ГОЛЯМА БЪРКАНИЦА СТАВА В МЕСТНАТА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА

21 Май, 2020
19 коментара

В писмо до кмета на общината, до председателя на Общинския съвет, до УС на МИГ, до „П.Н.“ и „Тракийски свят“, г-н Лазар Лазаров – изпълнителен директор на МИГ – Хисаря засяга управлението на финансовите средства и твърди, че от месец февруари няма поглед и достъп до банковата сметка на МИГ. Той иска председателят на Управителния съвет да предостави четири информации, свързани с похарчени пари и сключени договори. 

По - нататък твърди, че са подписвани писма от председателя на УС, тъй като единственият печат на МИГ се намира в нея. За изпълнението на стратегията посочва девет факта и иска от съветниците да видят седем документи с неизвестно съдържание, които ги няма в деловодството, но той им посочва датите и входящите номера. Според изпълнителния директор, ако работата продължава така, местната общност ще изгуби 5 600 000 лева.

     В същото време председателят на УС изпраща на кмета едно писмо, което е с информация за фирми и кандидстването им с проекти в МИГ. То е от фонд „Земеделие“ след направена рутинна  проверка за допуснати пропуски, които трябва да бъдат допълнително поправени. 

И ... писмото се озовава в електорните пощи на всички общински съветници. В техните пощи изпраща девет страници материал, но това става в деня, когато съветниците са на заседание на постоянните комисии. С една дума – ето, мен ме критикуват, но вижте, че и изпълнителният директор не проявява контрол.

      Пак в същото време инж. Ганева написва едно уведомително писмо до съветниците, в което разказва, че след среща с директора на фонд „Земеделие“ е разбрала, че в МИГ има проблеми. Тя присъствала на заседание на УС и предлага да се смени целия управителен съвет на общо събрание и да се избере нов.

    На сесията председателят на Общинския съвет дава думата на съветниците след изчерпването на дневния ред в точка РАЗНИ.  Лазаров като изпълнителен директор е готов да покаже и други документи на съветниците. 

Мустакова се оправдава, посочва пропуски в работата на изпълнителния директор и дава обяснения пред съветниците.  Кметът иска нов УС. На кого да вярват съветниците?

  • Общинският съвет и общинските съветници трябва да вземат отношение, защото в крайна сметка председателят на УС е техен представител – каза пред мен изпълнителният директор.

 Той остава твърдо на мнението си, че председателят на Управителния съвет на МИГ трябва да си отиде на първи юни, така, както е обещала на заседание, проведено в деня, когато свърши извънредното положение.

     На сесията на 19 май той отново  изказва мнението си като  допълва с още факти какво става в МИГ. Мария Мустакова не му остава длъжна и поднася данни за нарушения на изпълнителния директор.

    Всичките разисквания по трите писма стават в края на сесията. Когато изпълнителният директор започва да говори, Атанас Куковски напуска сесията. Коя е  „Ненова 73“, не става ясно.

     Сега започват големите сметки. Ако г-жа Мустакова освободи длъжността, кой ли би могъл да бъде на нейно място? На кого трябва да угажда човекът, който заеме този пост? На тези, които  искат определени проекти да бъдат одобрявани бързо, или на местната общност, заради която е създадена тази неправителствена организация? 

Да напомним, че още в началото, когато се провеждаха срещите за одобряване на стратегията, присъстващите поискаха повече хора да се възползват от парите на МИГ с проекти на по - малка стойност.

Накъде ще се обърне кметът, който с информация осведомява съветниците, че в МИГ има сериозни проблеми, за които говори и на сесията?

Да спрем до тук. Тепърва ще се разбере дали изобщо ще си отиде председателят на УС на МИГ, или нейната цел е друга. Дали пък не гледа към мястото на изпълнителния директор, където заплатата е доста солидна?

Дали пък цялата тази игра не се разиграва, за да потъне г-н Лазаров? Тук е мястото да кажем, че сега членовете на УС трябва да покажат имат ли цел да работят за хората, ще запазят ли добрия тон и ще имат ли морал да издържат на натиска от различни страни. Ако, разбира се, остане същият УС. Защото общо събрание на МИГ е насрочено за 28 май. Затова съветниците не взеха никакво решение. 

Ще изчакат 28 май да мине, пък тогава ще се разбере какво ще стане. Знаем как се правят общи събрания. Този, който иска да остане, кани на събранието свои хора, за да бъде избран. Само че сега бърканицата е голяма. 

Изпълнителният директор не иска да напуска, Мустакова не иска да си отива, кметът иска нов УС, а подалите проекти искат бързото им оценяване, за да могат да работят.

 А преди сесията през нощта се разиграва цяла криминална история. Иванка Богунска подава заявление за свободната длъжност в МИГ. 

Г-жа Мустакова пита / кого?/ как да действа. От там я смъмрят и питат кой е пуснал обявата. Накрая електронната кореспондеция е изтрита. 

Иванка Богунска знае три чужди езици, ръководила е евроинтеграцията в община Хисаря и от няколко години работи с група експерти, които правят проекти в страната. 

От това по - добра кандидатура, здраве му кажи. По - добре експертът да е до теб, вместо да търсиш консултанти, на които даваш десетки хиляди левове, за да те учат и направляват. Нали така, господа от МИГ?

                                               ТРАКИЙСКИ СВЯТ                                         ИРИНА КИРИЛОВА

     ПОСЛЕСЛОВ:  

 Днес – св. Константин и Елена внезапно беше проведено заседание на УС на МИГ. На него беше взето решение общото събрание да се проведе на 5 юни 2020 година. Това става, защото от проведеното заседание на 13 май , с написан протокол на 14 май, трябва да минат 15 дни, а 28 май е четиринадесетият ден. 

 Освен това УС реши да назначи на работа в Местната инициативна група Иванка Богунска.

И така на пети юни ще разберем дали ще се изпълни желанието на инж. Ганева, или дотогава   г-н Лазаров и г-жа Мустакова ще направят компромис и ще се разберат да работят заедно за местната общност.

                                                                                       Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Не разбирам
22 Май, 2020 | 11:35
Напиши отговор
Оценка: -9  +16
Госпожа Богунска, ще напусне частния сектор и ще дойде да се занимава с простотията в МИГ Хисаря. Нещо не се връзва.
Анонимен
#2 от Камен
22 Май, 2020 | 11:37
Напиши отговор
Оценка: -3  +21
Честито на г-жа Богунска. Мария е селска тарикатка. От малка е такава, бяхме в един клас. Лазаров не го познавам лично.
Анонимен
#3 от До камен
22 Май, 2020 | 12:16
Напиши отговор
Оценка: -14  +12
https://pal.bg/profile/lazar-lazarov-938/blog има го в сайта за запознанства пише че е от Варна иди се запознайте
Анонимен
#4 от Стоян Бьдито
22 Май, 2020 | 12:44
Напиши отговор
Оценка: -12  +11
Богунска, Мустакова, според вас тия Нелицеприятни стари моми наред ли са с главите си?
Анонимен
#5 от Ирина Кирилова
22 Май, 2020 | 12:52
Напиши отговор
Оценка: -6  +14
Г- н Лазаров се обади и каза, че някой е откраднал снимката му от фейсбук и я сложил в посочения сайт, без той да има нещо общо с подобни сайтове.
Анонимен
#6 от Все много знаем
22 Май, 2020 | 12:56
Напиши отговор
Оценка: -5  +14
Хайде да не оправяме личния живот на двете дами! Не е възпитано и коректно да се ровим там. А качествата на двете са на различно ниво, преценете вие от написаното в статията за Богунска.
Анонимен
#7 от Quo Vadis19
22 Май, 2020 | 23:42
Напиши отговор
Оценка: -1  +33
Не е възможно някой да се разгневи против своя ближен, ако сърцето Му най-напред не се възгордее над него, ако не го унижи и не счете се бе'Си за по_Горен от него.
Анонимен
#8 от Добро и лошо
23 Май, 2020 | 09:36
Напиши отговор
Оценка: -2  +13
Г-ца Богунска е толкова работлива и стриктна, че.....да му мислят и двамата. А който е измислил проекта в образованието за приобщаване на циг. малцинство в училищата, изобщо не се е съобразил, че такъв проект е неосъществим в община Хисаря и никое училище няма да направи такъв проект. Как можу да се измисли такова нещо, това да не е Столюпиново?
Анонимен
#9 от Sandarsa
23 Май, 2020 | 14:45
Напиши отговор
Оценка: -2  +5
Ima li vakantni mesta v mig za edin priqtel pitam skoro izliza re6etkite name prozorcite v pazargiskia sa negov proekt. Ima idei za grada
Анонимен
#10 от MIG
23 Май, 2020 | 15:10
Напиши отговор
Оценка: -2  +11
напиши МИГ Хисаря и ще видиш там.
Анонимен
#11 от sandarsa
23 Май, 2020 | 20:05
Напиши отговор
Оценка: -5  +8
Napisah i vidiah 4e tarsiat cigani
Анонимен
#12 от Астражар
23 Май, 2020 | 23:30
Напиши отговор
Оценка: +13
Стой си в панделата говнар
Анонимен
#13 от До Ирина
24 Май, 2020 | 00:51
Напиши отговор
Оценка: -4  +9
Не те предизвиквам. Защо любовницата на Лазаров от която има дете е на издръжка на общината с по голяма заплата от госпожа кметицата и дори не е стъпала в миг. Мустакова е права.
Анонимен
#14 от До 13
24 Май, 2020 | 01:06
Напиши отговор
Оценка: -3  +8
Мария е подписала екскурзиите за цял апартамент и спели двамата в единичня стая. Това са спестени средства. Попитай ветиринарката дали получи и едно Евро.
Анонимен
#15 от Ирина
24 Май, 2020 | 08:45
Напиши отговор
Оценка: -5  +10
Как можете да пишете такива непроверени нещо? УС ще провери всичко, изчакайте общото събрание. Защо аз ще питам кой с кого живее, това си е личнен живот. Чети горе, печатът стои в Мустакова. Може ли документ без печат? И престанете да ме провокирате , защото знам целта ви.
Анонимен
#16 от ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА
24 Май, 2020 | 09:16
Напиши отговор
Оценка: +14
Двама братя, двама светци, двама покровители на духовността в Европа, създали буквите, на които пишем, остават безсмъртни и днес кичим портретите им с венци и ги славим. Това е ценното, другото е илюзия. Поклон пред св. св. Кирил и Методий! Живот и здраве на висчки, кото работят в областта на просветата и културата!
Анонимен
#17 от Колю
27 Май, 2020 | 00:20
Напиши отговор
Оценка: -1  +17
Бордюри те са дялани от строителни войски от кариерата която се намира над квартал момина баня.
Анонимен
#18 от Индевър
07 Юни, 2020 | 12:14
Напиши отговор
Оценка: +1
Да си припомним, кой сформира "МИГ "групата в Хисаря, за да бетонира, своето политическо влияния в града. Явно е, че всичко пак трябва да започне, с печалните" Калинки" и тяхната феодална амбиция, да приберат всичко "каквото им се полага" ,за" да не го приберат някой други". Лакомията е присъща за ниско мислещите , индивиди ,забогатели на гърба страдащите около тях. Стигаме до три партии ГЕРБ , БСП и Партия" Калинки", тя няма дясно и ляво а само финансовата потребност, които излъгаха ,гласоподавателите, че ще работят за просперитета на Община Хисаря. В Хисаря, не е тайна, че ГЕРБ е "Калинкина териртория", след като Председателя на тази партия, отдавна е финансово зависим, от съдружниците си в няколко фирми , в които са "Калинките". Проблемите им ,не са само в парламента ,а и във Община Хисаря.Ще дойде време и Хисарския "Васил Божков" ще ви направи признания и ум, да ви зайде.Документите с са добре съхранени. Управлявана по този , корупционен начин, МИГ не може да функционера, трябва общо събрание със по голям брой заинтересувани граждани да изберат ново ръководство, но далече, далече, от политическите партии. Този, който ще гласува трябва да прегласуват и устава, за да може да се заличи" Калинкиния модел "на работа. Устава, трябва да се публикува в "Сайта ",за да проверим," взривоопасните точки" на" скрито" управление. Когато това се получи, ще заработи и МИГ.
Анонимен
#19 от Бичкин
10 Юни, 2020 | 20:31
Напиши отговор
Оценка: 0
Какво стана с гришина
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.