ХИСАРЯ – КАТО ГАЗОВ КОТЛОН! Избори за местна власт!

14 Октомври, 2015
21 коментара

                      ХИСАРЯ – КАТО ГАЗОВ КОТЛОН

                                                 ИРИНА КИРИЛОВА

   

Image title Колкото повече наближават изборите за местна власт на 25 октомври  2015 година, толкова повече Хисаря заприличва на един огромен газов котлон. Иска се само някой да щракне клечка кибрит и въздухът в града ще пламне. 

И това ще стане, защото участващите в изборите партии и коалиции се мразят. Едни – до смърт, други – на живот и смърт.

     До градинката на гарата, в старата аптека се намира предизборният щаб на Националния фронт за спасение на България. На около  двеста метра, само че от другата страна на градинката, срещу автогарата се е разположил предизборният щаб на ГЕРБ. Никой не пресича тази градинка, за да види какво правят колегите. Защото главната цел на Националния фронт за спасение на България е да не останат на власт сегашните управляващи.

Паднат ли те, пада и обкръжението им, заради което са вземани грешни решения на Общинския съвет, от които те са се облагодетелствали лично. Ако не спечили, дори и обкръжението  да влезе, няма да има мнозинство.

Остава пак да направят някоя измислена коалиция, за да продължат да вземат грешни решения в тяхна полза.

    С кого беше кръгът на управляващите в миналия мандат? С БСП.  Направено беше така, че хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло. И въпреки протестите на съветниците от Партия на зелените и Патриотичен съюз „Защита”, решенията си минаваха, коалицийката се подсмихваше и животът вървеше като песен.

     Гледа ли сега ГЕРБ към БСП? Може би се плаши от анкетата в хисарския сайт, която показва, че БСП е на първо място, а второто се заема от Националния фронт за спасение на България. Анкетите не винаги са верни, но слуховете понякога излизат верни.

    В началото, когато не беше започнала предизборната кампания, аз написах, че един кандидат за кмет не тича само в своята пътека. Слухът, който се носи из града, гласи, че ако претендентите останат на власт, този кандидат  ще е новият секретар на община Хисаря. Говори се, че една дама от БСП ще е заместник - кмет. Какво излиза тогава?

Че ролите са разпределени  преди да са известни резултатите.

А това пък значи, че щабовете  знаят какви ще бъдат резултатите.

А това пък значи, че тук роля ще играят не програми и платформи,  а едно друго нещо, което ние употребяваме всеки ден.

     Но нека продължим към  предизборните щабове на още две партии.

В сладкараницата на ресторант „Орфей”, на улица „Христо Ботев” – 20  се е настанила П.П. Партия на зелените. По цял ден те си вършат ръботата с една цел – да дойдат на власт. И още по - важната – стратегическа цел е, кандидатката им да отиде на втори тур.

     Срещу ресторант „Орфей” , отсреща до магазина, който е в блока, се намера предизборният щаб на БСП. Пак градинка дели двата щаба, но никой не пресича улицата, за да види как се прави предизборна агитация от колегите.

Омразата се е настанила на ул. „Христо Ботев” и пречи за нормални разговори. БСП винаги са мразели тези, които са били в БКП , после са я напуснали и са взели ново решение за себе си. Ако попитате само двамата най - предани на тази партия мъже, те ще потвърдят това.

     Как изглежда стратегията на БСП?  Те искат техния кандидат да седне на кметския стол. По въпроса за заместник - кмет и секретар - тишина. Защото не знаят кой ще отиде на втори тур. Ами ако са Ганева и Дойкова? Кого ще подкрепи БСП? Труден въпрос.

Ако подкрепят Дойкова, тяхната дама няма да стане заместник – кмет. Ако са към Ганева, значи всичко ще си върви по старому, както в миналия мандат.

    Колкото повече наближават изборите, толкова повече се увеличава газта в газовия котлин. Ще гръмне някой ден и ще стане страшно.

Защото такава омраза, каквато сега има в Хисаря, не е имало при никои други избори. Едни партии вървят уверено напред с песни и танци, други разчитат на младите кандидат - съветници, трети обикалят къщите, а избирателите  гледат отстрани. 

Въпросът е на къде гледат? Към Националния фронт за спасение на България, чийто кандидат  бе отстранен от пътя към властта, защото го нямало в компютъра на ГРАО. А как тогава има лична карта? От къде се взеха данните, за да му бъде издадена?  Партията  остана само с кандидати за общински съветници.

Може би гледат към столетната партия с млади амбиции, към тези, които знаят най - много как се управлява, към другите, които с младежки ентусиазъм тичат по селата, към управлявалите вече и... да не ги изреждам всичките.

Всяка партия, тръгнала към превземането на кметския стол, има свои тайни мисли. Знае си ги само тя. Останалите сме наблюдатели. Само дано газта не гръмне до 25 октомври, та някои да изгорят в нея.

 Image title


                                     

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от Ivan
15 Октомври, 2015 | 10:27
Напиши отговор
Оценка: -17  +4
Чудесна статия! Много добре отразява микроклимата в общината...
Анонимен
#2 от Интриги и борба за кокал
15 Октомври, 2015 | 15:17
Напиши отговор
Оценка: -19  +10
Всичко е до болка познато! БСП пак работи за ГЕРБ, дамата е Рахова, която от опозиция на П. Бойновски се превърна в подкрепяща и загуби част от авторитета си.Другият слух праща Митко Кацарски за зам.кмет, което е малко вероятно.Трети слух праща Иван Иванов като секретар.Друг слух връща Петьо Петров като секретар, но не се отчита,бройката на евентуалните съветници на Иванов. Само дето никой не отчита, че с появата на Пенка Дойкова евентуалните участници в балотажа вече не могат да се предвидят с изключение на Пенка Ганева.Всеки тайно се надява да вкара съветници и те да са толкова на брой, че да се направи коалиция без БСП,СДС и ГЕРБ-досегашните управляващи.Със сигурност Зелените,Промяна и Иванов ще имат представители в бъдещия ОбС, въпроса е колко ще бъдат.Ако влезе и НФСБ тогава нещата ще си дойдат на мястото.Със сигурност, който бъде избран за кмет ще трябва да събира мнозинство от непримирими противници.Ще бъде трудно за кмета, но добре за общината,защото трудните решения винаги са най-добри.Иначе омраза няма.Истината е в непоносимостта на Бойновски към Макавеев и Пирянков,в чиято сянка беше натикан в миналото.Това е основата и на странно съставената коалиция.Най-жалко е че всички разпределят постове,като ни въвличат в интриги без да им пука за нас и бъдещето ни.
Анонимен
#3 от петкан
16 Октомври, 2015 | 09:19
Напиши отговор
Оценка: -12  +2
А май забравихте хората на Чавов. Те също имат потенциал да вкарат 1-2. Не подценявайте никой. Общо взето според мен ще бъде много шарен парламент.
Анонимен
#4 от ала бала
16 Октомври, 2015 | 11:20
Напиши отговор
Оценка: +3
Да като се замисли човек при даскал Чавов има само нови хора. Но битката е голяма и няма да успеят нямат парички като друга партия............................
Анонимен
#5 от Местния шериф
16 Октомври, 2015 | 16:12
Напиши отговор
Оценка: -2  
Господин господинов с 3 броя ще се смее последен
Анонимен
#6 от Всичко е ясно
16 Октомври, 2015 | 20:04
Напиши отговор
Оценка: -3  +21
За пореден път сайта показва пристрастието си. Само Светата троица Макавеев, Пирянков и Дойкова са "хубавите", а всички останали "лошите". От такива поръчкови статии аман.
Анонимен
#7 от не всичко е ясно
19 Октомври, 2015 | 21:49
Напиши отговор
Оценка: -3  +15
Вълко и Пирянков до вчера не можеха да се гледат, а вече са под един юрган.И защо, заради властта и кокала.Какво толкова ново имат да ни показват две пенсионирани местни величия, освен това как мерака за власт може да свърже отново двамата непримирими старци. В най-тежките времена за всички, единия напусна кметския пост и отиде в Гърция, а другия заряза партията - майка БКП и се качи на кораба, без да се сбогува с другарите си.Просто изчезна.Сега пак ни проповядват морал. Дойкова, нищо хубаво не те очаква.Трябва ли да им вярваме, едва ли!
Анонимен
#8 от Димитров
26 Октомври, 2015 | 15:16
Напиши отговор
Оценка: -1  +6
Не разбирам...докога ще вадим скелетите на сгарите комунистически муцуни от гардеробите бе хора.Напират,напират,притисщат и чак те дадушават с присъствие.Докога ще се натрапват другарите Пирянкон,Макавеев,Дойково и още знайти и незнайни"най-моралти хора".Г-жа Дойкова не е никак ярка фигура,не я определям кото харизматична и дажу ми е някащ скучна в това политическо пространство.Кой я агитира тази жена идоцщо са се кандисатира за кмет остава дълбока тайна за вси.Тя е поредният представител на един модел на управление,наречен "див комунизъм",който пак се опитват да ни татпапят и да ни обясняват светлото бъдеще.Питам аз какъв е личният принос на госпожа Дойкова за градаТя от тъмното комунистическо митало исща каго ярка,чикта звезда да засвеги на хоридонта.Камо дето хич не е ярка.Младият кандидат на БСП не я пребори .Някак се не ми се вписва г-жа Дойкова за кмет.Изглежда ми възрастна и доста изморена.Не ме грабва нейното излъчване.Стои ми някак си изкуствена;пълен сухар.Тя е солов играч.Какъв екип предлага?Застаряващи партийни чичета.Еее хайде стига вече с тоз комунистически устрем за власт.Спрете се и си приберете старите скелети в гардеробите.
Анонимен
#9 от Бай Мечо
26 Октомври, 2015 | 15:29
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Димитров,много правописни грешки бе,но си прав,че на таз жена Пенчето Дойкова и липсва харизма и е дървена.
Анонимен
#10 от До Димитров
27 Октомври, 2015 | 11:13
Напиши отговор
Оценка: +7
Младият кандидат на БСП не я пребори, защото не можеш да се бориш с пачките, които те извадиха, за да плащат. В деня на изборите ги видяхме всички какво правят, ама няма държава. Направо съм отвратен - няма да ходя да гласувам, защото няма за кого.
Анонимен
#11 от Димитров
27 Октомври, 2015 | 15:34
Напиши отговор
Оценка: -2  +4
Кой взе пачките?Кой уби желанието ви да гласувате.Само сега избирателиту от новото подмладено БСП в града да не подкрепят старага муцуна на БКП-другарката Дойкова,нали са с ново мислене,уж.Аз гласувах за един представителен мъж,но при избор между две жени,предпочитам русата дама,някак ми е по симпатична от двете.Другата е като изморена от напрегнати години у ТКЗС-то.А пък и на Ганева й отива тъмно синьото.Постна е другарщага Дойкова.Да вземе да се оттегли в заслужена пачивка.Аман от ДС.
Анонимен
#12 от Fred
27 Октомври, 2015 | 15:39
Напиши отговор
Оценка: -2  +4
Doikova ne miaza hi4.Dartolina e.Ne e za kmet.Da prodava krushi na pazara e ok.
Анонимен
#13 от Инжинер
27 Октомври, 2015 | 15:52
Напиши отговор
Оценка: -2  +6
Ей,зиленити инжинери откъде я изкопахте таз Дойкова бе алооо нямате акъл.Абе вие съвсем се объркахте бе хищници такива.
Анонимен
#14 от До инжинер
27 Октомври, 2015 | 16:03
Напиши отговор
Оценка: -2  +6
Ами откъде от комунестическото блато.Да се беше оттеглила и да даде път на младите в БСП.Ама и тя се напряга .Мушнала е ръцете в джоба пред Орфея и си стиска сама палци.А около нея на стари одеколони мирише,събрали прах във времето:)
Анонимен
#15 от До горните писачи - литературоведи
27 Октомври, 2015 | 17:58
Напиши отговор
Оценка: -5  +4
Пенка Ганева от кое комунистическо блато произхожда. Навремето тя отиде да учи от т.н. РАБ.ФАГ - това е работнически факултет ( за тези, които не знаят).А знаете ли колко години учи визше. Ако не беше БКП да я изпрати да учи, сега можеше и круши да продава. Дойкова влезе с конкурс и стана добър професионалист. Какво като не е първа красавица. Това ли е на-важно за един кмет. Вие като си имахте красива блондинка какво спечели града - нищо. Освен това не е нито красива, нито блондинка, да не говорим за сивото съдържание, а е и по-дърта от Дойкова. Вие, господа, преди да се изхвърлите с някой глупав коментар, първо проверете фактите правописа! Пълна скръб! f2c
Анонимен
#16 от Do g-n dimitrow
27 Октомври, 2015 | 18:07
Напиши отговор
Оценка: -4  +3
Господине, на какъв език сте си написали коментара. Нищо не ви се разбира. Направо сте жалък и смешен. Освен това пишете откровени лъжи и пълни глупости. Липсва ви даже начално образование.Пожелавам успех на Дойкова!
Анонимен
#17 от Пак Димитров
27 Октомври, 2015 | 22:43
Напиши отговор
Оценка: -2  +5
С грешки без грешки и аз гласувам. Тъй,че имам въпросителна .Въпросче към кандатката за кмет другарката Дойкова. Вие другарко Дойкова защо сакате на кметския стол да седнете? Вие чии интереси ще защитавате ,на кои партийни другари мили очи ще правите и за кои партийни другари пита ще омесите кога вземете властта. Пиша си както ми идва отвътре. И вие сте смешни ивие пишете откровени лъжи. Начално образование имам другарко на другарката Дойкова. ха наздраве за успеха на вашата другарка,дето знае как да рита по кокалчетата.
Анонимен
#18 от До Димитров
27 Октомври, 2015 | 23:02
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
Как кои интереси? Ти не знаеш ли? Не четеш ли предизборните платформи. На старите корпуративни играчи от разни съмнителни нови партии,изпъплили в общината пред последните години. Тя е фигурант. Не познаваме все още личностният й ресурс,само разбрахме ,че печели конкурси. Само ,че на фона на по-млади хора стои каго глас от друго пространство, от едни отдавна отминали времена. Просто други личности са нужни, не толкова обременени от комунистическото минало. Ние искаме всякак да го забравим, а персонажи като госпожа Дойкова само ни напомнят,че са на всеки километър и така няма край. Не е точният човек,елементарно е да го разбере всеки,който поне малко се интересува от история. Комунист= пиявица. Тя не изигра ли вече ролята си? Около нея колко гладни кучета лаят питам, колко обещания ще потърсят, защото са платили и колко още щети ще нанесат на обикновените граждани с наглите си амбиции за власт. Колко години тая власт? Жаждата не пресъхва, както и мераците на съмнителни около госпожа Дойкова с политическото си минало хора да владеяяяяяяттттттт.
Анонимен
#19 от До горните писачи - литературоведи
28 Октомври, 2015 | 12:24
Напиши отговор
Оценка: +1
Проверете си правиписа!!!! и не скърбете толкова по отминали времена. Не се пише "визше" . Правилната дума е висше!!!
Анонимен
#20 от независим
28 Октомври, 2015 | 12:33
Напиши отговор
Оценка: +2
Димитров, що се хабиш да пишеш като комунистите са не човек а желязо и са като скачени съдове. Така се съединиха братята с червена невидима нишка,че е трудно да навлезнеш в планът им за спасение на града. Как ще го спасяват тия хора този малък град, а те с такива огромни амбиции. Разберете не идват така пари от Европейския съюз, те и там хората си имат симпатии и не харесват червените партии у нас. Направо се чудя откъде толкова хора гласуваха за червените партии.Вярно е,че града ни е малък ,но не може да сме толкова тесногръди и еснафи и да не виждаме промененият ни град през последните години.
Анонимен
#21 от Кирилов
29 Октомври, 2015 | 10:54
Напиши отговор
Оценка: -2  +2
Като говорим за комунисти, да вземем да си припомним, че най-верния следовник на инж. Ганева е г-н Николай Марковски - партиен секретар на Цеха за автосвещи. Той една вечер си легнал комунист, но сутринта се събудил като седесар.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.