Десетки улици и булеварди в Пловдив са плавателни!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                                 http://vbox7.com/play:16432330e9&start=7

Огромно дърво рухна и премаза пет коли на ул. “Димитър Талев” в квартал “Кючук Париж” на Пловдив по време на разразилата се в петък след обяд буря, придружена с градушка, пороен дъжд и гръмотевици.

Пораженията от природната стихия са огромни, но добрата новина е, че всичко се размина без човешки жертви, а само със сериозни материални щети. 

За по-малко от час на дежурния телефон на Пожарната са получени над 80 сигнала за наводнени къщи, мазета, училища, болници начело с детската клиника на УМБАЛ “Свети Георги” и Дома за деца, лишени от родителски грижи “Княгиня Мария Луиза”.

 Наводнени са почти всички подлези в центъра на града, а най-сериозно е положението с този на Централна жп гара, където от тоалетните бълва вода като исландски гейзер, и до Централна поща на ул. “Гладстон”.

Десетки улици и булеварди под тепетата са плавателни, като сред тях е новооткритата основно ремонтирана отсечка от бул. “Васил Априлов”. Дъждоприемните шахти не успяват да поемат огромните количества вода, която вече покри и тротоарите в центъра на града.

Час след края на работния им ден на пожар бяха евакуирани и 440 чистачки ръчен труд, които бяха извозени с микробуси от ромския квартал “Столипиново” до обичайните им работни места.

За отстраняване на щетите са мобилизирани и всички екипи на другото от двете най-големи общински предприятия – “Градини и паркове”. Там за броени минути са получени над 20 сигнала за паднали дървета и изпочупени големи клони.

                                                                                  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5648822

Николай Спасов

                 Времето на 16 юли: Дъжд и гръмотевици на запад, слънце около морето

Подлези и булеварди в централната част на Пловдив са наводнени след градушката с големината на орех, която удари града, съобщи за Дарик говорителят на Пожарната Цвятко Дешев. Бурята, която продължи повече от половин час, беше придружена със силен вятър и пороен дъжд.

Жълт код за петък: в Западна България за бури, в 12 области – за жеги

Наводнени са подлезите „Тримонциум”, на аптека „Марица” и „Гладстон”, както централни артерии в различни части на града.

Под вода е и Малката главна улица, както и приземния етаж на ВМИ на „Васил Априлов”.

Трудно проходими са улиците „Чернишевски” и „Славянска”.

Сигналите в Пожарната за щетите от градушката постъпват буквално през секунди.

                                             http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1592389

Предишна статия

Камион се вряза в тълпа от хора в Ница!

Следваща статия

Бойко Борисов в Бургас!

Други интересни