Учителя: “Търпението е първото стъпало, на което се стъпва, за да се дойде до Любовта”

Автор: Няма коментари Сподели:

„Важно качество на ученика е търпението. Най-първото нещо, което ще научите, е търпението. В сегашния век рядко ще срещнете търпение. Много малко хора го имат. Неволята навсякъде ще я срещнете. Търпеливият човек е съобразителен. През гдето минава, той не предизвиква никакво противоречие. Невидимият свят някой път ще ни тури на такова място, дето се учи търпение. Човек трябва да го учи. То е нещо съзнателно.

Вие ще дойдете в Школата на търпението. Ще ви дадат най-мъчните задачи. Не е лесна работа. Христос мина през Школата на търпението. Има силни души горе на Небето и като дойдат на земята са по-слаби. Търпението иде от съзнанието, че всяко нещо иде навреме. Онзи бoлният при Овчата порта 38 години е учил търпение (Йоан 5:5). Това е било Посвещение. Търпението е за силните хора.

Когато си женена за лош мъж, ще го търпиш заради Господа. Ако не го търпиш, нямаш Любов към Бога. Към добрия мъж да бъдеш добър е лесно. Когато ви се каже една горчива дума, вие се обиждате и се сърдите. Това показва, че сте слаби…

Търпението е първото стъпало, на което се стъпва, за да се дойде до Любовта.“

~ Учителя ~

Източник: Истина.бг

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Молитва-Благословия на УЧИТЕЛИТЕ

Следваща статия

At least 3 million Italians are descendants of the ancient Bulgarians

Други интересни