„15-минутни“ затворнически градове и краят на частната собственост…

Автор: Няма коментари Сподели:

/Поглед.инфо/ Обикновено установявам, че всеки път, когато обществеността проучва конкретна програма, прокарвана от правителства и глобалисти, първата им реакция е възмущение, подобно на това, което би направил нарцисист, когато го хванат да прави нещо лошо. „Как смеете“ да поставите под съмнение намеренията им и да предположите, че може да са нечестни. Как смеете да предполагате, че не са любящи и щедри. Нашите „лидери“ винаги са искали най-доброто за нас, нали? Те просто искат животът ни да стане по-безопасен и по-удобен – това е, което наистина мотивира средностатистическия представител на елита, нали?

Очевидно историята ни казва нещо много различно и ме учудва, когато някой се опитва да твърди, че нещата днес са различни в сравнение с преди 100, 300 или 1000 години. Няма нищо ново под слънцето. Винаги ще има тирани, които се опитват да спечелят все повече и повече власт, и тези тирани винаги ще лъжат обществеността, твърдейки, че са добри хора с най-добрите ни интереси предвид.

Когато това не работи и гражданите остават скептични, тираните преминават в атака, обвинявайки обществеността в „теории на конспирацията“. Има за цел да осмеят и заглушат свободните мислители – не искате да изпъквате, нали? Защо рискувате да бъдете изолирани от обществото? Защо рискувате да станете повод за смях?

Тези тактики се основават на идеята, че корпоративните медии и държавните служители представляват мейнстрийма и следователно те представляват мнозинството, а мнозинството представлява реалността. Разбира се, нищо от това не е вярно. Само фактите имат значение. Софизмите са безсмислени. Разсъжденията са безсмислени. Целта трябва да е истината и ако това не е нечия цел, тогава той трябва да е разпространител на лъжи и не трябва да се приема на сериозно. Има само два начина, няма междинен път.

Признавам, че има някакво основание в обвинението в „теория на конспирацията“, защото когато естаблишмънтът го използва, това е сигурен знак, че сте твърде близо до целта и те започват да се изнервят. Те биха могли просто да се опитат да представят всички доказателства, които имат, че вашата позиция е погрешна, но всъщност не го правят. Вместо да обсъдят вашите аргументи и доказателства, те се опитват да подкопаят доверието ви като критик и да ваксинират обществото срещу вашите идеи, преди хората дори да имат шанс да ги чуят. Това е поведение на зложелатели, а не на добронамерени и грижовни лидери

Споменавам тази динамика, защото има един дневен ред над всички останали, който е агресивно подкрепян от медиите на естаблишмънта и всеки, който дори отдалеч го поставя под съмнение, автоматично бива набелязан като „теоретик на конспирацията“. Аз, разбира се, говоря и за дневния ред за изменението на климата.

Напълно развенчах идеята за предизвиканото от човека изменение на климата в предишни статии и няма да губя време за това тук. Вместо това искам да разгледам крайната цел на политиката за изменението на климата – крайното решение, което НЕ Е за спасяване на планетата, а за доминиране на населението.

Имената, използвани за „нулиране“ на изменението на климата, варират, но глобалистите и ООН често го наричат Програма до 2030 г. или Цели за устойчиво развитие. Тези програми имат прикритието на защита на околната среда, но ВСИЧКИ имат своите корени в икономиката. С други думи, всички усилия за борба с изменението на климата са насочени към унищожаване на промишлеността и търговията и установяване на правителствено-корпоративни партньорства за доминиране на производството. Изменението на климата е троянски кон за въвеждане на авторитаризъм.

Вярвам, че един от най-важните аспекти на Програмата до 2030 г. за глобалистите е нещо, наречено „15-минутен град“ – проект, който включва стотици кметове на градове от цяла САЩ, Европа и Азия, работещи в тясно сътрудничество с групи като Световния икономически форум. Всяко споменаване на тази идея в негативна светлина предизвиква изблик на гняв и подигравки в медиите, като че ли това не е реална тема, която заслужава да бъде дискутирана.

Заведението рисува интересна картина на 15-минутни градове – утопично бъдеще, в което всичко необходимо е само на няколко минути пеша, а личният транспорт е ненужен (или забранен). Можете дори да живеете в мегакомплекс, подобен на гигантския търговски център, в който работите. Бихте могли да прекарате месеци в една квадратна миля пространство, без изобщо да я напускате.

Няма грешка, че тази идея беше активно насърчавана по време на пандемичния локдаун. Обществеността беше обхваната от пропаганда на страх за вирус с 99,8% процент на оцеляване и този страх внезапно превърна в реалност немислимата преди това идея да си останем у дома. Медийни специалисти продължават да наричат връзката между блокирането заради коронавируса и блокирането на климата теория на конспирацията, но идеята е открито призната в официални документи на ООН и СИФ.

Някои хора твърдят, че повечето градове вече са се превърнали в “15-минутни градове”, където всичко, от което се нуждаят, е на пешеходно разстояние от домовете им. Тези хора не разбират какво всъщност е 15-минутен град. Както е отбелязано в многобройни проекти за институционални описания, това е не само за удобство или близост – става дума за промяна на всеки аспект от настоящата ни философия за живот. Не става въпрос за придобиване на удобство, а за правене на много жертви, за да успокоим въглеродните господари.

„15-минутен град“ е по-скоро като рецепта, съдържаща всяка една съставка от програмите за блокиране заради климата и коронавируса в рамките на една всеобхватна визия на Оруел. Той включва изземване на превозни средства, премахване на частния транспорт и пътища, наблюдение на използването на електроенергия от всеки човек в интелигентен град и изкуствен интелект, наблюдение на консумацията на храна и въглероден отпечатък, биометрично наблюдение в компактен и многостепенен градски пейзаж, концепцията за безкешово общество, култът към равенството и приобщаването, контролът на населението и т.н.

Това е кулминацията, финалът на играта – огромен затвор без решетки. Място, където сте обусловени да свикнете с изкуствени ограничения на личния живот, липса на граждански свободи, частна собственост, способност за работа или мобилност. Вие сте обвързани със земята, а земята принадлежи на правителството (или корпорацията). Ако искате историческо сравнение, най-близкото, което мога да намеря, е феодалната система на средновековна Европа.

В тези градове вие сте работна машина, нищо повече. Никога няма да ви бъде позволено да притежавате личната си собственост и следователно да притежавате собствения си труд. Всичко, което имате, ви е дадено от държавата и може да ви бъде отнето от държавата, ако я оспорите. Може да успеете временно да напуснете селото или общността, към която сте привързани, но това ще се промени, тъй като ограниченията върху движението на населението се увеличават в съответствие с изискванията на климатичната идеология.

Докато сте продуктивни и покорни, ще ви бъде дадено всичко необходимо, за да оцелеете, но никога да процъфтявате. В една технократска феодална система не бихте имали гаранция, че държавата ще има нужда от вашите услуги. Поне във феодална Европа на селяните се е гледало като на ценен ресурс поради ограниченото население. В свят, в който много хора се смятат за „излишно население“, можете лесно да бъдете заменени и да бъдете изгонени от града, за да умрете от глад.

През 2016 г. Световният икономически форум публикува документ, озаглавен „Добре дошли в 2030 г. Нямам нищо, нямам личен живот и животът никога не е бил по-добър“. Целта на статията беше да популяризира концепция, наречена „икономика на споделянето“, която за първи път беше публично представена пред пресата в Давос. Статията описва „хипотетично“ бъдеще, в което комунистическата система слага край на всяка частна собственост в името на спасяването на планетата от изменението на климата. Предимства? Е, както при всички комунистически системи, голямата лъжа е, че ще работите по-малко и повечето неща ще са безплатни. Ето как колективистичните идеали са били продавани на обществеността от поколения и НИКОГА не са работили, както твърди естаблишмънтът.

СИФ насърчава икономиката на споделянето от години, но когато стана мейнстрийм и беше широко критикувана като антиутопия, медиите отново включиха „теорията на конспирацията“ и атакуваха всеки, който разкри последиците.

Няколко платформи публикуваха статията през 2016 г., но много оттогава я премахнаха (например „Форбс“ изглежда премахна публикуваното си копие). Те се преструват, че дневният ред никога не е съществувал, вероятно защото статията съдържа някои изобличителни признания, включително алюзия към концепцията за „15-минутен град“. От статията:

Най-голямата ми грижа са всички хора, които не живеят в нашия град. Тези, които загубихме по пътя. Тези, които решиха, че всичко това е станало твърде много, цялата тази технология. Тези, които се чувстваха остарели и безполезни, след като роботи и изкуствен интелект поеха повечето от нашите работни места. Тези, които се разстроиха от политическата система и се разбунтуваха срещу нея. Те живеят различен живот извън града. Някои са сформирали малки общности, които се издържат сами. Други просто останаха в празни и изоставени къщи в малки села от XIX век.

От време на време се дразня от факта, че нямам истинско уединение. Не мога да отида никъде без регистрация. Знам, че някъде всичко, което правя, мисля и мечтая, се записва. Просто се надявам никой да не използва това срещу мен.”

С други думи, глобалистите си представят бъдеще, в което недоволните свободомислещи и хората, заменени от изкуствен интелект, са изгнаници, търсещи безсмислено съществуване в пустошта на стария свят. За да останете в лоното на новия свят, ще трябва да се откажете от всякаква свобода, дори от свободата на мисълта. Имайте предвид, че тази статия трябва да бъде „положителна“ промоция на икономиката на споделянето и градовете, свързани с концепцията за 15 минути, но този пасаж звучи по-скоро като заплаха.

Важно е да разберете, че тези компактни градове няма да бъдат проектирани за вашия комфорт. Те няма да бъдат проектирани така, че да можете да разполагате с всички удобства, които имате днес, на една ръка разстояние, докато сте „зелени“. Така се опитват да го продадат глобалистите, но това няма да стане. По-скоро тези градове ще бъдат проектирани да ви КОНТРОЛИРАТ по-добре, така че да можете да бъдете принудени да правите жертвите, които те казват, че са необходими за осигуряване на устойчивост.

Погрешно се наричат „децентрализирани общности“, докато всъщност са точно обратното – те са напълно централизирани, като клетка за хамстер, където вие сте домашният любимец. Основната философия зад тях е зависимостта. Ако живеете на място, специално построено, за да ви направи невъзможно да се грижите за себе си, тогава вие сте роб. Въпреки че, разбира се, дори робството може да изглежда благородно, ако хората са убедени, че техните вериги са необходими за доброто на планетата.

Превод: В. Сергеев

https://pogled.info/svetoven/globalistka-viziya-15-minutni-zatvornicheski-gradove-i-krayat-na-chastnata-sobstvenost.162782?fbc

Предишна статия

иРНК – Портал към нанотехнологичния контрол на човешките същества

Следваща статия

МАРИАНА ВЪЛКОВА – ФОЛКЛОР И ТРАДИЦИИ

Други интересни