободни съчинения?Изглежда си доста глупав, съдейки по правописа и изказванията ти!И ти си седнал да ми пишеш за управленчески качества и законно работно място?Какво общо има изказването ти със статията по-горе?Кой сипе помия сега?
Анонимен
#14 от Оракула от Делфи
21 Октомври, 2015 | 00:06
Напиши отговор
Оценка: -16  +16
Абе Пено, от кога си Стойков ,ти явно като видиш името Коста Стаменов и Ненко Костов ти се разваля апетита. Така ще е Пено Ганева, пиши със какъвто псевдоним искаш , но което ти предстои и" калинките" не може да те оправят това, че Коста Стаменов те осъди,, Ще ти те се види , ката малката арда , спрямо делата които ти се водят и за които трябва да отговаряш , във този сайт ти знаем всички мръсотии, които калинките те накараха да свършиш за четири години ,сега идва време ,ти да плащаш за този дослук, да ти е честито !......
Анонимен
#16 от селянин
21 Октомври, 2015 | 08:58
Напиши отговор
Оценка: -3  +17
до В. Иванов : Естествено, че има настъпани, господине!!! След като Ненко Костов оставяше без вода един куп земеделци, които се изхранват със ниви, овошни градини, лозя и т.н.!!!Така нареченият ,,господин'' безцеремонно демонстрираше ,,величието'' и ,,недосегаемостта'' си на хората които искаха от него да ги остави да си полеят посевите - нещо за което той той има точка в договора и е длъжен да го прави!!!Не само че не го правеше и хората ходеха да му се молят, а и по всякакъв начин съботираше всички опити на хората!!!Не говорете за сметки, защото не Ви отива...!!!Костов, ти си замина!!!БЕШЕ твойто време,но СВЪРШИ...преживей го!!!
Анонимен
#17 от мътеничарец
21 Октомври, 2015 | 09:00
Напиши отговор
Оценка: -8  +2
Много правилно си изписал името си.
Анонимен
#18 от Съветник
21 Октомври, 2015 | 09:49
Напиши отговор
Оценка: -3  +15
Господин Костов, настройвате хората към омраза! А всички знаем, че омразата и завистта не са добри съветници и изяждат отвътре. Жалко, че давате толкова пари на журналисти и хора около Вас, които Ви съветват да подтиквате към омраза. Осмислете действията си. Покажете качества на достойнство, а не на обидено хлапе, на което му е отнета играчката.
Анонимен
#19 от селянин
21 Октомври, 2015 | 09:53
Напиши отговор
Оценка: -3  +12
до мътеничарец : За разлика от Вас аз поне го пиша вярно и не се срамувам, а Вие кой знае от коя дупка Сте и се пишете за мътеничарец, какъвто не Сте и никога няма да бъдете!!!
Анонимен
#20 от член на сдружението
21 Октомври, 2015 | 10:10
Напиши отговор
Оценка: -14  +4
Списъкът на земеделците,които се изхранват с ниви и лозя започва с :1 Петко Нейчев -фалшиви договори за наем на лозя,който намира винаги причина да не плати рента на хората,2 Коста Дурев-2декара чушки,бивш председател на Сдружение за напояване-Старосел,изразходил вода,колкото калинките не можаха да изразходят за 20 000 декара и завършва с тях.
Анонимен
#21 от селянин
21 Октомври, 2015 | 10:21
Напиши отговор
Оценка: -3  +15
Готов ли сте да застанете зад думите си??? И можете ли да докажете това, което твърдите??? СЪМНЯВАМ СЕ!!!Освен това има ли значение кои са хората - НЕ!!!,,Господинът'' е бил длъжен да осигурява вода за поливане...така че не пишете глупости!В стремежа на някой хора да докажат и покажат нещо, което те самите знаят че не е така се погазиха семейства, деца....всичко под ножа!!!Айде мол,я ви се...СПРЕТЕ СЕ! На лична основа всеки може - ,,глупак'', ,,простак'' и ,,некадърник'' е най-лесното!!!Стига сте избивали комплекси, а се замислете защо никой никъде не Ви иска!!!
Анонимен
#22 от до Неч.
21 Октомври, 2015 | 11:53
Напиши отговор
Оценка: -6  +16
Знам че ще го прочетеш - имаш много свободно време. Успокой се, бе, с тия килограми, високо кръвно и задух знаеш кво може да се случи, да не дава Господ. Ти отдавна си господин никой, съветник ще станеш, когато коста стаменов стане министър-председател. Гледай си ябълките и си трай. Отговори ми след изборите
Анонимен
#23 от Бай асан
21 Октомври, 2015 | 12:31
Напиши отговор
Оценка: -15  +9
Изпьлзяват всякакви насекоми и започват да жужьт усещат че им идва края бай неч е в сьрцата на хората за това го подкрепямее а кметицата убийц в затвора
Анонимен
#24 от ненко костов
21 Октомври, 2015 | 12:38
Напиши отговор
Оценка: -14  +10
Господин СЕЛЯНИН пиша ви името с главни букви,защото няма нищо срамно човек от село да се нарече селянин,в крайна сметка всички сме селяни.Дори и аз съм от село.Добре е обаче да си слагаме имената,когато коментираме и хвърляме обиди,закани,проповядваме.Ненко Костов никога не е бил плъх,и няма от какво да се крие.Затова всяка вечер съм с микрофона без лист между хората и сред тях. Всичко се вижда.Получих от общината един празен язовир,изпокъсани канали,изпочупени кранове,които вие не можахте да оправите 3 години.Възстанових всичко за моя сметка,похарчих сума ти пари,напълних язовира с вода,бях добър стопанин на общинския имот 8 години,плащах без закъснение наемите на общината.Ходих денонощно по канали и кранове.Бях първия и единствен,който плати 700 лева на сдружението, хващах "селяни"да чупят каналите и крановете,снимах ги, молех се на селския кмет- Господин ЖУТЕВ да ги накаже и да ги спре.Той се страхуваше и ми казваше,че идат избори и не може.И.....когато всичко заработи,идват хиените,както по горе съм писал.АЗ мога и заставам зад думите си,изписвам и името си.Но вие, който ползвате,имената:Старосел,Гражданин,Прокурор,селянин-най ви подхожда последното име само,че в кавички и с малки букви.
Анонимен
#25 от Бай бай
21 Октомври, 2015 | 12:47
Напиши отговор
Оценка: -14  +2
Найстина ли е убиец кметицата прокурорьт да се самосезира да направи експертиза на коршума и на пистолета и да се обади иа бат ваньо одобното
Анонимен
#26 от Житница
21 Октомври, 2015 | 13:12
Напиши отговор
Оценка: -10  +7
Селянинът пише за много неща,които не са му ясни.Този язовир сме го гледали с баща ми преди 8-9 години,просто тъжна картинка,вода имаше тогава един декар,няма канали,счупени кранове,трябваха много пари и не се знаеше дали въобще ще го напълним някога.Респект на Ненко,че се зае и оправи всичко сам,колко пари е хвърлил не ми се мисли.А за водата много ясно,че ще я пусне,как да излови рибата или да ви подари и 10 тона риба накрая.Ненко,успех ти желая.
Анонимен
#27 от селянин
21 Октомври, 2015 | 14:07
Напиши отговор
Оценка: -6  +11
Господин ,,Житница'', мисля че не тук е мястото, на което да си мерим на кой какво му е ясно!!!Много повече неща от изписаните дотук са ми ясни, но не са на дневен ред с темата, под която коментираме!!!А на господин Костов мога само да кажа, че най-лесното е да ,,излезеш с микрофон без лист между хората'' и да хвърляш лични обиди - за семейство, за личен живот и т.н.!!!Ама аз не мога да му се сърдя за това, защото за толкова му стига капацитета!!!ХУБАВ ДЕН!!!
Анонимен
#28 от Мария Петрова
21 Октомври, 2015 | 14:12
Напиши отговор
Оценка: -9  +11
Каква злоба, каква омраза, каква психоза цари в хисарското общество.! Каква жажда за власт! Какъв страх, че някой друг може да влезе в Общинския съвет, освен познатите нам!
Анонимен
#29 от Житница
21 Октомври, 2015 | 14:53
Напиши отговор
Оценка: -9  +4
Напиши какво ти е ясно,освен многото възклицателни и удивителни!?Пишеш,че източил водата,там вода нямаше преди него.Как си поливаха преди 9 години хората посевите?Отговори ми конкретно?Или въртиш дупето накъдето е удобно.
Анонимен
#30 от селянин
21 Октомври, 2015 | 15:15
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
Първо - аз не говоря за ,,преди 9 години'', а за ситуацията, в която язовирът е стопанисван от г-н Костов. Второ - никой не е накарал г-н Костов да се занимава с язовири, той сам е решил.Оттам следва, че решенията около въпросния язовир са лично негови - дали ще го пълни, дали ще гледа риба вътре, дали ще строи около него или ще руши.И трето - гледайте Вашето дупе...моето го оставете!
Анонимен
#31 от Йоан.
21 Октомври, 2015 | 15:35
Напиши отговор
Оценка: -3  +7
Защо Вуте да има два вола, рекъл Нане, по - добре аз да нямам нито един! Здраве и късмет на всички, превърнахте цветущата България за 25 години в пустиня! Къде беше Румъния тогава и къде сме ние сега? Срамота, българи! Интелект - нула, борба за власт! Вземате я властта, и вече 25 години не знаете какво да правите с нея! Празни села, затворени училища, всички дружно да си ходим, но къде ще отидем с този манталитет и чудеса от наглост и не професионализъм! Имайте капка съвест, и вижте какво се случва в милото ни Отечество!!! Успех!
Анонимен
#32 от Житница
21 Октомври, 2015 | 15:39
Напиши отговор
Оценка: -5  +3
Така значи,няма значение как е било преди 9 години,важното е как ни е удобно.Ситуацията ви в общината не ме засяга,но всичко което се върши е под всякаква критика и некомпетентност.Аз съм вярващ човек и знам,че един ден всеки ще си получи заслуженото!
Анонимен
#33 от селянин
21 Октомври, 2015 | 15:53
Напиши отговор
Оценка: -3  +7
Господине/госпожо, отворете си очите и четете! Никъде не пише, че няма значение.Освен това не пиша за преди 9 години просто, защото не съм запознат със тогавашната ситуация и поради тази причина няма как да коментирам!И да не пропусна - не омаловажавайте мнението на хората извън общината, това че изказвам мнение и позиция, не ме прави част от Общината или каквато и да е друга структура.Смятам, че и хората извън управата имат право на глас!И се съгласявам с Вас на 100 % за последното изречение.
Анонимен
#34 от ненко костов
21 Октомври, 2015 | 15:57
Напиши отговор
Оценка: -10  +9
Костов никога не руши след себе си,никога не е постъпвал като простак.Всичко направено дори и за негова сметка остава за ползване от хората.Иначе сега щеше да има празен язовир.Така е и с параклиса.Що се отнася до Вас:Старосел,Гражданин,Прокурор,селянин-вие най-вероятно сте онзи кмет, за чиято болна майка дадох безвъзмездно 600 лв,тъй като нямахте пари да й купите лекарства.След 10 дена по заръка на "едни хора",дадохте една жалба на П....и го помолихте да я пусне срещу мен от негово име.И вие говорите за завист,омраза,доблест и достойнство.Понеже съм пич,ще спестя името ти,за тези който не се досещат,кой си? . ,
Анонимен
#35 от селянин
21 Октомври, 2015 | 16:25
Напиши отговор
Оценка: -4  +11
Господин Костов,параноята е голямо нещо...Изглежда хората, които знаят що за човек сте и какво представлявате (оттам, естествено, не са ви удобни), не са никак малко,след като гадаете кой пише тук! :)
Анонимен
#36 от Оракула от Делфи
22 Октомври, 2015 | 06:03
Напиши отговор
Оценка: -6  +6
Кмете , помниш ли, от кой колко пари си взел , и на кой си се отчел,за благото на Старосел. Дали парите дадени на теб, достигнаха навред , Староселци футбол да играят, та от футбол да се замаят. Кой парите им прибра ,в личната хазна . "Този който те издигна, той ще те свали".
Анонимен
#37 от Мария Петрова
22 Октомври, 2015 | 10:42
Напиши отговор
Оценка: -6  +6
Защо никой не пише за човека, който се е вързал направо за изпускателния кран? Кой го покани от София да дойде в Мътеница? Кой е той? На какво основание ползва язовира? Как му е даден? Хайде, Ганева, кажи на троловете да отговорят! Бил пуснал Ненко водата, та нямало как да се полива? Кой в края на ноември полива, бе другари? Тогава всичко е оскубано и засято с пролетни култури. Ще се полеете вие и двете села, ако не дай си , боже, стане бествено положение като кранът е вързан.
Анонимен
#38 от Иван
22 Октомври, 2015 | 13:41
Напиши отговор
Оценка: -8  +6
Добър ден,прочетох с голям интерес всички коментари. Не зная кой пише под името "селянин",но явно г-н Костов сериозно го е настъпил по мазола.Бил за публичен разстрел и защо?Защото го нямало при издаването на въпросния язовир и бил пуснал водата!Няколко поста по-надолу същия този "селянин" пише(цитирам дословно):"Оттам следва,че решенията около въпросния язовир са лично негови-дали ще го пълни,дали ще гледа риба вътре,дали ще строи около него или ще руши." Е значи дали да го празни също си е решение на г-н Костов! Г-н Костов,продължавайте с разкритиата,статията за "1000-та декара " също е много интересна!Аз досега съм бил в абсолютно затъмнение какво правят управниците ни! Май накрая някои други хора ще са за разстрел,то това е направо безсрамие!Не исках да гласувам,но откакто чета тук промених мнението си! ТВЪРДО ПРОТИВ ГАНЕВА И ЦЯЛАТА Й СВИТА,ПУБЛИЧНО ЛИНЧУВАНЕ ЗА ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ! Между другото,пътувам всеки ден ,за да се разпиша накрая за 674,50 лева!
Анонимен
#39 от kalinkata
22 Октомври, 2015 | 22:50
Напиши отговор
Оценка: -6  
abe selianduri via otde da znaite 4e ja ima novi proekti za iazovirite kvo li da vi obiasniavam vii sta glamavi ina4e az otde ja otkradna niakoi lev
Анонимен
#40 от Пловдивчанин
21 Март, 2016 | 11:46
Напиши отговор
Оценка: 0
Незнам кво постигнахте,освен,че ебахте майката на хубав язовир и крадете някви дребни пари.. С кеф идвах на язовира ... Господ гледа и ще Ви накаже,който и да е виновен .. и да се обеснявате ида не се обеснявате .. който е виновен,ще си понесе наказанието свише или той или децата му ... ЗАКОН БОЖИ !! Пак казвам - и да се обеснявате ида не се обеснявате - който е виновен за язовира и кражбите в общината,покрай които се еба мамата на хубавото място - Божи съд за цялата му рода !!
Анонимен
#41 от Вън Алчни
24 Март, 2016 | 22:31
Напиши отговор
Оценка: 0
отговор на #14 »
Вън Крадливите Калинки!!!!!!
Анонимен
#42 от Спазвай десетте Божи заповеди
07 Юни, 2016 | 07:18
Напиши отговор
Оценка: 0
Джелепов разбра ли, че има Бог!!!!!!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.