Ние, врабчетата, стоим и устояваме години на най-тежкия студ в България...Tsveta Kirilova

27 Март, 2017
2 коментара

Tsveta Kirilova

Българите зад граница са се засилили да гласуват. Интересно ми е как може да се оправи пустиня и да стане Рай, когато няма жива сила на място? Как точно ще Ви се създадат условия за младите хора, бе уважаеми сънародници зад ганица, като сте си били дузпата и Ви няма на терена? Кой ще Ви изоре нивата? Кой ще Ви я засади? Аврам Бакалина! Всеки може да иде на подредено. Обаче отивате на уредени места, където милиони образовани хора преди Вас са работили усилено в рамките на десетки години демокрация. С яко бачкане са направили държавите си за пример на цивилизационното развитие и в момента берат плодовете с политики, осигуряващи редица възможности. Ние 500 години бяхме в застой заради говеда! Но ще станем и България пак ще е духовната сила на Европа!

Интересно ми е като седиш далеч от стая, която е поразена от политическо земетресение и пускаш хвърчащ лист в урна, как точно бе аджаба ще се подреди къщата ти и ще се положат основи?

След края на Втората световна война Германия е срината със земята и цялата икономика е унищожена. Нима германците са избягали и са чакали някой да дойде да ги оправи!? Не, стояли са си в Родината си и са запретнали ръкави, и държавата цъфти.

Ние, врабчетата, стоим и устояваме години на най-тежкия студ в България. Подскачаме и ядем трохички, за да оцелеем. Ние, врабчетата, ще вдигнем България, но Вие, които напуснахте ТАТКОВИНАТА, няма да имате спомен как се е случила промяната, защото Ви нямаше тук и не бяхте до нас в тези тежки времена! Ние, врабчетата, сме лъвовете, които бранят до последен дъх България. И Апостолът е имал възможност да сложи червения фес с пискюла, но не го е направил!

https://web.facebook.com/tsveta.kirilova

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Възхитен
27 Март, 2017 | 12:46
Напиши отговор
Оценка: +6
Възхитен съм от статията!!!!!! Авторката е Българка!!!!!
Анонимен
#2 от българин от България
28 Март, 2017 | 09:31
Напиши отговор
Оценка: +5
Всеки, който е избрал да живее зад граница не трябва да гласува! Това е!Едно е да гледаш (ако въобще гледаш) по телевизора какво става в България и така да се ориентираш, а съвсем друго е да си тука и да блъскаш всеки ден.Който иска да гласува, трябва да живее поне 6 месеца в годината без прекъсване в България.Няма значение къде се е устроил. Права е авторката. Те отдавна са се откъснали от държавата, за да и определят пътя.И на тях самите им е ясно, че и рай да стане пак няма да се върнат.Много дори вече не знаят български и не се самоопределят като българи, особено тези в Турция.Да не говорим за разни селяндури, които след една година като миячи в коя да е страна, се правят че са забравили българския, като дори и местния език не са научили.Защо един германец не си напусна разрушената след войната държава, а си остана там да възстановява руините и сам си я възстанови?Ние веднага избрахме най-лесния път и оставихме тука баламите и мошениците.Много е лесно да искаш да се върнеш в България, когато тя се оправи, но ако може друг да я оправи, а ти да му даваш акъл как да живее.Тази няма да стане,брат!В България има достатъчно образовани,културни и начетени млади хора, за да идват разни миячи,чистачи и какви ли не да им дават акъл как да живеят и как да гласуват, защото видите ли те живеели в културна държава в чужбина.Абе, я си ..........!Нали се помним кой какъв беше тука, преди да отиде там!Това че си в Америка или в Германия не те прави по умен или по-българин от тези дето сме тука.Стойте си там и ако искате, а и ако ви допускат гласувайте там.Ние сме тук и явно обичаме България повече от вас и тя разчита повече на нас отколкото на вас. Колкото и гадно да звучи е точно така.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.