Учителя: “Разтърси ли се земята веднъж само както трябва, моментално ще престанат вoйните, моментално ще спрат избиванията на хората”

Автор: Няма коментари Сподели:

„Да, стават и ще стават земетресения, ще се разтърсва земята, докато всички хора разберат, че не те, а други я управляват. Разтърси ли се земята веднъж само както трябва, моментално ще престанат вoйните, моментално ще спрат избиванията на хората.

Земетресението не е само механичен процес. То е процес, от който се разтърсват умовете и сърцата на хората, за да се освободят от заблужденията си и всеки да заеме своето място. Докато трае земетресението, човек е готов да дели богатството си с брата си, готов е на всякакви жeртви. Щом земетресението спре, той започва да говори пак за частна собственост.

В света има само Един собственик, само една частна собственост. Умът, сърцето, волята, които са дадени на човека, не са негови. Те му са дадени като пособия, временно да си служи с тях. Един ден ще му се отнемат. Бог само изпитва, да види какво ще прави човек с тях. Когато види, че той разумно ги управлява, разумно се справя с тях, Той ще му даде и други неща отвън като награда за неговия разумен живот. Който не разбира това, той се стреми към охолен живот, иска да придобие много земя, да я завладее. Той не мисли, че утре може да умре.”

~ Учителя („Другата събота”, 26.05.1929 г.) ~

Източник: фб

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Тракторист откри имане от времето на император Каракала

Следваща статия

Знаете ли кой е композитор на „Тих бял Дунав се вълнува“?

Други интересни

Вашият коментар