Сергей Лавров: Българският премиер трябва да се срамува!

Автор: Няма коментари Сподели:

“Премиерът на България трябва да се срамува пред своите избиратели, заради изявлението, че е спрял руските енергийни проекти в страната в полза на САЩ.“ Това заяви в интервю пред НТВ руският външен министър Сергей Лавров.

„С изумление прочетох статия с изявление на българския премиер Бойко Борисов, в която той заявява, че България е отказала реализацията на руски енергийни проекти, включително и „Южен поток“, в полза на интересите на САЩ. Учудвам се как хората не се срамуват от подобни изявления. Аз бих се срамувал от своите избиратели“, заяви Лавров.

„Ние не затваряме вратите за никого. Тъкмо напротив. Дори и сега, когато нашите партньори започват да осъзнават абсурдността на политиката си към Русия, ние сме готови да говорим по конкретни въпроси, свързани с взаимодействие.“, допълни Лавров.

Според него по време на Общото събрание на ООН в Ню Йорк никой не е избягвал руската делегация, а всички са се опитвали да осъществят контакт.

„Почти всички канали за диалог между Москва и Брюксел са замразени. Ние сме готови да говорим по проблемите, за които те искат да говорят. Това е нашата позиция“, заяви министърът на външните работи на Русия.

http://fakti.bg/

Предишна статия

Думите на Борисов за проектите и партньорствата са срам за България.

Следваща статия

ХИСАРЯ – КАТО ГАЗОВ КОТЛОН! Избори за местна власт!

Други интересни