КАК СЕ КРАДЕ ЯЗОВИР?

Автор: Няма коментари Сподели:

                    КАК СЕ КРАДЕ ЯЗОВИР?

                                         

                                                  Инж. Ненко Костов

     Още  през 2003 – 2004 година, когато аз помагах на г-жа Пенка Ганева да се направи Сдружение за напояване – Старосел, се опитахме да вкараме язовир „Алмалъка” в сдружението. Тогава се оказа, че язовирът се намира в землището на Мътеница и според тогавашните закони не можеше да влезе в сдружението. След като язовирът стоя две години без стопанин, аз разбрах, че има водопровод до ябълковата градина,  която  съм взел под аренда. Една година този язовир беше стопанисван от шефа на Ловно- рибарското дружество и един горски.  Видяха, че не могат да напълнят язовира с вода, тъй като каналите бяха запушени, и го оставиха така.

   Попитах как мога да стопанисвам този язовир и тогавашният кмет – инж. Вълко Макавеев го пусна на търг. Аз бях единственият, който се яви и взех язовира под наем за три години. Започнах работа по каналите с група роми и всички ми се надсмиваха, че чистим каналите на ръка. Но след една година каналите функционираха и всички казаха: „Евала на това момче!”

     Тогава се появиха хиените, които цял живот гледат от къде само да грабят и сега отново са тръгнали към властта. Те добро не могат да направят.

    След три години  аз пак се явих на търг и спечелих стопанисването на язовира за още три години. След като шест години аз ползвах язовира и направих там един малък рай, така наречените калинки започнаха да проявяват интерес към язовирите. Започна да се коментира в Разплащателна агенция, че ще се отпускат много пари за язовири, канали и води и съответно те се насочиха към язовирите. Наготово решиха да яхнат едно вече създадено сдружение, за да могат да използват субсидиите.

 Използвайки кмета на село Старосел и две – три жени, които са работили към кооперацията, манипулирайки подписи в старите списъци, те успяха чрез пълномощници да направят едно измислено събрание и да изберат Атанас Куковски за председател на сдружението. Целта беше една –  да контролират и управляват Сдружението за напояване.

     След това написаха едно писмо до Министъра на земеделието , че желаят да включат към сдружението и язовир „Алмалъка”, който се намира в землището на Мътеница. Точно по това време изтичаше и моят договор и г- жа Пенка Ганева услужливо не пусна язовир „Алмалъка” да се играе на търг. Така този язовир стои без стопанин една година. В ъщото време един човек, дошъл от София, за да създаде лозов масив в Мътеница, отиде и се върза директно на изпускателния  кран против всички правила. За да възстановя този кран, когато аз бях стопанин, дадох 5 хиляди лева.

 Интересно ми е как тези хора, които обещаваха, че ще дават вода на всеки и ще защитават интересите на населението,  позволиха на господина от София да се върже директно за крана. От този язовир се поливат 2 хиляди декара земя. Другите къде ще се вържат, как ще стане ползването на тази вода? Цялата идея е била мен да ме изгонят. Всеки знае колко опасно е  да се вържеш директно за крана. При едно бедствено положение какво би станало?

 Аз съм сезирал „Гражданска защита”, Областния управител и г-жа кметицата. Отговор от никъде не съм получил.

     С тези действия се опорочава цялата система. И тъй като аз съм човекът, който им знае всички действия,  те много се страхуват от мен. Затова искам да стана общински съветник – да се разровят архивите, да се видят решенията на Общинския съвет и тези хора да се спрат. Иначе…общината отива на зле.

Image title

Image title

Коментар от читател!

Защо Вуте да има два вола, рекъл Нане, по – добре аз да нямам нито един! Здраве и късмет на всички, превърнахте цветущата България за 25 години в пустиня! Къде беше Румъния тогава и къде сме ние сега? Срамота, българи! 

Интелект – нула, борба за власт! Вземате я властта, и вече 25 години не знаете какво да правите с нея! Празни села, затворени училища, всички дружно да си ходим, но къде ще отидем с този манталитет и чудеса от наглост и не професионализъм! 

Имайте капка съвест, и вижте какво се случва в милото ни Отечество!!! Успех!

Предишна статия

Два диоптъра далекогледство (1976)

Следваща статия

ОБРЪЩЕНИЕ!

Други интересни