Ако ти не се занимаваш с политиката, тя започва да се занимава с теб

Автор: Няма коментари Сподели:

За да има свободна българска държава и всички живеещи в нея да знаят, че са защитени и имат равни права.

За предстоящите парламентарни и европейски избори се взе решение партия „Величие“ да участва активно и да направи всичко възможно да помогне за връщането на България като самостоятелен държавен субект. За да може усилията да са максимално полезни, ще се търси решение, което да включва и други организации с намерение да свършат работа в полза на народа, а не да се борят за пари, власт и позиции. За първи път ще обърнем посоката на събиране на съмишленици, като ще се тръгне от работата, която трябва да се свърши, и кой се наема с отговорността да я доведе докрай, а не с делба на постове. За съжаление, през последните години някои се объркаха какво означава отговорни постове и започнаха да ги разглеждат като трамплин за сбъдване на лични цели, а не като отговорност пред хора, които са им доверили ресурси и човешки съдби.

Какво е лицето на политиката днес?

Подобно на САЩ и при нас политиката се е обърнала на едно голямо представление. Определени играчи са се научили на правилата му и формират общественото мнение по начин, който им е изгоден, като ефектът е постоянно изглупяване на народа, както и катастрофален упадък на човечеството. Съвсем наскоро Холивуд направи филм, който показва комично-тъжната действителност на днешния ден. Неговото име е „Не поглеждай нагоре“. Филмът ни показва къде се намираме в момента и че всеки труден момент може да сложи край на цялото човечество именно поради тази порочна система. Както казах по-горе, политиката се е превърнала в едно голямо представление на живо, където печелят по-атрактивните участници, а не тези, които могат да свършат работа. В съвременния социален инженеринг се залага много на публични личности, които се радват на голяма гледаемост и успяват да спечелят нужните гласове, за да могат хората зад тях да управляват. Мнозина се объркват кой действително има способността да ръководи и да завърши процеса и кой им е симпатичен на база емоцията, която им доставя. Най-фрапантният пример е Владимир Зеленски. Безспорно един талантлив актьор изиграва ролята на добрия президент, който успява да се справи с корупцията и бедността в своята страна. Сериалът се казва „Слуги на народа“ и добива широка популярност. През 2018 г. се регистрира партия „Слуги на народа“ и малко след това Владимир Зеленски печели президентските избори със 73%. Правилно четете – 73% одобрение на хората за един клоун, който е талантлив в професията си да забавлява, но няма никакви реални знания и умения, както кураж и проникновение, за да може да ръководи една държава в условията на тежка турбулентност. Всички виждаме, че тази катастрофална грешка доведе до милиони жертви и унищожаването на страната, която го избра за свой президент. Хората вземат решения и дават гласовете си подобно на гласуване в предаване на живо, а не осъзнават последствията, за които после ще плащат. За съжаление, това не е прецедент, а практика във всяка развита демокрация. Заемащите ръководни позиции са натрупали опит в това да се харесат на избирателя, а не в разбирането и управлението на реалната икономика и човешките отношения по добър за обществото начин. С наближаването на кампанията се започва едно юнашко търсене на популярни публични личности, които да заемат челни позиции в листите на партиите и по този начин да спечелят още места за своите кандидати. След изборите идва момент, в който трябва да се свърши работата, но за съжаление, няма с кого и това води до знаменитата фраза, че „няма мат’риал“.

Какво трябва да бъде лицето на политиката, която ще поведе България нагоре?

Това е много смислен въпрос и ако намерим неговия отговор, то ние ще знаем кого да избираме и наистина ще очакваме да се свърши работата. По време на Втората световна война нуждата да се строят по-бързо кораби е обърнала проектирането и изработването им. Тръгва се отзад напред, като първо се задава целта, какъв кораб точно са искали да изработят, и тогава са проектирали кораба. Днес е нужно да направим точно това – да тръгнем от това какви искаме да са нашите политици и тогава да започнем да търсим подходящите.

За да има свободна българска държава и всички живеещи в нея да знаят, че са защитени и имат равни права. Да има ръководители, които знаят и могат да водят народа към едно по-добро бъдеще за всички. Да сме сигурни, че нещата, които прави държавата, развиват нейните граждани. Забележете, че за да се случи всичко това, трябва да тръгнем от хора, които имат знания, доказани умения, визионерство, сила и твърдост да устояват на трудностите по пътя. Това трябва да са силни хора, които да са избрали да водят останалите, а не комплексари, които имат нужда от властта, за да могат да мачкат и подчиняват другите, за да компенсират собствените си липси. Ясно е, че хората трябва да са силни, защото само силният може да избере да бъде благороден. Той не се нуждае да доказва себе си пред другите, защото знае своето предимство, но той има нужда да се погрижи и за собствения си вид, защото само там намира щастие. Такива хора не се интересуват от постове, защото където и да отидат, те са център на внимание. За тях най-важното нещо е да могат да свършат работата, затова приемат постове само и единствено ако е по силите им да изпълнят поетия ангажимент.

Ако написаното по-горе го пренесем към ситуацията в България, тези хора биха имали силата да ръководят държавата самостоятелно, а не да се подчиняват на чуждестранни институции с оправданието, че нищо не зависи от тях. Защо някой се кандидатира за управляващ, ако казва, че нищо не зависи от него и трябва на 100% да изпълнява нарежданията на ръководството на чужди държави? Не става ли така поредният, който получава власт и привилегии, за да може да осребри продажбата на хората и земята на България? Не е ли човек, който ламти за власт, а не такъв, който да решава проблеми? Именно това са хората, които управляват страната ни през последните 35 години и поради тази причина партия „Величие“ взе решение да мине по един различен път. Желанието на нейното ръководство е да се кооперира с хора, които са готови да свършат работата, която има да се върши, а не да търсят постове и привилегии. Ще се тръгне отзад напред. Първо е важно да се уточни какви ангажименти могат да поемат и изпълнят, и после се търсят хора, които казват: „Виж, аз мога да свърша тази част от работата и се ангажирам с нея“. Така ще се съберат нужният брой българи, с които да може да се върви нагоре. Ключовото тук не е позицията, а работата, с която се ангажира човекът. Първите участници вече са известни и още няколко са в процес на изчисление какъв ангажимент от работата ще свършат. Така че очаквайте добри новини за бъдещите европейски и национални избори и ако е рекъл Бог, може да имаме участници в парламента на наша страна. Ако това се случи, няма да го има този мутренски натиск върху всеки, който реши да се опълчи на олигархията, защото всяко своеволие ще бъде осветлено в българския и европейския парламент. Комбинацията на свободните медии като „Красиво Ветрино“ и политическата подкрепа ще роди една по-свободна България. Очаквайте подробности в следващите броеве!

Избор: krasivovetrino.bg

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Как да забравим за очилата и да свалим диоптъра – бързо и лесно решение в три стъпки за 5 мин на ден!

Следваща статия

Здрави напук! | с Иван Тодоров

Други интересни

Вашият коментар