Нека първо да започна с благопожелания за празниците!

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте,

Нека първо да започна с благопожелания за празниците!

Изпращам Ви този сигнал убеден, че през свободна медия казуса ще добие популярност, като така ще бъде разрешен и никога повече няма да нанася тези вреди в това толкова болно, пандемично време.

Гледах за репортажите Ви в една телевизия, като това ме накара да мисля, че представляваната от Вас медия не е безлична кутия за приемо-предаване на безлична информация.

Тема: Ковид 19 мерки (заповеди, разпоредби ) и тяхното масово погазване

Конкретни случаи (следват още!):

На 23.12.2020 – в 01:54 местно време е излетял чартърен полет номер TJJ701 на авиокомпания Gulliv Air от летище София до летище Мале – Малдиви, където е кацнал в 12:47 местно време. Информацията е видима и налична в обществено достъпните за всички интернет платформи за проследяване на полетите (flightaware, flightradar24,flighttrace и тн.).

Обратен полет 28.12 – TJJ702. Отново полет TJJ701 за Мале с още туристи на 28.12.2020 – TJJ701.

Причината за полетите е организирано туристическо пътуване – туристически пакет, включващ екскурзионна почивка на Малдивите. Същото е абсолютно забранено, съобразно заповедта на Министъра на здравеопазването (РД – 01 – 677) от 25.11.2020 г.  точка 14, където изрично е описано „преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и чужбина“, а да не говорим и за моралните съображения в тази ужасна пандемия.

Поради опасенията ми, някой наглец да не ни направи на глупаци, ще уточня следното: закон за туризма (имплементирана евро-директива в него) ясно дефинира термина „туристическо пътуване“ – „туристически пакет“, а именно: предплатени минимум две услуги от туриста към търговеца  (превоз, изхранване, настаняване), като в описаните по-горе случаи имаме най-малко две – превоз и настаняване.

Това е причината, поради която ви сигнализирам. Смятам за абсурдна наглост,  беззаконие и нехуманност да изпратиш хора (при това не един и двама) в това време на почивка, където и да е, особено пък на такова разстояние.

Относно броя на пасажерите на борда, предполагам лесно може да бъде установен чрез изискване на пътнически лист от летище София. Още по страшното е, че в сайтовете на организаторите на описаното, както и  други такива предлагащи пътуването, нямат свян да бъде потвърдена информацията както за организацията, така и за изплнението на тази забранена туристическа почивка, че даже и да промотират последващите полети – отново в забранено за целта време и дата. Следващият е през м. януари 2021г.

Ако се вземе предвид описанието на туристическото пътуване в сайтовете на компаниите, които най-безцеремонно го предлагат, продават и популяризират от дълго време в интернет пространството, то при по-малко от 150 човека полета няма да се осъществи. Цитирам тяхното условие.

Е….излетяха. Представяте ли си? 150 човека – като минимум. = минимум 150 човека на борда x 2,3 полета…Същите, завърнали се, са потенциална опасност за мен, за Вас, за нашите близки. Абсурдно е!! Трябва да бъде спряно. Просто не е за вярване. Не ми се мисли дали е имало, има и/или ще има и други такива организирани пътувания в този забранен за целта период.

Информацията е достъпна както в рекламите, така и в страниците на тези псевдо организатори: https://travelnews.bg/bg/news/16032113681425/dva-turoperatora-puskat-direktni-chartari-do-maldivite

Предлагането и рекламата на описаната почивка диркетно от сайтове на компании не Ви копирам – просто не е един и двама. Не, въобще не ме стрескат тази банда наглеци, които подлагат здравето ни на опасност. Дано и Вие – медиите направите публична тази информация. Трябва да се спре!

Не мога да повярвам, че за 3-5 ма човека в ресторант, или някой без маска, РЗИ, Министерства, телевизии, кой ли не, правят чудо на чудесата от това, а за 3 x 200-300 човека за 10-15 дни – никой не реагира. Та как? Нали летището е държавна граница, нали едно излитане, една организирана почивка, се администрира от поне 3 държавни органа, нали  тези почивки се предлагат масово в дигиталното пространство, за да бъдат продадени…?

Ще направя каквото мога и сам, но съм убеден че през гласността, разследването, което Вие може да му дадете, ефекта ще е много по-голям.

Изпращам Ви този сигнал през чужд IP адрес, през този имейл, не защото ме е страх от банда наглеци, не защото не съм отвратен от случая, а просто защото имам общо с тоя сектор, макар и след това допуснато безумие да съм сигурен в едно – още малко ще е така.

Вече уведомявам колегите, че аз просто нямам място в нищо, макар и само с думата ‘туризъм’ свързващо ме с такива безхаберници.

Отделно е важен за мен и факта, че официализирането на сигнала, читави хора на които държа, лесно ще бъдат отъждествени с мен и могат да загубят работата си, а хора, читави, макар и не много в този сектор има!

Дали аз съм много морален, да ми прави впечатление  и да скачам срещу това? Нее, не мисля да съм! Аз просто съм мъничко морален, а в този случай, това е напълно достатъчно!

               covidsignal                               https://afera.bg/

Предишна статия

“Когато човек умира, само изменя мястото си, без да е изчезнал.”

Следваща статия

Не, няма да се ваксинирам

Други интересни