За цяла Хасковска област пожарите през следващите три дни са потенциална опасност!

Автор: Няма коментари Сподели:

БГНЕС 

За цяла Хасковска област пожарите през следващите три дни са потенциална опасност. Заради високите температури и наличието на вятър, от НИМХ на БАН обявиха „червен код“ за региона за 25, 26 и 27 юли за опасност от пожари, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. 

Заради това заместник-областният управител, който е ексначалник на пожарната служба в Свиленград – Валентин Ангелов, е разпратил предупреждение до кметовете на общините в областта, съобщиха от Областната администрация. 

Писма за червения код, свързан с опасността от пожари са разпратени и до държавните горски стопанства, до директора на областна дирекция МВР Хасково, до директора РД ПБЗН – Хасково, до EVN България електроразпределение АД – Пловдив, до ЕСД ЕАД – МЕР – Хасково. 

По данни на Областната служба за последния месец на територията на региона са станали 98 пожара. Огънят е унищожил 206 дка посеви от пшеница, 124 кв. м покривни конструкции, 30 дка гори, 200 дка лесонепригодни площи, 10 620 бали слама. 

Само за последните два дни пък в региона са станали 22 пожара. По данни на регионалната дирекция пожарна безопасност, са горели предимно сухи треви и храсти. 

При един от случаите на лумнал огън през уикенда – в неделя, на 24 юли, именно небрежност при боравене с открит огън във фургон в с. Камилски дол, е причина за избухването на пламъците. 

Заради опасността от пожари през най-топлите дни на годината, които според статистиката възникват най-често заради неправилно боравене с огън на открито, със заповед до средата на ноември са въведени строги противопожарни мерки за горските масиви, пасищата и земеделските земи. 

БГНЕС

Прочети още на:

http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4447089/

Предишна статия

Снимките показват пътя на хляба…

Следваща статия

Генерал Конашенков искрено учуден от приказките на министър Ненчев за руските самолети!

Други интересни