Не, няма да се ваксинирам

31 Декември, 2020
0 коментара

            Доц. Атанас Мангъров пред бтв:

Не, няма да се ваксинирам. С премиера си говорим от време на време и то в съвсем прав текст. Той ми се обади след изявлението, което направи и ще повторя същото, което му казах преди Коледа. Няма да се ваксинирам по две причини – имам антитела и тази ваксина за мен не е достатъчно изпитана.

Ваксината крие много рискове, защото не е минало достатъчно време от кличинчите проучвания, започнали на 29 април.

Както не можеш да станеш детски лекар или хирург за 2 месеца като изкараш десетина колоквиума, така не можеш да създадеш една ваксина за 6-7 месеца.

Аз съм за ваксините. Ваксинирал съм няколкостотин души. Но трябва да имаш основание, за да правиш нещо такова. В случая виждате, че въпреки всички разкази на експерти, подписваш информирано съгласие и носиш отговорността. Ваксинирал съм мъже с ваксина за рак на шийката на матката. Всички, които не го правят, не са стигнали до 33-та страница на учебника. Това е вирус, който засяга както жени, така и мъже. Когато идват при мен мъже за тази ваксина, те не подписват информирано съгласие.

Другите специалисти не го казват от медицинската гледна точка, представете си какво би станало, ако до момента казват, че са ваксинирани около 3 милиона души с тази ваксина. Ако се получат 0.0 части от процента автоимунни заболявания, които ще се получат не след 2-3 месеца, а след 4-5 години. Много хора ходят на екскурзии в Чернобил и нищо не им става, но не ви съветвам, защото може след време да получите рак на еди какво си.

За да се спре епидемията, трябва да се достигне колективен имунитет. Единият начин, който го играем в момента, човек се заразява, образува си антитела, и не се разболява повече. Вторият начин е като се направи ваксина, само че тази ваксина е нова и има много рискове, които няма как да се установят за три – четири месеца.

Съветвам всички хора от рисковата група да се ваксинират, защото пред тях стоят две възможности – да се разболеят с всички произтичащи рискове, или да поемат риска от ваксината.

                       Afera.bg                      https://afera.bg/ 

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.