Най – голямата корупция в света!

Автор: Няма коментари Сподели:

Кевин Макарти излага доказателства в решението си да започне разследване за импийчмънт на Байдън

12.09.2023, Breitbart

Председателят на Камарата на представителите Кевин Макарти обяви, че Камарата започва разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън, цитирайки поне шест отделни обвинения, довели до решението.

Първо, той цитира констатациите на Надзорната комисия на Камарата на представителите, че Байдън „наистина е излъгал американския народ относно собствените си познания за чуждестранните бизнес-сделки на семейството си“.

„Очевидци са свидетелствали, че президентът се е присъединил към множество телефонни разговори и е имал множество взаимодействия, вечери, което е довело до коли и милиони долари към сина му и бизнес партньори на сина му“, каза той.

Vice President Joe Biden makes a phone call on a train at Union Station in Washington, Tuesday, Feb. 8, 2011, as he headed to an event in Philadelphia to tout plans to improve the nation's infrastructure. (AP Photo/Evan Vucci)

Според доказателствата, събрани от комисията, Байдън твърди, че никога не е говорил със семейството си за бизнес отношенията им, но го е правил поне 16 пъти.

Второ, Макарти също цитира банкови записи, които показват, че „почти 20 милиона долара плащания са били насочени към членовете и сътрудниците на семейството на Байдън чрез различни фиктивни компании“.

Надзорната комисия на Камарата на представителите обяви през август, че е открила банкови записи, които показват, че фирмите на Байдън са получили милиони от бизнес схеми в Румъния и Китай и че девет членове на семейството на Байдън са получили плащания от чуждестранните бизнес начинания на семейството, включително двама от внуците на Джо Байдън.

Трето, Макарти също каза, че Министерството на финансите има „повече от 150 транзакции, включващи семейство Байдън и други бизнес партньори, които са били маркирани като подозрителна дейност от банки в САЩ“.

През април 2022 г. CBS News съобщи, че банките в САЩ са маркирали над 150 подозрителни финансови транзакции от Хънтър и Джеймс Байдън, които включват банкови преводи на „големи“ суми пари.

[twitter]

Четвърто, Макарти цитира информатор на ФБР, който твърди, че президентът и синът му са получили подкупи от по 5 милиона долара.

Пето, Макарти цитира Байдън, използвайки „своя официален офис, за да координира с бизнес партньорите на Хънтър Байдън относно ролята на Хънтър в украинската енергийна компания Burisma“, като се позовава на скорошни разкрития от лаптопа на Хънтър Байдън, че тогавашният вицепрезидент Байдън е използвал лични или псевдонимни акаунти, за да изпраща правителствена информация на Хънтър.

Според редакционна статия на Wall Street Journal, „един имейл предупреди Хънтър за обаждането на вицепрезидента до тогавашния украински президент Петро Порошенко – по същото време Хънтър беше в борда на украинския газов гигант Burisma.“ Друг имейл показва, че Хънтър Байдън „използва служебния си имейл през 2014 г., за да пише до „robinware“ – акаунта на баща си, като моли зам. президента да му се обади, преди да вземе конкретно решение за назначаване на правителствен персонал. Джо отговори: ‘Относно Johnny ми се обади веднага, татко.’”

И накрая, Макарти каза – вероятно във връзка с начина, по който Министерството на правосъдието се занимава с неговото разследване на Хънтър Байдън, „Въпреки сериозните обвинения, изглежда, че на семейството на президента е било предложено специално отношение от собствената администрация на Байдън – отношение, което [те] иначе не биха получили, ако те не са свързани с президента.“

WASHINGTON, DC - MAY 16: U.S. President Joe Biden (L) and Attorney General Merrick Garland walk into the East Room for the Public Safety Officer Medals of Valor ceremony at the White House on May 16, 2022, in Washington, DC. The medals are given for “extraordinary valor above and beyond the call of duty.”

„Тези обвинения рисуват картина на култура на корупция“, каза Макарти. „Това са обвинения в злоупотреба с власт, възпрепятстване и корупция.“

Той заключи: „И те изискват допълнително разследване от Камарата на представителите. Ето защо днес нареждам на нашата комисия да започне официално разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън. Тази логична следваща стъпка ще даде на нашите комисии пълната власт да събират всички факти и отговори за американската общественост.

Разследването ще бъде ръководено от председателя на Надзорния съвет на Камарата на представителите Джеймс Комер (Кентъки), председателя на съдебната комисия Джим Джордан (Охайо) и председателя на комисията по пътищата и средствата Джейсън Смит (Мисури).

„Американският народ заслужава да знае, че държавните служби не са за продан и че федералното правителство не се използва за прикриване на действията на политически свързано семейство“, каза Макарти.

„Сега бих насърчил президента и неговия екип да сътрудничат изцяло на това разследване в интерес на прозрачността. Ние се ангажираме да получим отговорите за американската общественост, нищо повече, нищо по-малко. Ще отидем където и да ни отведат доказателствата.

https://bgprevedi.com/mccarthy-lays-out-evidence-decision-launch-biden-impeachment-inquiry-36042-2/

Предишна статия

Сергей Пугачов – за Путин, швейцарските банки, КГБ и олигарсите(Къде корупцията е неограничена, а престъпниците са уважавани от всички?)

Следваща статия

Какво се случва по света днес?

Други интересни