Генерал Конашенков искрено учуден от приказките на министър Ненчев за руските самолети!

25 Юли, 2016
0 коментара

Говорителят на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков опроверга думите на министъра на отбраната на България за нарушаването на въздушното пространство на НАТО от руски самолети. 

Той изрази официалната позиция на Москва по възникналия казус.С нескрито учудване узнахме за изказването на българския министър на отбраната Николай Ненчев по местна телевизия, че има някакъв ръст на нарушенията през миналия месец на „българската зона за отговорност от въздушното пространство на НАТО” от руски военни самолети с изключени транспондери, се казва в коментара на говорителя на МО на Русия, цитиран от РИА Новости и RT.

„Преди всичко желаем, и не само ние, пояснения от господин министъра колко далеч от въздушните граници на България, се простират границите на въображаемата от него „зона за отговорност на въздушното пространство на НАТО”, пита Конашенков.

Той подчертава, че самолетите от руските ВКС действително в планов режим редовно осъществяват полети над акваторията на Черно море. Маршрутите на полетите са в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води. Освен това всички полети през юни са се осъществявали само с включени транспондери.

Ние проверихме и твърденията на г-н Ненчев за някакви поискани от Москва обяснения за нарушаването на правилата на полетите от руски самолети. 

До ден днешен обаче не е постъпвало никакво обръщение по наш адрес от страна на министъра на отбраната на България. Затова би било добре преди да огласява в ефир за някакви предприемани от българското военно ведомство „превантивни мерки”, г-н министърът първо да провери докладите на подчинените си за реалното положение на нещата, препоръчва генерал Конашенков. 

                                                                                     http://www.blitz.bg/news/article/431391

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.