Сергей Лавров: Българският премиер трябва да се срамува!

14 Октомври, 2015
0 коментара

“Премиерът на България трябва да се срамува пред своите избиратели, заради изявлението, че е спрял руските енергийни проекти в страната в полза на САЩ.“ Това заяви в интервю пред НТВ руският външен министър Сергей Лавров.

„С изумление прочетох статия с изявление на българския премиер Бойко Борисов, в която той заявява, че България е отказала реализацията на руски енергийни проекти, включително и „Южен поток“, в полза на интересите на САЩ. Учудвам се как хората не се срамуват от подобни изявления. Аз бих се срамувал от своите избиратели“, заяви Лавров.

„Ние не затваряме вратите за никого. Тъкмо напротив. Дори и сега, когато нашите партньори започват да осъзнават абсурдността на политиката си към Русия, ние сме готови да говорим по конкретни въпроси, свързани с взаимодействие.“, допълни Лавров.

Според него по време на Общото събрание на ООН в Ню Йорк никой не е избягвал руската делегация, а всички са се опитвали да осъществят контакт.

„Почти всички канали за диалог между Москва и Брюксел са замразени. Ние сме готови да говорим по проблемите, за които те искат да говорят. Това е нашата позиция“, заяви министърът на външните работи на Русия.

http://fakti.bg/

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.