ХИСАРЯ – КАТО ГАЗОВ КОТЛОН! Избори за местна власт!

Автор: Няма коментари Сподели:

                      ХИСАРЯ – КАТО ГАЗОВ КОТЛОН

                                                 ИРИНА КИРИЛОВА

   

Image title

 Колкото повече наближават изборите за местна власт на 25 октомври  2015 година, толкова повече Хисаря заприличва на един огромен газов котлон. Иска се само някой да щракне клечка кибрит и въздухът в града ще пламне. 

И това ще стане, защото участващите в изборите партии и коалиции се мразят. Едни – до смърт, други – на живот и смърт.

     До градинката на гарата, в старата аптека се намира предизборният щаб на Националния фронт за спасение на България. На около  двеста метра, само че от другата страна на градинката, срещу автогарата се е разположил предизборният щаб на ГЕРБ. Никой не пресича тази градинка, за да види какво правят колегите. Защото главната цел на Националния фронт за спасение на България е да не останат на власт сегашните управляващи.

Паднат ли те, пада и обкръжението им, заради което са вземани грешни решения на Общинския съвет, от които те са се облагодетелствали лично. Ако не спечили, дори и обкръжението  да влезе, няма да има мнозинство.

Остава пак да направят някоя измислена коалиция, за да продължат да вземат грешни решения в тяхна полза.

    С кого беше кръгът на управляващите в миналия мандат? С БСП.  Направено беше така, че хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло. И въпреки протестите на съветниците от Партия на зелените и Патриотичен съюз „Защита”, решенията си минаваха, коалицийката се подсмихваше и животът вървеше като песен.

     Гледа ли сега ГЕРБ към БСП? Може би се плаши от анкетата в хисарския сайт, която показва, че БСП е на първо място, а второто се заема от Националния фронт за спасение на България. Анкетите не винаги са верни, но слуховете понякога излизат верни.

    В началото, когато не беше започнала предизборната кампания, аз написах, че един кандидат за кмет не тича само в своята пътека. Слухът, който се носи из града, гласи, че ако претендентите останат на власт, този кандидат  ще е новият секретар на община Хисаря. Говори се, че една дама от БСП ще е заместник – кмет. Какво излиза тогава?

Че ролите са разпределени  преди да са известни резултатите.

А това пък значи, че щабовете  знаят какви ще бъдат резултатите.

А това пък значи, че тук роля ще играят не програми и платформи,  а едно друго нещо, което ние употребяваме всеки ден.

     Но нека продължим към  предизборните щабове на още две партии.

В сладкараницата на ресторант „Орфей”, на улица „Христо Ботев” – 20  се е настанила П.П. Партия на зелените. По цял ден те си вършат ръботата с една цел – да дойдат на власт. И още по – важната – стратегическа цел е, кандидатката им да отиде на втори тур.

     Срещу ресторант „Орфей” , отсреща до магазина, който е в блока, се намера предизборният щаб на БСП. Пак градинка дели двата щаба, но никой не пресича улицата, за да види как се прави предизборна агитация от колегите.

Омразата се е настанила на ул. „Христо Ботев” и пречи за нормални разговори. БСП винаги са мразели тези, които са били в БКП , после са я напуснали и са взели ново решение за себе си. Ако попитате само двамата най – предани на тази партия мъже, те ще потвърдят това.

     Как изглежда стратегията на БСП?  Те искат техния кандидат да седне на кметския стол. По въпроса за заместник – кмет и секретар – тишина. Защото не знаят кой ще отиде на втори тур. Ами ако са Ганева и Дойкова? Кого ще подкрепи БСП? Труден въпрос.

Ако подкрепят Дойкова, тяхната дама няма да стане заместник – кмет. Ако са към Ганева, значи всичко ще си върви по старому, както в миналия мандат.

    Колкото повече наближават изборите, толкова повече се увеличава газта в газовия котлин. Ще гръмне някой ден и ще стане страшно.

Защото такава омраза, каквато сега има в Хисаря, не е имало при никои други избори. Едни партии вървят уверено напред с песни и танци, други разчитат на младите кандидат – съветници, трети обикалят къщите, а избирателите  гледат отстрани. 

Въпросът е на къде гледат? Към Националния фронт за спасение на България, чийто кандидат  бе отстранен от пътя към властта, защото го нямало в компютъра на ГРАО. А как тогава има лична карта? От къде се взеха данните, за да му бъде издадена?  Партията  остана само с кандидати за общински съветници.

Може би гледат към столетната партия с млади амбиции, към тези, които знаят най – много как се управлява, към другите, които с младежки ентусиазъм тичат по селата, към управлявалите вече и… да не ги изреждам всичките.

Всяка партия, тръгнала към превземането на кметския стол, има свои тайни мисли. Знае си ги само тя. Останалите сме наблюдатели. Само дано газта не гръмне до 25 октомври, та някои да изгорят в нея.

 Image title

                                     

Предишна статия

Сергей Лавров: Българският премиер трябва да се срамува!

Следваща статия

“ВиК-Еднолично ООД”Пловдив И ТАКА ДО БЕЗКРАЙ! Дупка до дупка!

Други интересни