ХИСАРСКИТЕ ДЕЦА ПОРАЗИХА ЖУРИ И ПУБЛИКА

01 Май, 2018
29 коментара

 И тази година певческият международен конкурс за популярна българска музика събра хиляди слушатели в Хисаря. Специално за конкурса пристигна и вицепрезидентът на Република България – Илиана Йотова, под чийто патронаж се провежда той. Магистърът по музика, музикалният педагог Иван Димов, който скри вълненията си дълбоко в душата, за да дава кураж на своите възпитаници, сега е по- спокоен и може да отговори на въпросите. 

- Г-н Димов, повече ли бяха парите за провеждането на конкурса в сравнение с минали години? Общината, спонсорите, членовете на сдружението „15 лалета” доволни ли са? 

- Повече не бих казал, но успяхме да се справим (с малки компромиси).Участници от цялата страна и от чужбина пристигнаха в града. 

- Колко бяха те и в колко възрастови групи бяха разпределени? 

- 448 участници от 21 области на България и символично чуждестранно присъствие. По традиция нашите участници са в пет възрастови групи, като нямаме ограничения за възраст. 

 - Както всяка година най - интересно е кои прочути музиканти и певци п оценяваха изпълнителите? 

- Да, наистина бяха прочути изпълнители. Председател: Мими Иванова – почетен гражданин на град ХисаряВаня Костова – една от емблематичните български поп- изпълнителки - солистка на вокалните групи „Тоника СВ“ и „Фамилия Тоника“. Невена Пейкова – поп- изпълнител, носител на Гранд при от първото издание на „15 лалета“ през 2013г. Снежана Петкова – поп - изпълнител, член на вокално трио „Трик“. Петър Алексиев – музикант, композитор и аранжор, трикратен носител на Гран при през 2013г., 2015г. и 2017 г. в направлението за нови аранжименти „Ние и песента”. Алекс Нушев – музикант, композитор и аранжор. Здравко Петров – музикален редактор и водещ в Българското национално радио, преподавател в Държавна музикална академия „Панчо Владигеров“. Развигор Попов – музикант, композитор и аранжор, оценяваше в направление „Ние и песента” и във войната на гласовете. Автор е на голяма част от песните, които прозвучаха в конкурсната програма. 

-  Каква е тяхната оценка за хисарските участници? 

- Оценката за хисарските изпълнители от музикалните специалисти е изключително позитивна. Красноречив факт за това е, че домакините спечелиха общо деветнадесет отличия. И това, което ни интерисува най - много – наградите. 

- Не можем да изредим всички от страната, но бихте могли да кажете кои от нашата община впечатлиха журито и бяха сред наградените? 

- Носители на Grand prix в трите направления на конкурса станаха:„С песните на Мими и Развигор“ – Ивайла Терзиева от град Пловдив.„15 лалета“ – Иван Стоянов от Бургас.„Ние и песента“ композиторът Валери Костов за новия аранжимент на вечния хит на Мими Иванова и Борис Гуджунов „Хора и улици“. От хисарските таланти журито отличи: Стилиян Пенков е първи подгласник на Grand prix, в направлението “С песните на Мими и Развигор“, освен това спечели и сребърен медал в направление „15 лалета“. В дует с Василена Конзова е носител на златен и сребърен медал в двете направления.Близначките Наталия и Борислава Гайкови бяха отличени както индивидуално в двете направления, така също и като дует (общо по 3 златни и по 1 сребърен медал).С отличия от „15 лалета“ се окичиха и дует „Контраст“, Радост Христова, Наталия Попова, Наталия Докузова, Нина Мушевска. 

- Какво е бъдещето на тези деца, които представяха Хисаря? 

- До голяма степен всичко е в техни ръце. Дали музиката е само хоби и нещо временно, или желаят да и се отдадат, ще решат те. 

-  Предвидени ли са участия в международни конкурси на вашите възпитаници? 

- Много от хисарските таланти и тази година ще огласят редицаевропейски сцени, надявам се, с успех. Сигурен съм, че вашият сайт отново ще популяризира успехите им. 

- Давате ли си сметка колко труд, енергия и талант влагате, за да издирвате и популяризирате музикалните таланти на тази община? 

- Когато резултатите са явни, всичко останало минава на заден план. Надявам се всичко това един ден да бъде оценено и от местната общественост, а да не се приема само като даденост. 

- Пожелавам ви здраве, развитие на музикалната ви дарба и усет за нови, малки певци, които да усъвършенствате и да водите нагоре и напред към необятния свят на музиката!

- Благодаря!  

                       Разговора води Ирина Кирилова                                                              ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от група читатели
01 Май, 2018 | 16:58
Напиши отговор
Оценка: +26
Четем интервюто и се обръщаме към Дойкова и Султанов. Направете всичко възможно да наградите парично Иван Димов. 19 деца взели награди! 20 години работи човекът , без да взема на никое дете пари, направете този жест! Заслужава си да уважаваме тези, които прославят града.
Анонимен
#2 от почитател
02 Май, 2018 | 08:43
Напиши отговор
Оценка: +20
И аз съм на това мнение, общината да награди Иван димов.
Анонимен
#3 от Отдел "Култура"
02 Май, 2018 | 10:25
Напиши отговор
Оценка: +16
Добре, че е Димов, да се чуе, че и в Хисаря има таланти. Ако не е той, на "Петнадесет лалета" хисарските деца биха били само публика. А без хисарски деца на сцената конкурсът няма смисъл. Няма и да го има. Калинките да дадат някой лев за спонсорство.
Анонимен
#4 от време е
02 Май, 2018 | 12:33
Напиши отговор
Оценка: -2  +19
Калинките ли ще са, малинките ли, строителните магнати ли, време е на Иван Димов да се благодари публично и да се награди за работата за провеждането на конкурса, за безплатните уроци и за всичко, което е дал от себе си. Султанов да внесе предложение на сесия.
Анонимен
#5 от neznaest
02 Май, 2018 | 18:40
Напиши отговор
Оценка: -18  +22
Sait4eto nesto za arestuvanite imanqri v Hisar nqma li BEEEEE
Анонимен
#6 от Кадровик
03 Май, 2018 | 09:45
Напиши отговор
Оценка: -18  +9
ДЕБЕЛАТА КРАСА- "Кристина Иванова" постоянно намеква за един човек в писанията си в БЛИЦ, търси сензация тази проста и долна свиня.Чудя се защо не вземе Калинката и да го използва като вибратор,тази палава мецана-ненаситна?
Анонимен
#7 от Много деликатен кадровик
03 Май, 2018 | 13:39
Напиши отговор
Оценка: -6  +16
Ами чий човек е Владо Пашалията и останалите или ще се отречете от това? Журналистката не е виновна, че има иманяри и че някой ги е заловил на местопрестъплението. Нито пък Калинката!
Анонимен
#8 от Адмирации за Иван Димов и срам за общината
03 Май, 2018 | 13:46
Напиши отговор
Оценка: +23
Въртите сучете, все Калинките и Гатьо и незнам кой си. Вижте себе си по-напред! Статията е за 15 лалета. Иван Димов работи на добра воля толкова години въпреки властта, особено днешната, която се пазари за стотинки вместо да инвестира в децата. Пена Дойкова не беше съгласна да се отпусне цялата сума за празника, а сега се кипри на откриването до Йотова. Срамота! Не трябваше да я допускат там. Иван Димов заслужава много повече от едно голо уважение!
Анонимен
#9 от АЛО админа
03 Май, 2018 | 13:53
Напиши отговор
Оценка: -1  +18
Тук пише "Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани."по логиката на което коментар 6 трябва да изчезне
Анонимен
#10 от zamyka w rawadinowo
03 Май, 2018 | 14:09
Напиши отговор
Оценка: -20  +3
Ами чий човек е Пасшалията,всички знаят, че е на калинката.Нали Бай Гошо навремето го направи председател на СДС.
Анонимен
#11 от ало
03 Май, 2018 | 14:10
Напиши отговор
Оценка: -5  +15
Как да изчезне като го е писал собственика?
Анонимен
#12 от Археолог от ДС
03 Май, 2018 | 15:52
Напиши отговор
Оценка: -4  +4
Някой се размiна на косъм със 2 000 000 евро...!!!!!!!
Анонимен
#13 от neznaest
03 Май, 2018 | 16:20
Напиши отговор
Оценка: -10  +8
Aaaaa slagate mi minus4eta 4e pitam za aresuvanite Imanqri taka li MAIKA VI NENORMALNA DA EBAAAA
Анонимен
#14 от Адвокатът
03 Май, 2018 | 16:25
Напиши отговор
Оценка: -13  +11
Другарю много деликатен кадровик, много е лошо да си зависим - от пиене, от наркотици, от хазарт... Но най- лошо е да си зависим от амбицията ти, която те тласка да пишеш неверни неща, очерняйки известен общественик. Защото като вървиш напред с амбицията да се доказваш всеки ден, не виждаш отпред дупки ли има, змия ли и може я да те клъцне змията, я в дупката да паднеш. Авторката е тръгнала в грешна пътека. Поръчката пропадна. Ами сега? Язък за бялата риза на началника! Сега започва истинската история.
Анонимен
#15 от дайте я на съд тази кристина иванова
03 Май, 2018 | 16:28
Напиши отговор
Оценка: -14  +11
Докога ще я търпите тази дебела пропаднала от алкохол журналистка.Заради нейните писания и глупости мой приятел погреба в рамките на 5 дни и двамата си родители,сега се изцепи, че имало задържани иманяри с артефакти и работят за известен бизнесмен,заемащ обществена длъжност.Сега след освобождаването на задържаните разбрахме, че няма артефакти и вече не работят за бизнесмена ,а са само от неговото обкръжение.Кристина Иванова в най -скоро време ще намериш това което търсиш.Интересен е и шефчето на РУП Хисаря с неговите болни амбиции.и подвеждащи коментари.
Анонимен
#16 от превръщате се в медия бухалка
03 Май, 2018 | 16:48
Напиши отговор
Оценка: -7  +19
Вземете напишете една новина по ваш вкус за тези иманяри и си коментирайте каквото искате! Не подлагайте децата на Хисаря на такова унижение. Под едно добро интервю да си разчиствате сметките с друга медия. Не мога да разбера що за манталитет е това, под всяка статия по различни неща накрая се започва плюене по хора, които нямат отношение към новината, към други медии, към други журналисти, за които е ясно, че няма как да отговорят тук. Когато говорите за нечий морал, първо се огледайте. От много писане се усеща един и същи стил и начин на мислене. Не можете да се скриете. Само вредите на имиджа на този сайт и на журналиста, който пише в него, който и да е той! Така цапате децата с тези идиотски коментари. Замислете се какво правите.
Анонимен
#17 от до собственика на "стария град"Пловдив
03 Май, 2018 | 18:32
Напиши отговор
Оценка: -7  +10
отговор на #16 »
Бях малък когато теб те коментираха,нищо не разбирах от медия и репресия, политика,парите нямаха никакво значение ,запомних само един коментар "КОЙ нашият зет ли е собственик на Стария град, та той един хляб не е донесъл у нас,та камоли да е собственик на стария град Пловдив"Нищо повече не искам да коментирам за тебе.
Анонимен
#18 от В-к "Хисарски плюнки"
03 Май, 2018 | 18:52
Напиши отговор
Оценка: -7  +12
Ами нали ако не могат да се плюнчат под статиите, няма да го отварят въобще тоя сайт, бе !!! Нали беше създаден по образ и подобие на карловския плювалник "онлайн", за анонимно плюване по калинките, бившата кметица, любовника и, и тяхното обкръжение ! Нали ? И какво стана - смениха кметицата, обкръжението и се пръсна като хлебарки на светната лампа, а калинките си останаха на власт. Вижте, за следващите избори да измислите нещо ефективно. С прости селяндурски уйдурми не става.
Анонимен
#19 от a ta ka
03 Май, 2018 | 21:28
Напиши отговор
Оценка: -13  +7
DA VI SERA NA TAPIA SAIT
Анонимен
#20 от Иде празник!
04 Май, 2018 | 08:33
Напиши отговор
Оценка: +12
Добро утро! Идва Гергьовден - велик празник. Станете по- добри, благославяйте светеца, който ще обиколи нивите, и се радвайте , ако завали дъжд, защото всяка капка дъжд на този ден е злато- казват старите хора.
Анонимен
#21 от Dizain
04 Май, 2018 | 08:47
Напиши отговор
Оценка: -8  +6
Samo vijte dizaina na saita , zlatnata maska i mogilkite
Анонимен
#22 от Гергьовски дъжд за нивите на калинките
04 Май, 2018 | 09:24
Напиши отговор
Оценка: -6  +6
отговор на #20 »
Яжте, пийте - иде лято ! На Ненко сайта е номер 1 !
Анонимен
#23 от Специалист
04 Май, 2018 | 09:40
Напиши отговор
Оценка: -6  +6
Три години не забеляза ли тази маска, бе човек? Сега ли я видя? Пък и много разбираш от дизайн. Сайтът е конструиран перфектно, точно както се прави от отлични специалисти.
Анонимен
#24 от ГИНКА
04 Май, 2018 | 10:01
Напиши отговор
Оценка: -5  +1
Защо на Ненко сайта бе тъпак ?Този сайт е собственост на една ОФШНОРКА !!!! ХИ, ХИ, ХИ
Анонимен
#25 от ХИ ХИ ХИ
04 Май, 2018 | 10:15
Напиши отговор
Оценка: -6  +4
отговор на #24 »
Така се смее Ненко. По смеха ще го познаете. Засяга се и обижда на "тъпак". Много си плитък бе, дебел - ХИ, ХИ, ХИ
Анонимен
#26 от Честит имен ден, Кирилова!
04 Май, 2018 | 10:39
Напиши отговор
Оценка: +8
5 май: Св. мчца Ирина. Нека Светицата да ни пази!
Анонимен
#27 от Ирина Кирилова
04 Май, 2018 | 14:29
Напиши отговор
Оценка: +6
Благодаря от сърце! Хайде заради това, че Ирина била света великомъченица, заради красивия св. Георги да престанем с обидите, горчивините и скандалните думи. Пожелавам на всички ангелите да са около вас винаги!
Анонимен
#28 от КГБ
05 Май, 2018 | 12:20
Напиши отговор
Оценка: +5
отговор на #7 »
Как да нямя нищо общо калинката,нали той и емил сътрудничили на криминална полиция като им давали ловни камери и залагали по дърветата.Щом минел някой в гората получавали снимка и я препращали на полицията.Ще ни забранят и кърската ебан вече.
Анонимен
#29 от я я
12 Май, 2018 | 13:54
Напиши отговор
Оценка: 0
Всички намеци за могилките отидоха напразно. Ей тия от тоя сайт не се уловиха на въдицата. Хитри са да знайте
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.