Керванът си върви, кучетата си лаят, а народат – кучета го яли!

Автор: Няма коментари Сподели:

От глупав, по-глупав! На върха – Радев.

Другарят Радев продължава да бори престъпността с показни и шумни акции. Така може да излъже целия народ, но мен никога. За поредния полуграмотен министър няма да говорим, защото той няма особено значение. Като всички преди него!

Но, президент на държава да се прави на тутматик и да мисли, че ще му мине номера – веднага нулева толерантност към него. Свободата, Санчо, е на върха на моето копие! Някои бързо забравят.

Кой, бе, другарю Радев? И къде си чул някъде из Европата където ходиш на воаяжи, някой да бори престъпността с биене на тъпани? Такава борба може да измисли само някой провинциален тъпан. Сещаш ли си за някого, а?

Ще борите организираната и битова престъпност с една акция!? Вие другарю Радев да нямате температура или сте болен от простотия като оня минимален плъх Б.? Чувам, че вече сте дупе и гащи с него. Врачанските гори ви се смеят, другари евроатлантици. Толкова сте тъпи и прости.

Жалко само за тоя обрулен народ! Майката му разгонихте.

                                                                                          Николай Марков

Коментари към горното:

  1. Изгубени в превода.
    Среща в Брюксел. Рюте & Радев. Разминавайки се в коридорите. И Разминавайки се в условията за приемане в Шенген.
    Рюте :
    „Както казах преди, не казваме „не“, а „не сега“. Трябват ни още две неща от България – да приключи механизмът за мониторинг на Шенгенската информационна система (ШИС) и второ, нова оценка по механизма за сътрудничество и проверка. Това може да се направи до лятото и ако има положително развитие, България може да се присъедини към Шенген“.
    Радев :
    „Искаме точен срок за приемането на България в Шенген и той да бъде необратим. Октомври е най-късната дата и цел, която си поставяме. Ще направим всичко възможно този срок да се ускори. Зависи много от това дали българският парламент ще приеме през януари два важни закона – антикорупционният закон и за отговорност на главния прокурор”. Виждате, че двете условия на Рюте изобщо нямат нищо общо с двете условия на Радев.
    Това разминаване е също причина, че се загубваме някъде по пътя към Шенген .
    Някой може ли да обясни докъде сме стигнали с ШИС?
    Шенгенската информационна система (ШИС) е най-широко използваната и най-голямата система за обмен на информация в областта на сигурността и управлението на границите в Европа. Тъй като между държавите от Шенгенското пространство в Европа няма вътрешни граници, ШИС компенсира липсата на граничен контрол. Тя е най-успешният инструмент за сътрудничество между граничните, имиграционните, полицейските, митническите и съдебните органи в ЕС и асоциираните към Шенген държави. От 1995 г. насам системата помага на Европа да опазва сигурността си при липсата на проверки по вътрешните граници. Сътрудничеството между органите за регистрация вече обхваща регистрацията на плавателни съдове, въздухоплавателни средства и огнестрелни оръжия
    Националните служби, отговарящи за регистрацията на плавателни съдове, въздухоплавателни средства и огнестрелни оръжия, ще използват ШИС, за да проверяват правния статут на вещи, които са им представени за регистрация.
    Сами си определяме датата за Шенген, когато сме готови . А не ултиматувно пред Нидерландия и Австрия. Ние сме входната врата за вирусите, пардон мигрантите към ЕС. Но преди това трябва да имаме стабилно, постоянно правителство. И координация между МВР и Прокуратурата. В мрежа с органите на реда и прокуратурите на цялата Шенгенска зона. Вкл. Швейцария, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия. А не както бяхме последните 2 години. МВР не беше в координация с Прокуратурата. Нещо повече, Рашков настройваше МВР и електората срещу прокуратурата. Без топла връзка МВР – Прокуратура обаче ще говорим за Шенген, но друга година. Това е в основата на ШИС.
    И е хубаво президентът да не излиза от правомощията си по Конституция. И да не се изказва, като последна инстанция.
    Но и това знаете сами си го избрахме.
  2. Лично аз, г-н Марков попрогледнах средата на 90-те, че политическия „елит“ на България се състои предимно от политически актьори и търговци. И от тогава не си губя времето с тях. Тогава и спрях да гласувам.Отидох до урните само да гласувам за Референдума за мажоритарни избори. Естествено очаквах да замажат резултатите и те ме потвърдиха в оценката ми за тях  . И независимо, че съм завършил ВНВВУ и се искаше само да попълня листчето за президент го игнорирах. Президентството, за мен, е ненужна структура създадена да осигурява поредните търгаши на политическия пазар. Каквито са и повечето от останалите „държавни“ структури. Извода ?  – Пътя е само един – съкращаване на държавата до санитатрен минимум и закриване на паразитни структури като президентство и т.н.Въпроса за Народа и Тълпата е доста по-сложен, така, че го оставям на „Експертите“  .

    Проблема е, че има два начина на решаване на проблема, който поставяте, осъзнат и несъзнателен. Допускам, че първия е недостъпен за масите, и естествено за ситуирания в момента политически „елит“ на страната. Така, че остава втория. Той почти винаги минава през гражданска война. За справка – Сирия, Ирак, Либия, Украйна и т.н.

    Не мисля, че е по способностите на който и да е отделен човек да се управлява несъзнателните процеси на масата, т.е. да я ръководи, извода за вас  . Ето нещо интересно за „нещото“, което е символ на осъзнатия контрол и несъзнанвания. Извода, пак си е само за вас  .

    П.П. Дадох една връзка, ама бе изтрита, за това как е създаден Китай, Та-а в общи линии, императора на първата династия изколва противниците си и за 20 години реформа установява структура която в голяма част е в сила и днес над 2000 години по късно  .

    20 години реформи – 2000 години резултати. Нашите „умници“ вече над 30 години правят реформи дето не издържат и 3 години, изводите пак за вас  .

  3. Здрасти, Марков. Напоследък чета, че се опитваш да даваш съвети и оценки, позовавайки се някакви неясни твои знания, които черпиш от стажа си в НСО 1997-2007 година. Напълно те разбирам, какво се опитваш да кажеш, но не назоваваш „проблемите“ с истинските им имена. Основата на твоята „класова“ борба е бой против твоите бивши колеги.(въпрос, на който искам да ми отговориш честно – как стана полковник, като последната ти офицерска „титла“ – звание е подполковник, някога в СССР бе така – майор от НКВД е равен на полковник от армията по спец. разценник, но това е друга тема). Къде е заровено кучето на твоите грешки, мислиш, че твоите другари от БКП, ДС, БНА и т.н. ще се поправят, когато им напишеш 28 въпроса и ще се засрамят, отчитайки, че в ръцете на „северозападните“ има скрито оръжие от ВСВ или от войната в Сърбия, може и да си мислиш, че т.н. „ловни дружинки“ също ще подкрепят една лека гражданска война, но грешиш. Тук никога е нямало условия за такива действия, народът е прост, но крадлив и достатъчно хитър за да си трайка, а изродите се броят на пръсти и колегите ти от ВИФ или милиционерското училище са доста прости и необразовани уроди, напълнили т.н. „служби“ в полза на поредния изрод, който ги храни, те не мислят за България, а за собственото си благополучие. Помниш, как те наричаше „началника“ ти – свиня, прасе и те караше да правиш лицеви опори, а после те осъдиха за кефа на Гоце. Къде е Гоце днес с вид на прасе, подпухнало, къде си ти. Та, без пълна лустрация и национализация на всички активи на „твоите“ колеги, бъдеще няма да има за Родината и ти го знаеш, но това преминава през една единствена за сега философия, идеология и партия и тя се нарича БОЛШЕВИКИ, а тук такива без нищо се броят на пръсти в градовете и селата, нямаш база от честни и нисши хора и за това „началниците“ ти са доволни и за това ще продължава вечно това състояние, Марков…

                                                                                     https://afera.bg/

Предишна статия

В моя граждански проект България е страна, която понякога ражда и добри, честни, талантливи и трудолюбиви хора.

Следваща статия

Новините днес 21 декември 2022 година(10-годишнината от 21 декември 2012, когато светът трябваше да се срути)

Други интересни