Цифровата валута на централната банка е финалът

Автор: Няма коментари Сподели:

Цифровата валута на централната банка (CBDC) ще сложи край на човешката свобода. Не се поддавайте на уверенията за предпазни мерки, обещанията за анонимност и защита на данните. Всички те са измами и отклонения, за да се прикрие злонамереното намерение зад глобалното внедряване на CBDC.

Цифровата валута на Централната банка е най-всеобхватният, широкообхватен, авторитарен механизъм за социален контрол, създаван някога. Неговата „оперативна съвместимост“ ще позволи CBDC, издадени от различни национални централни банки, да бъдат свързани в мрежа, за да образуват една централизирана глобална система за наблюдение и контрол на CBDC.

Ако й позволим да надделее, CBDC ще предаде глобалното управление на човечеството в ръцете на банкерите.

CBDC не прилича на всеки вид „пари“, с които сме запознати. Тя е програмируем и „интелигентни договори“ могат да бъдат записани в неговия код, за да контролират условията на транзакцията.

Политически решения и по-широки политически програми, ограничаващи живота ни по желание, могат да бъдат наложени с помощта на CBDC без необходимост от законодателство. Демократичната отчетност, която вече е фарсова концепция, ще стане буквално безсмислена.

CBDC ще даде възможност за наистина безпрецедентни нива на наблюдение, тъй като всяка транзакция, която правим, ще бъде наблюдавана и контролирана. Не само продуктите, стоките и услугите, които купуваме, дори транзакциите, които правим помежду си, ще бъдат наблюдавани от централните банкери на държавата с глобално управление. Събирането на данни ще се разшири, за да обхване всеки аспект от нашия живот.

Това ще позволи на централните плановици да проектират обществото точно както желаят банкерите. CBDC може и ще бъде свързан с нашите цифрови идентификатори и, чрез нашите CBDC „портфейли“, свързани с нашите индивидуални сметки за въглероден кредит и инжекционни сертификати. CBDC ще ограничи свободата ни да бродим и ще даде възможност на нашите програмисти да коригират поведението ни, ако се отклоним от определената ни Technate-функция.

Целта на CBDC е да установи тиранията на една диктатура. Ако позволим CBDC да се превърне в единственото ни средство за паричен обмен, то ще бъде използвано, за да ни пороби.

Не си правете илюзии: CBDC е краят.

КАКВО СА ПАРИТЕ?

Дефинирането на „пари“ не е трудно, въпреки че икономистите и банкерите обичат да създават впечатлението, че е така. Парите могат просто да се дефинират като:

Стока, приета с общо съгласие като средство за икономическа размяна. Това е средството, в което се изразяват цените и стойностите. То циркулира от човек на човек и от страна на държава, улеснявайки търговията, и е основната мярка за богатство.

Парите са „носител“ – хартиена банкнота, монета, чип за казино, самородно злато или цифров токен и т.н. – които ние се съгласяваме да използваме при обменни транзакции. Струва си каквато и да е стойността, която му приписваме, и това е договорената стойност, която ни позволява да го използваме, за да търгуваме един с друг. Ако неговата стойност е социално приета „с общо съгласие“, можем да го използваме, за да купуваме стоки и услуги в по-широката икономика.

Можем да използваме всичко, което пожелаем, като пари и сме напълно способни да управляваме парична система доброволно. Известният пример с американски затворници, използващи кутии от скумрия като пари, илюстрира както функционирането на парите, така и как могат да бъдат манипулирани от „властите“, ако те контролират издаването им.

Консервите със скумрия са малки и здрави и могат да служат като перфектни жетони за обмен (валута), които са лесни за носене и съхранение. Когато пушенето беше забранено в рамките на наказателната система на САЩ, затворниците предпочетоха валутата, цигарата беше незабавно извадена от обръщение. Тъй като имаше стабилно, контролирано снабдяване с консерви от скумрия, като на всеки затворник бяха разпределени максимум 14 на седмица, затворниците се съгласиха вместо това да използват консервираната риба като „средство за икономически обмен“.

Затворниците наричаха консервите с остатъчен срок на годност EMAK (ядлива скумрия), тъй като те имаха „присъща“ полезна стойност като храна. Рибата с изтекъл срок на годност не го правеше, но все още беше ценена единствено като средство за размяна. Затворниците създадоха обменен курс от 4 негодни за консумация MMAK (парична скумрия) към три EMAK.

Можете да купувате стоки и услуги в Inmate Run Market (IRM), които не са налични на Administration Run Market (ARM). Други групи затворници възприеха същата парична система, като по този начин позволиха на затворниците да съхраняват стойност под формата на MAK. Те биха могли да използват запазените си MAK в други затвори, ако бъдат преместени.

Затворниците биха приемали заплащане в MAK за готвене на пица, кърпене на дрехи, почистване на килии и т.н. Тези доставчици на услуги за затворници ефективно управляваха IRM бизнес. Затворниците доброволно са изградили функционираща икономика и парична система.

Техният основен проблем беше, че те разчитаха на орган на паричната политика – администрацията на затворите в САЩ – който издаваше тяхната валута (MAK). Това беше направено при постоянен темп на инфлация (14 кутии на затворник на седмица), което означава, че инфлационната девалвация на MAK първоначално беше постоянна и следователно стабилна.

Не е ясно дали е било умишлено, но затворническите власти в крайна сметка оставиха големи количества EMAK и MMAK в общите части, като по този начин увеличиха значително облекчаването на паричното предлагане. Това дестабилизира MAK, причинявайки хиперинфлация, която унищожи стойността му.

С пренасищането с налични MAK покупателната способност се срина. Бяха необходими огромни количества, за да се купи прическа, например, което направи IRM икономиката физически и икономически непрактична. Ако това беше само временно.

Перфектно използваеми „пари“

                                                                    … пауза, елате после …

Предишна статия

БЪЛГАРИЯ В ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!

Следваща статия

Новините днес 10 март 2023 година

Други интересни