Прокуратурата е рекетирала Цветан Василев, стана ясно от интервю на Люба Кулезич

04 Септември, 2017
6 коментара

Прокуратурата е рекетирала Цветан Василев, стана ясно от интервю на Люба Кулезич за телевизия BIT.

Каза ли са му: „Дайте 15 милиона и няма да имате проблеми. Искали са му пари, за да няма дело срещу него. Семейство Василеви са рекетирани не в България, а в Сърбия”, обясни тв водещата, която ще излъчи цялото интервю в понеделник, вторник и в сряда  предаването „Честно казано с Люба Кулезич”.  

През 2014 г. са искани и други пари. В друго интервю ще каже имената на прокурорите, които са му поискали пари. Притискат семейство Василеви чрез дъщеря им, за да ги накарат да се откажат, анализира Кулезич.

 „Дунарит” като компания има дълг към 14 юни 2014 г., когато затваря КТБ. Миниджърите държат да търсят решение. По някакъв начин Пеевски придобива всичките активи на „Дунарит” след закриването на банката. Едоардо Миролио продава всичките си цесии на Пеевски. „Виафот” е свързана с Пеевски. Тя е регистрирана на Верджинските острови.  Мениджърите направиха всичко възможно да върнат кредитите на майката на „Дунарит” – „Хедж инвестмънт”. 

Планът на прицелилите се към „Дунарит” не успява. Тогава включват целия арсенал само и само Пеевски да овладее дружеството. 65 млн. евро са за плащанията на задължения на „Дунарит”. Сега трябваше да има обвиняеми в лицето на синдиците, на Държавната консолидационна компания и „потръчкото” Караниколов. Те попаднаха в своя капан. Борисов се появи като Александър Матросов", това е част от интервюто на Цветан Василев.

 Има въпроси, чиито отговори остават загадка. Как Миролио продава всичките си цесии на Пеевски и как Пеевски придобива "Техномаркет"? Миролио претърпя тежка катастрофа и загина жена. Това прокуратурата не разследва. След тази катастрофа Миролио продава всичко на Пеевски и изчезва, коментира Кулезич.  

https://frognews.bg/novini/prokuraturata-poiskala-tsvetan-vasilev-15-miliona-evro.ht

ЕТИКЕТИ: BG;

Коментари

Анонимен
#1 от Dido
04 Септември, 2017 | 15:39
Напиши отговор
Оценка: +2
няма сила на тази земя, която да ме убеди,че той е жертва
Анонимен
#2 от Стефан
04 Септември, 2017 | 19:06
Напиши отговор
Оценка: +1
Поредната контра-атака на фараона Василев с цел хвърляне на прах в очите на хората.
Анонимен
#3 от Милко
04 Септември, 2017 | 21:06
Напиши отговор
Оценка: +1
Тука има две слаби звена в това интервю - едното е т.нар. "журналист", а другото е т.нар. "жертва". И двете елемента за чеп за зеле не стават.
Анонимен
#4 от Иван
04 Септември, 2017 | 22:29
Напиши отговор
Оценка: +2
Не че нещо, ама ако прокуратурата е искала 15 млн. евро от Василев, то за тия пари, той можеше да си купи цял нов главен прокурор.
Анонимен
#5 от Вики
04 Септември, 2017 | 23:08
Напиши отговор
Оценка: +1
Е не, това сериозно ли някой го е казал на глас? Стига бе хора, ние не сме толкова слабоумни, помним какво правеше Цветан Василев с КТБ. Помним много добре как събра парите на държавните фирми и ги профука за скъпи имения на женевското езеро. Не ни го изкарвайте този нагъл престъпник светец и да ми го жалите.
Анонимен
#6 от Оракула от Делфи
26 Декември, 2017 | 23:20
Напиши отговор
Оценка: 0
Търсете истинския собственик на КТБ, не блейте, като стадо заблудени овце...
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.