Как обществото се БОРИ С АЛКОХОЛА – от древността до наши дни?

Автор: Няма коментари Сподели:

Световна история на ЗАБРАНАТА…

Как обществото се БОРИ С АЛКОХОЛА – от древността до наши дни?

През цялата история човекът е търсил възможности понякога, макар и за кратък период от време, да се освободи от бремето на рационалността. И не отне много време да се търси такъв метод. Много животни обичат да ядат ферментирали плодове. Те ги намират за сладки, алкохолните миризми и ферментиралата каша на презрелите плодове са изключително привлекателни.

Е, за хората алкохолът се оказа страхотен асансьор надолу по еволюционната стълба. Той забавя функционирането на невроните, променя активността на кръвообращението и изкривява информационните потоци от рецепторите към кората. Прави ни по-глупави, намалява критичността на възприятията ни, забавя реакцията ни и разрушава психологическите бариери. И колкото повече човек пие, толкова по-дълбоко се плъзга по тази стълба и е напълно способен да се напие до степен да се превърне в морска краставица.

Авто-превод

Отделно

Но дори и при минимални дози консумация, човек все още деградира. Тъпите вицове започват да изглеждат смешни. Човек доброволно се отпуска по всички начини, достъпни за физиологията, въпреки че смътно разбира, че утре ще бъде много недоволен от сегашното си поведение. Повечето закононарушения – насилие, убийства и всякакви други противообществени прояви – се извършват в нетрезво състояние.

В много семейства има „културни пиячи“, в някои е имало или има алкохолици и някой продължава този път – ставайки цивилизован или не толкова цивилизован пияч, но някой решава да прекъсне този кръг и да тръгне по друг път, той и неговите потомци да са свободни от зависимостите, в които са се намирали родителите им.

Но основният проблем при борбата с алкохола е, че е лесно, много лесно той да се добие буквално навсякъде. Ето как работи нашата планета, където можете да забравите кошница с ябълки под дъжда за няколко дни, а злите плодове вече започват да произвеждат незаконно алкохол.

https://bgprevedi.com/how-society-fights-alcohol-from-ancient-times-to-the-present-day-36758-2/

Предишна статия

Ломоносов – нещо, за което медиите никога няма да кажат! Шокираща алтернативна история!

Следваща статия

ТАКОВА МОЯ ВОЛЯ или ПОДСКАЗКИ ИЗ СКАЗОК

Други интересни