Докато на изборите не са изпълзяли други лалугери от дупките си, за да доказват колко са достойни да управляват тази малка, красива, неповторима страна!

Автор: Няма коментари Сподели:

                   Ирина Кирилова – журналистка
Бях писала преди време, че правителството е като човек, който стои на перваза на прозореца и се чуди дали да скочи да се самоубие. Е, паднахме от прозореца, но не умряхме. Сега правителството е в реанимация. А отвън, на вратата на реанимацията стоят партийните лидери от коалицията. Най- отпред е Корнелия. Ах, как не и се иска правителството да умре! Ах, тази власт! Лидерката на БСП подава оставка, изтегля оставка, излиза от коалицията, остава в коалициията…

Хората и вече се объркаха. То и без това не останаха нейни хора, защото пенсионерите умират всеки ден, но тя пак иска правителството да оживее и стои до вратата на реанимацията и кандардисва останалите да го подкрепят. А вътре – правителството ни живо, ни умряло. Смени кандидата за министър- председател и мисли, че с това работата се оправя.

Там, пред реанимацията го няма Костадин Костадинов. Той е тръгнал да „възражда“ България. И много му се иска правителството да умре, да има нови избори и той да е начело в новия парламент. Ама не начело като първа политическа партия, а с 51 процента победа.
Г-н Костадинов, как си я представяте тази работа? Нали все казвате, че българският народ е интелигентен? Как смятате този народ да се откаже от движението си по света, да чака месеци за виза, да загуби свободата си на движение, правото си да живее и работи, в която страна реши? Нали такава е вашата философия? Да сме вън от Европейския съюз, вън от НАТО, вън от еврозоната. И какво ще стане с този народ по- нататък?

Аз бих поканила „Большой театър“ да изнесе „Лебедово езеро“ в построената по време на управлението на Бойко Борисов зала „Армеец“, когато вие победите. Да не мислите, че имам нещо против руската култура? Напротив, всяка вечер чета класиците в оригинал и съм против тези страни, които не допускат руски артисти на техни сцени.
Пред реанимацията коалиционните парньори чакат. А докторите знаят, че каквото и да стане, те са на линия . Дефицитен кадър. Минеш не минеш 6 – 7 села и….намериш доктор, ако до тогава не си вече умрял.
Няма доктори, избягаха за големи заплати в Европа. А ние бавно умираме. Не сме в реанимация, но сме с бастуни, с некачествена храна, със скъпи лекарства, с многократно увеличен ток, топло и вода от 1 юли, със невероятно скъп газ…

Мафията била виновна за всичко. Не, ние сме виновни, защото си избираме такива управници. Не че няма умни хора, има, но никой не ги иска, защото знаят как се оправя една държава. А депутатите не искат държавата да се оправи. Те знаят ли какво става долу?

От къде излизат такива дребни хорица, чудя се и се мая. Не постигнал нищо в живота, но седнал на депутатска банка и си мисли, че е най- големия политик. Кой от вас ще остане в историята, другари – господа? Разкажете университет ли сте построили, черква ли сте изградили, чешма за спомен ли сте оставили някъде?
Но…. да се върнем пред вратата на реанимацията. Там правителството първо трябва да има увереност, че ще оживее. После – да се опре на раменете на коалиционните партньори, за да се повдигне да пийне водичка.

Като пийне вода и му просветне, ще разбере, че всеки от тези партии има собствени интереси. И ще си каже: „паднах от перваза на прозореца, по- добре да умра, вместо болен и самотен да се мъча да управлявам. Защото през тези шест месеца ме блъскаха в гърба, лъгаха ме, предаваха ме, и аз осакатях.“
Но…и умрелите възкръсват! Може би така ще стане и с ПП?

Докато на изборите не са изпълзяли други лалугери от дупките си, за да доказват колко са достойни да управляват тази малка, красива, неповторима страна.
Да я пазим да не стигне самата тя до реанимация!
 

                                                                    Ирина Кирилова за „Тракийски Свят“

Предишна статия

Москва: Камионът бомба за Кримския мост е тръгнал от България (Видео)

Следваща статия

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?

Други интересни